Valmieras Ziņas

Labam pavāram ir jāprot improvizēt un pielāgoties

Lasīšanas laiks: 2 min

Vērtīgu pieredzi guvis Valmieras tehnikuma viesmīlības pakalpojumu specialitātes 4.kursa audzēknis Gvido Freiborns, kurš piedalījies starptautiskajā kulinārijas festivālā Polijas pilsētā Suvalki. Gvido ar savu brāli Oskaru un kolēģi Ilonu Andreviču gatavoja pamatēdienu un desertu, katru 155 porcijas. Jaunieši spoži parādīja savu varēšanu, tai skaitā gatavību improvizēt neparedzētās situācijās, rezultātā iegūstot balvu par labāko desertu. 

Kā stāsta Gvido:

“Gatavojoties konkursam, iepriekš bija jāpasūta konkrēti produkti, kas būs nepieciešami gatavošanai. Tomēr organizatori bija parūpējušies par negaidītu pārsteigumu, iepriekš pasūtītos produktus aizstājot ar citiem.

Problēmas ar sagādātajiem produktiem bija tieši desertam, jo gaidītās rudzu rīvmaizes vietā saņēmām rīvmaizi no baltmaizes, jo poļiem neesot tāds produkts kā rudzu rīvmaize. Līdzīga situācija bija arī ar pasūtīto marmelādi, jo tās vietā mums atveda ievārījumu. Tomēr tas neliedza mums iespēju improvizēt un izcīnīt balvu par labāko desertu – karsto rīvmaizes pudiņu ar saldējumu.”

Pamatēdienā jaunieši pasniedza pildītus pankūku sainīšus ar sēnēm. Arī šī ēdiena gatavošana neizpalika bez neparedzētām situācijām. Gvido stāsta par nepatīkamo pārsteigumu, ieraugot pasūtītās gailenes:

“Sēnes atveda saldētas, un tās visas bija sasalušas vienā lielā gabalā. Garša tām bija pilnībā pazudusi, un arī šeit mums nācās improvizēt.

Centāmies atjaunot gaileņu garšu pašu spēkiem, pievienojot šķiņķi, sīpolus, ķiplokus, krēmsieru un saldo krējumu. Izveidojām biezu gaileņu masu, kuru pildījām pankūku sainīšos.”

Papildu izaicinājums ir bijis tas, ka viss konkurss noritēja poļu valodā un neesot bijis iespējams saprast, ko stāsta organizatori un komentētāji. Kā norāda Gvido, tad konkursā startēja pavāri no Polijas, Krievijas, Baltkrievijas un Lietuvas, un tā ir bijusi lieliska iespēja papildināt savas skolā, praksē un profesionālajos konkursos gūtās zināšanas, kā arī uzzināt ko jaunu par citu valstu ēdienu gatavošanas īpatnībām.

SIA "Lat Met" pamatā ir metālapstrādes uzņēmums, kas specializējies praktisku dekoratīvo metāla izstrādājumu ražošanas jomā (vieglie metāla izstrādājumi), pasūtījumi tiek izgatavoti gan pēc privātpersonu, gan industriālo klientu pasūtījumiem. Margas, kāpnes, tirdzniecības stendi, vides priekšmeti, parka soliņi, velo statīvi, nojumes, metināti nestandarta izstrādājumi būvniecībai un mašīnbūvei. Sadarbības partneri Latvijā un Skandināvijā. SIA "LAT MET" aicina darbā metinātāju Galvenie amata pienākumi: Metināšanas darbi izmantojot MIG/MAG, jāmetina margas, kāpnes u.c. Metināšanas darbu veikšana vadoties pēc rasējumiem SIA "Lat Met" nodrošina: Darba veikšanai nepieciešamos apstākļus, vidi un iekārtas Paveiktajam darbam un kvalifikācijai atbilstošu atalgojumu Prasības pretendentiem: Darba pieredze metināšanā (metālapstrādē) Spēja patstāvīgi un kvalitatīvi veikt darba uzdevumus Prasme lasīt tehniskos dokumentus Pozitīva attieksme, motivācija strādāt un mācīties Par priekšrocību tiks uzskatīts: Pieredze metālapstrādē Prasme metināt ar TIG Darba vieta: Rubenes metāla apstrādes cehs "Meistari", Rubene, Kocēnu pag., Valmieras nov., LV-4227 (300 metri no Rubenes baznīcas), saskaņā ar montāžas grafiku klientu objektos. Atalgojums : 1460,00 EUR (Bruto) Papildus informācija Mob. 27314092 (Artis) Profesija: METĀLMATERIĀLU METINĀTĀJS Darba vietas adrese: LATVIJA, Meistari, Kocēnu pag., Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Ražošana Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-29

Mūsu partneri