Valmieras Ziņas

Valmieras tehnikuma audzēkņi gūst darba pieredzi Portugāles uzņēmumos

Lasīšanas laiks: 2 min

Seši topošie būvizstrādājumu galdnieki no Valmieras tehnikuma teritoriālās struktūrvienības Rankā šovasar izmantoja Erasmus+ mobilitātes iespējas, lai dotos praksē uz Lisabonas reģionā esošo Montijo. Šajā pilsētā strauji attīstās nekustamā īpašuma tirgus, tiek būvēti jauni daudzdzīvokļu nami un biroju ēkas, līdz ar to pastāv augsts pieprasījums pēc iebūvējamo koka mēbeļu izgatavošanas speciālistiem.

Jaunieši atzīst, ka Eiropas dienvidos darba specifika ir atšķirīga, un tieši tas ir viens no galvenajiem aspektiem, kas ļāva pusotru mēnesi ilgajai praksei paskriet gluži nemanot. “Man patika, ka darbā varējām strādāt ar visām rūpnīcas iekārtām. Protams, pirmajās dienās sarežģītos uzdevumus kolēģi mums vēl neuzticēja, bet drīz saprata, ka mēs visu ātri apgūstam, un tad sākās īstais darbs – zāģēšana, frēzēšana, slīpēšana, laminēšana, materiālu apstrāde krāsošanas kamerā un citi uzdevumi. Ja varēju izvēlēties, tad priekšroku devu gala produkta, piemēram, durvju, montēšana,” stāsta praktikants Andris Rižijs.

Strādājot mēbeļu izgatavošanas uzņēmumos, praktikanti tika iesaistīti teju visos produkta sagatavošanas posmos, sākot no pasūtījuma pieņemšanas, materiālu pasūtīšanas un apstrādes līdz mēbeļu uzstādīšanai klientu mājās. Jānis Pujats kopā ar kolēģiem no uzņēmuma “FERPALAR” bieži saņēma iebūvējamo mēbeļu pasūtījumus jaunajiem daudzdzīvokļu namiem. “Darbs pēc pasūtījuma ir ļoti interesants, jo klientu vajadzības un gaume vienmēr atšķiras, “ norāda Jānis. “Taču tas ir arī fiziski smags darbs, visas mēbeles augstceltņu objektos ir jāienes un jāuzstāda.”

Ar sadarbību prakses laikā kopumā ir apmierināti gan ārvalstu uzņēmumu darbinieki, gan Valmieras tehnikuma audzēkņi. Puiši novērtē, ka prakses vietās izdevies veikt dažāda veida uzdevumus, strādājot kā ar rokas instrumentiem, tā automatizētām kokapstrādes iekārtām. Uzņēmuma “ROUPEIROS JOIA” vadītājs labprāt redzētu latviešu jauniešus atgriežamies kā pilnas slodzes darbiniekus. Tehnikuma audzēkņiem ir izteikts piedāvājums pēc skolas absolvēšanas doties atpakaļ un veidot savu karjeru šajā uzņēmumā. Taču šī saruna tiks turpināta tikai pēc izglītības dokumentu iegūšanas, ir norādījis uzņēmuma vadītājs.

Valmieras tehnikuma audzēkņiem mācību prakse Portugālē ilga sešas nedēļas. Ārvalstu darba pieredze ir daļa no Erasmus+ mobilitātes projekta “Audzēkņu un pasniedzēju kompetences paaugstināšana starptautiskā vidē” Nr.2016-1-LV01-KA116-022446 un pilnībā tika finansēta no Erasmus+ programmas budžeta. Projektā piedalījās Edžus Vaivars, Jānis Pujats, Reinis Vīksna, Maigurs Baumanis, Roberts Davičikaitis un Andris Rižijs.

AS “Sadales tīkls” (reģistrācijas Nr.40003857687) nodrošina elektroenerģijas savienojumu vairāk nekā 790 000 klientu pieslēgumu visā  Latvijā. Mēs ilgtermiņā rūpējamies par droša, vieda un efektīva elektrotīkla attīstību, lai nodrošinātu klientiem kvalitatīvu elektroapgādi un veicinātu sabiedrības labklājību, drošību un izaugsmi. Aicinām darbā specializētā automobiļa vadītāju   (profesijas kods –833208) Darba vieta: Valmiera, Raiņa iela 12B Darbs uz nenoteiktu laiku, pilna slodze. Atalgojums sākot no 1410,00 EUR līdz 1580,00 EUR bruto mēnesī Mēs Tev uzticēsim veikt elektropārvades līniju trašu tīrīšanas darbus ar speciālo tehniku un instrumentiem veikt kravu pārvadājumus un strādāt ar specializēto tehniku elektropārvades līniju remonta darba izpildē veikt ikdienas tehnisko apkopi un piedalīties darba pienākumu veikšanai nodoto transportlīdzekļu uzturēšanas un remonta darbos darbs saistīts ar komandējumiem. Piesakies, ja Tev ir • vēlme un interese strādāt ar dažāda veida specializēto tehniku • vispārējā vidējā izglītība • B, BE, C un CE kategorijas autovadītāja apliecība un braukšanas pieredze • profesionālā transportlīdzekļu vadītāju kategorija (95.kods) • TR2 kategorijas traktortehnikas vadītāja apliecība un braukšanas pieredze • pieredze tehnikas remontā • valsts valodas zināšanas pamata līmenī (A2) • prasme darbā ar datoru (MS Office) Esot mūsu komandā, Tu iegūsi: uz tehnoloģijām balstītu mūsdienīgu darba vidi vienā no Latvijas vadošajiem uzņēmumiem veselības un nelaimes gadījumu apdrošināšanu apmācību darba vietā profesionālās izaugsmes iespējas profesionālus un atsaucīgus kolēģus Pieteikumus gaidīsim līdz 04.06.2024. Pieteikuma vēstuli un CV, neiekļaujot sensitīvu informāciju (piem. foto, tautību, vecumu utt.), ar norādi “Specializētā automobiļa vadītājs/-a Valmierā" sūti uz e-pastu:darbs@sadalestikls.lv vai piesakies mājaslapā: www.sadalestikls.lv/lv/darba-iespejas Iesniegto informāciju uzglabāsim 4 mēnešus. Ar detalizētu informāciju par AS "Sadales tīkls" veikto personas datu apstrādi var iepazīties mājas lapas www.sadalestikls.lv sadaļā "PERSONAS DATU APSTRĀDE"- "Personas datu apstrāde pretendentu atlases procesā". Iesniegtā informācija atlases caurspīdīguma nodrošināšanas un darbinieku interešu pārstāvības mērķa sasniegšanai var tikt nodota LAB "Enerģija", www.energija.lv. Iebildumu gadījumā informē mūs, e-pasts: darbs@sadalestikls.lv Ja ir papildus jautājumi, raksti uz epastu: darbs@sadalestikls.lv Profesija: SPECIALIZĒTĀ /AUTOMOBIĻA VADĪTĀJS Darba vietas adrese: LATVIJA, Raiņa iela 12B, Valmiera, Valmieras nov. Darba laika veids: Normālais darba laiks Darba veids: Darbinieka amats uz noteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Elektronika / Enerģētika / Elektroenerģija Pieteikto vietu skaits: 2 Līgums: Darbinieka amats uz noteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-06-04 Kontaktpersona: Personāla daļa darbs@sadalestikls.lv Izglītības līmenis: Vispārējā vidējā izglītība

Mūsu partneri