Valmieras Ziņas

Recepte: Kokosriekstu-banānu pīrāgs

Lasīšanas laiks: 2 min

Straujiem soļiem tuvojas Lāčplēša diena, tāpēc portāls Simplyrecipes.com piedāvā vienkāršu, bet gardu recepti svētku galdam.

Sastāvdaļas: 

Pamatnei

200 g cepumu

6 ēdamkarotes (85 g) nesālīta sviesta

3 ēdamkarotes cukura

šķipsniņa sāls

Pildījumam

65 g cukura

3 lieli olu dzeltenumi

3 ēdamkarotes kukurūzas ciete

295 ml pilnpiena

295 ml kokosriekstu piena

šķipsniņa sāls

1 tējkarote vaniļas ekstrakta

pusotra glāze saldinātas kokosriekstu skaidiņas

2 vidēji nogatavoti banāni

Putukrējumam

480 ml saldā krējuma

3 ēdamkarotes pūdercukura

Pagatavošana:

  1. Uzsilda krāsni līdz 175°C.
  2. Izvēlētos cepumus, izmantojot pārtikas smalcinātāju, smalki saberž. Saberztos cepumus kopā ar izkausētu sviestu, cukuru un sāli samaisa kopā. Visu pamatnes masu ieliek 23 cm platā cepamajā formā un pieplacina gan pie formas apakšas, gan arī pie malām. 
  3. Izveidoto pamatni cep aptuveni 10-12 minūtes, kamēr tā ieguvusi nedaudz brūnāku krāsu. Kad tā izcepusies, to izņem no krāsns un pilnībā atdzesē.
  4. Vidēja izmēra pannā ar augstām malām kopā sajauc olu dzeltenumus, cukuru un kukurūzas cieti. Maisa tik ilgi, kamēr masa nedaudz paceļas un kļūst maigi dzeltena. Tad pievieno klāt abu veidu pienus un sāli. Pannu novieto uz vidēji lēnas uguns un paralēli maisot, karsē aptuveni 15-20 minūtes, kamēr masa sāk sabiezēt. Kad masa ir gatava, tajā iemaisa kokosriekstu skaidiņas un vaniļas ekstraktu.
  5. Atdzisušajā pamatnē liek pusi no pildījuma masas, tad pāri klāj banānus, kuri sagriezti ripiņās, un pāri banāniem liek atlikušo pildījuma masu. Pīrāgu apklāj ar pārtikas plēvi un liek ledusskapī vismaz uz 4 stundām sastingt.
  6. Pirms pīrāga servēšanas, atsevišķā bļodā sakuļ saldo krējumu kopā ar pūdercukuru. Putukrējumu bagātīgi uzklāj uz gatavā pīrāga un pāri var pārkaisīt vēl kokosriekstu skaidiņas. 

Labu apetīti!

Aktuālais jautājums

Kas, jūsuprāt, ir Valmieras sports nr.1?

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

SIA "Lat Met" pamatā ir metālapstrādes uzņēmums, kas specializējies praktisku dekoratīvo metāla izstrādājumu ražošanas jomā (vieglie metāla izstrādājumi), pasūtījumi tiek izgatavoti gan pēc privātpersonu, gan industriālo klientu pasūtījumiem. Margas, kāpnes, tirdzniecības stendi, vides priekšmeti, parka soliņi, velo statīvi, nojumes, metināti nestandarta izstrādājumi būvniecībai un mašīnbūvei. Sadarbības partneri Latvijā un Skandināvijā. SIA "LAT MET" aicina darbā metinātāju Galvenie amata pienākumi: Metināšanas darbi izmantojot MIG/MAG, jāmetina margas, kāpnes u.c. Metināšanas darbu veikšana vadoties pēc rasējumiem SIA "Lat Met" nodrošina: Darba veikšanai nepieciešamos apstākļus, vidi un iekārtas Paveiktajam darbam un kvalifikācijai atbilstošu atalgojumu Prasības pretendentiem: Darba pieredze metināšanā (metālapstrādē) Spēja patstāvīgi un kvalitatīvi veikt darba uzdevumus Prasme lasīt tehniskos dokumentus Pozitīva attieksme, motivācija strādāt un mācīties Par priekšrocību tiks uzskatīts: Pieredze metālapstrādē Prasme metināt ar TIG Darba vieta: Rubenes metāla apstrādes cehs "Meistari", Rubene, Kocēnu pag., Valmieras nov., LV-4227 (300 metri no Rubenes baznīcas), saskaņā ar montāžas grafiku klientu objektos. Atalgojums : 1460,00 EUR (Bruto) Papildus informācija Mob. 27314092 (Artis) Profesija: METĀLMATERIĀLU METINĀTĀJS Darba vietas adrese: LATVIJA, Meistari, Kocēnu pag., Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Ražošana Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-29

Mūsu partneri