Valmieras Ziņas

Zemessardzes 2.Vidzemes brigādes štābs uzsācis pārcelšanos uz Valmieru

Lasīšanas laiks: 2 min

Kopš šā gada sākuma ir mainītas Zemessardzes brigāžu atbildības teritorijas. Lai padarītu efektīvāku Zemessardzes uzdevumu izpildi, Zemessardzes 2.Vidzemes brigādes štābs, kas līdz šim atradās Rīgā, ir uzsācis pārcelšanos uz Kaugurmuižu Valmierā, portālu “Valmieras Ziņas” informēja Zemessardzes 2.Vidzemes brigādes Civilmilitārās sadarbības nodaļas priekšniece, virsleitnante Ieva Karlsberga.

Tādējādi brigādes štābs, kura uzdevums ir koordinēt, pārraudzīt un atbalstīt Vidzemes bataljonu – Valmieras, Cēsu, Gulbenes, Alūksnes un Ogres – darbību, būs dislocēts savā atbildības rajonā, tuvāk saviem bataljoniem. Tas būtiski atvieglos savstarpējo sadarbību, uzdevumu izpildes koordināciju un paaugstinās reaģēšanas spējas.

“Pagājušā gada beigās tika atjaunota Zemessardzes 1.Rīgas brigāde, kuras pakļautībā tika nodoti trīs Rīgā un Pierīgā esošie līdzšinējie Zemessardzes 2.brigādes bataljoni. Savukārt 2.brigādei tika pievienoti Gulbenes un Alūksnes bataljoni. Tādejādi 2.brigādes atbildībā ir visa Vidzeme, un štāba atrašanās reģionā ir gan loģiska, gan racionāla. Turklāt arī vēsturiski 2.brigādes štābs no 1992. 30.jūnija gada līdz 2003.gada beigām atradās Vidzemē – Cēsīs.

Līdz ar 2.brigādes štāba pārcelšanos uz Valmieru, Kaugurmuižā tiks veikti būtiski uzlabojumi – tiks renovēta vēsturiskā Kaugurmuižas ēka, attīstīta un papildināta esošā infrastruktūra,”

skaidroja Zemessardzes pārstāve.

Zemessardzes 2.brigādes štābā ikdienā atradīsies ap 50 karavīru un civilo darbinieku, kas attiecīgi ietekmēs Valmieras ekonomisko attīstību, jo darbinieki iesaistīsies vietējā sabiedriskajā dzīvē, lietos gan pilsētas uzņēmēju piedāvātos pakalpojumus, gan iepirksies vietējos veikalos, apmeklēs kultūras un sporta pasākumus. 

Ieva Karlsberga uzsvēra, ka štāba pārcelšana ir ieguvums arī  Valmieras pašvaldībai un iedzīvotājiem. Pašvaldībai būs iespēja piedalīties mācībās, lai apzinātu savas spējas reaģēt krīzes situācijās, savukārt Valmieras uzņēmējiem būs iespēja piedalīties konkursos par bāzes infrastruktūras attīstību un nodrošinājuma piegādi, kā arī attīstīt savus pakalpojumus. Valmieriešiem militārpersonu klātbūtne būs vēl lielāks drošības garants.  

“Štābā ir un būs nepieciešami darbinieki, kas nozīmē jaunas darbavietas vietējiem iedzīvotājiem un prakses vietas skolu audzēkņiem un augstskolu studentiem. Savukārt tos, kas vēlas iesaistīties valsts aizsardzībā un apgūt unikālas, ne kur citur neiegūstamas prasmes, aicinām pievienoties Zemessardzes rindām un kopīgiem spēkiem iestāties par savas ģimenes, pilsētas un novada drošību,”

piebilda Zemessardzes pārstāve.

Aicinām darbā AUTOBUSA VADĪTĀJU VALMIERAS AUTOPARKĀ DARBA PIENĀKUMI: pasažieru pārvadāšana saskaņā ar darba grafiku biļešu pārdošana darbs ar elektronisko kases aparātu pasažieru kvalitatīva apkalpošana PRASĪBAS PRETENDENTIEM: D kategorijas transportlīdzekļa vadītāja apliecība, vēlams 95. kods vēlams D vai D 1 kategorijas transportlīdzekļa vadītāja stāžs vismaz divi gadi labas saskarsmes un komunikācijas prasmes latviešu valodas zināšanas UZŅĒMUMS PIEDĀVĀ: darbu stabilā uzņēmumā darba samaksu 1850 EUR (pirms nodokļu nomaksas) pilnas sociālās garantijas daļēju ceļa izdevumu apmaksu no dzīvesvietas uz darbavietu 95. koda apmācības apmācību pirms darba pienākumu uzsākšanas veselības apdrošināšanas iespējas iespēju savienot ar darbu citā uzņēmumā ikgadējās un 95. koda apmācības CV ar norādi vakancei „Autobusa vadītājs Valmieras autoparkā” iesniegt: sūtot elektroniski uz info@vtu-valmiera.lv personīgi SIA „VTU Valmiera” personāla daļā darba dienās no plkst.13:00 līdz 16:00 („Brandeļi”, Brandeļi, Kocēnu pagasts, Valmieras novads, Reģ.nr. 40003004220) Informācijai 29231565 * Iesniegtos personas datus SIA “VTU VALMIERA” izmantos, lai konkursa kārtībā noteiktu vakancei atbilstošāko kandidātu. Ja kandidāts vēlas, lai viņa personas dati tiktu saglabāti SIA “VTU VALMIERA” iekšējā datu bāzē ar mērķi tos apstrādāt citos SIA “VTU VALMIERA” personāla atlases konkursos, tad pieteikumā vakancei lūdzam kandidātam norādīt savu piekrišanu personas datu saglabāšanai. Profesija: AUTOBUSA VADĪTĀJS Darba vietas adrese: LATVIJA, Brandeļi, Kocēnu pag., Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Transports / Loģistika Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-31

Mūsu partneri