Valmieras Ziņas

Dots starts amatnieku digitālo prasmju apmācībai: projektam izraudzīti arī 6 vidzemnieki

Lasīšanas laiks: 3 min

Noslēdzoties konkursam, dalībai projektā “Meistars 21. gadsimtā” šonedēļ izraudzīti astoņi motivēti tautas amatu meistari, no kuriem seši – vidzemnieki – Margarita Muntaga no Ķekavas, Reinis Lācis no Pārgaujas novada, Dace Zaharova no Cēsīm, Reinis Rudzītis un Margit Dravniece no Rīgas un Aivita Heniņa no Lielvārdes. Pārējās divas dalībnieces ir kurzemnieces – Solvita Zarupska no Ventspils un Ilze Vainovska no Liepājas. Turpmākos trīs mēnešus visi astoņi meistari atkal atgriezīsies zeļļa statusā un mācīsies visas nepieciešamās prasmes savas konkurētspējas celšanai digitālajā vidē. Lai praktiskās nodarbībās apgūtu saziņai un savu izstrādājumu veiksmīgai pārdošanai nepieciešamās digitālās iemaņas, projektam kopumā pieteikušies 110 sava aroda pratēji – no smalku rokdarbu darinātājiem līdz metālkalējiem.

“Jāatzīst, esam patīkami pārsteigti par amatnieku lielo interesi un atsaucību! 110 meistari, kuri ir gatavi ieguldīt savu laiku, pūles un enerģiju, lai atkal mācītos, nav maz! Tas žūrijas locekļiem, izraugoties projekta dalībniekus, meta pamatīgu izaicinājumu, savukārt pašiem dalībniekiem uzstāda ļoti augstu motivācijas latiņu,” vēsta projekta patrons, Swedbank Finanšu institūta vadītājs Reinis Jansons.

Rokdarbniece Margarita Muntaga ir no Ķekavas, ar rokdarbiem sākusi nodarboties atpūtai un relaksācijai. Pēdējos divus gadus hobijs jau izvērties nelielā biznesā, tomēr vainagu, rotu, auskaru, jostu un citu smalko rokdarbu darināšanu Margarita vēl aizvien sauc par savu sirdslietu.

Reinis Lācis no Pārgaujas novada ikdienā strādā ar koku un darina paplātes ēdiena pasniegšanai, kā arī citus koka traukus. Pēdējā laikā sācis saņemt arī restorānu profesionāļu specpasūtījumus.

Dace Zaharova no Cēsīm strādā tekstildarbus un izšuj. Viņa gatavo smalkas izšūtas rotas lietas, greznas somiņas, kaklarotas – visu, kas piestāv sievišķībai. Jaunākā aizraušanās Dacei ir baltu galdautu darināšana. Ar simtiem dūrienu, es simtiem svētkus radu – šāds ir Daces Zaharovas moto.

Reinis Rudzītis no Rīgas izgatavo zirglietas un citus ādas izstrādājumus, kas ir noderīgi ikvienam, kas nodarbojas ar jāšanas sportu vai aizraujas ar zirgkopību.

Aivita Heniņa no Lielvārdes pārstāv zīmolu „Latvietes pūrs” un izgatavo tautas tērpus, palīdzot cilvēkiem tikt pie kārotā tautastērpa, sākot no klienta vēlmju noskaidrošanas, līdz pat gatava tautastērpa sakomplektēšanai.

Projektā piedalās arī igauniete Margit Dravniece no Rīgas – viņa strādā ar tekstilu – šuj un ada apģērbus, izmantojot etnogrāfiskos, ka arī dabas elementus. Margit ir amatniece ar 45 gadu pieredzi, viņai ir salons Rīgā, un savu produkciju piedāvā apģērba dizaina uzņēmumiem arī Japānā un Francijā.

Rokdarbiece Solvita Zarupska no Ventspils nodarbojas ar adīšanu un pērļotu mauču izgatavošanu. Īpašu uzmanību velta latviešu tautas rakstu saglabāšanai un tālāk nodošanai – tos viņa ieada zeķēs, cimdos un vestēs.

Liepājniece Ilze Vainovska strādā ar Liepājā “ķertu” dzintaru. Viņa izgatavo neapstrādāta dzintara rotas, dzintaru iemezglojot un veidojot no tā aksesuārus un rotaslietas. Ilze pati to sauc par dzintaru savaldzināšanu.

Ar Swedbank kā Dziesmu un deju svētku lieldrauga atbalstu projektā “Meistars 21. gadsimtā” astoņi konkursa kārtībā izvēlēti tautas amatu meistari trīs mēnešus lekcijās un praktiskās nodarbībās pie digitālās prasmes apguvušiem, veiksmīgiem Latvijas uzņēmējiem, sava aroda meistariem un sociālo tīklu un bankas ekspertiem apgūs saziņai un pārdošanai nepieciešamās digitālās prasmes. Iedvesmojošie lektori stāstīs, kā padarīt darbus redzamus pēc iespējas plašākam pircēju lokam internetā un izcelt tos uz konkurentu fona, kā komunicēt ar pircējiem digitālajā vidē, kā izveidot savu internetveikalu mājaslapā un kā lietot mobilos norēķinu termināļus.

Aktuālais jautājums

Kas, jūsuprāt, ir Valmieras sports nr.1?

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

Pievienojies mūsu komandai! Valmieras 2.vidusskolas struktūrvienība “Varavīksne” (turpmāk – Iestāde) aicina darbā skolotāja palīgu (1 slodze – 40 stundas nedēļā) uz noteiktu laiku.  Darba vietas adrese: Raiņa iela 11, Valmiera, Valmieras novads. Ja Tev ir vēlme: • veikt bērnu aprūpi ikdienā; • sadarboties ar grupas skolotājām, sniegt atbalstu bērniem mācību jomu apguvē; • veidot bērnos kulturālas uzvedības un higiēnas iemaņas; • rūpēties par bērnu dienas režīma ievērošanu; • nodrošināt telpu, inventāra tīrību un kārtību; un ja Tev ir: • vismaz vispārējā vidējā izglītība (vēlams auklītes sertifikāts vai praktiskā pieredze darbā ar bērniem); • valsts valodas prasmes atbilstoši Valsts valodas likuma prasībām; • kompetences: prasme plānot, organizēt un kvalitatīvi veikt savu darbu, disciplinētība; pozitīva, radoša un atbildīga attieksme pret darbu; psiholoģiskā noturība un augsta saskarsmes kultūra; mēs piedāvājam: • atalgojumu EUR 702,00 mēnesī pirms nodokļu nomaksas; • iespēju saņemt atvaļinājuma pabalstu darba un dzīves līdzsvaram par labu darba sniegumu; • darba devēja līdzfinansētu veselības apdrošināšanu pēc pārbaudes laika beigām, kā arī citas sociālās garantijas/labumus atbilstoši darba rezultātiem un normatīvajos aktos noteiktajam; • drošu, estētisku un sakārtotu darba vidi. Profesionālās darbības aprakstu (CV), pieteikuma vēstuli gaidīsim līdz 2024.gada 7.maijam personīgi (adrese: Raiņa iela 11, Valmiera, Valmieras novads) vai e-pastā: v2v@valmiera.edu.lv. Tālrunis papildu informācijai: 64281559. Informējam, ka pieteikuma dokumentā norādītie personas dati tiks apstrādāti, lai nodrošinātu šī atlases konkursa norisi atbilstoši fizisko personu datu aizsardzības regulējuma prasībām. Profesija: SKOLOTĀJA PALĪGS Darba vietas adrese: LATVIJA, Raiņa iela 11, Valmiera, Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz noteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Izglītība / Zinātne Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz noteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-07 Kontaktpersona: CV, motivācijas vēst.lūdzam sūtīt uz e-pastu: v2v@valmiera.edu.lv, tālrunis 64281559

SIA “Valmieras Olimpiskais centrs” viesnīca „Sports Hotel” aicina pievienoties savai komandai uz noteiktu laiku līdz 31.08.2024. VIESMĪLI Galvenās prasības klandidātiem: augstu atbildības izjūta un precizitāte darbā; uzturēt tīru un kārtīgu darba vidi un aprīkojumu; higiēnas un paškontroles normu ievērošana un to kontrolēšana; spēja patstāvīgi plānot savu darba laiku; labas latviešu valodas zināšanas; angļu valodas zināšanas sarunvalodas līmenī; pieredze līdzīgā amatā tiks uzskatīta par priekšrocību. Amata apraksts: plānot un organizēt viesu apkalpošanu brokastīs; organizēt pasūtījumu izpildi; pagatavot un sagatavot brokastu produkciju; nodarboties ar viesu uzņemšanu; iegādāties produktus un citus materiālus, kontrolēt to izlietošanu un uzgalbāšanu; piedalīties saimniecības struktūrvienības darba organizēšanā; brokastu zāles un virtuves sagatavošana brokastīm. Piedāvājam: pilnas slodzes darbu; draudzīgu un atsaucīgu kolektīvu; stabilu atalgojumu un sociālās garantijas; atalgojums: stundas tarifa likme pārbaudes laikā 4,50 EUR/h, pēc pābaudes laika 5.00 EUR/h (pirms nodokļu nomaksas); summēto darba laiku, darbu maiņās (06.00-14.30); dažāda veida “bonusus” pēc pārbaudes laika; darba vieta: viesnīca "Sports Hotel", Vaidavas iela 15, Valmiera, Valmieras novads. Pieteikuma vēstuli un CV lūdzam sūtīt uz e-pastu –monta.martinsone@sportshotel.lv Tiks izskatīti tikai tie pieteikumi, kuros būs gan CV, gan motivācijas (pieteikuma) vēstule. Informācija par piedāvāto amatu pa tālruni +371 25464433 Kontaktpersona Monta Martinsone, Informācija par viesnīcu www.sportshotel.lv Pieteikumus uz vakanci iesniegt līdz 19.05.2024. Pretendentu iesūtītie dokumenti un personas dati, uz vakances laiku un noteiktu laiku pēc norādītā termiņa beigām, pārziņa leģitīmo interešu ietvaros tiks uzglabāti pārziņa lietvedībā. Iesniedzot savu pieteikumu, Jūs piekrītat savu personas datu apstrādei norādītās vakances pretendentu izvērtēšanas un atlases procesā un saziņai ar Jums. Nosūtītajos dokumentos lūgums neiekļaut sensitīvus (īpašās kategorijas) personas datus. Savu piekrišanu datu apstrādei norādītajiem mērķiem varat atsaukt jebkurā laikā, sazinoties ar pārzini. Pārzinis garantē nenodot pretendenta personas datus trešajām personām, bez pretendenta rakstveida saskaņojuma. Pārzinis SIA “Valmieras Olimpiskais centrs”, reģistrācijas Nr. 54103025871, adrese: Čempionu iela 2, Valmiera, Valmieras novads, LV-4201. Profesija: VIESMĪLIS Algas izmaksas veids: Stundas tarifa likme Darba vietas adrese: LATVIJA, Vaidavas iela 15, Valmiera, Valmieras nov. Darba laika veids: Summētais darba laiks Darba veids: Darbinieka amats uz noteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Ēdināšana / Pārtikas rūpniecība Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz noteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-19 Kontaktpersona: Monta Martinsone

Mūsu partneri