Valmieras Ziņas

Iedzīvotāji rosina uzlabot drošību gājēju pārējai Rubenes ielā pie bērnudārza “Ezītis” (2)

Lasīšanas laiks: 2 min

Jau informējām, ka 30.janvārī Valmierā, Rubenes ielā, kāda 1958.gadā dzimusi sieviete, vadot automašīnu Nissan Micra, uzbrauca 1977.gadā dzimušai sievietei un 2014.gadā dzimušam puisītim, kuri šķērsoja ielu pār gājēju pāreju pie bērnudārza “Ezītis”. Iedzīvotāji rosina uzlabot drošību šai gājēju pārējai, taču pašvaldībā norāda, ka tā izveidota atbilstoši normatīvo aktu prasībām pārredzamā un taisnā ielas posmā.

Portāla “Valmieras Ziņas” Facebook lapā ziņu par negadījumu komentēja arī cietušās sievietes vīrs un puisēna tēvs. Viņš informēja, ka sievietei ir izmežģīta roka un viņa guvusi nobrāzumus, bet zēns ticis aizvests uz Rīgu, lai rūpīgāk pārbaudītu viņa veselības stāvokli. Cietušā puisēna tēvs uzskata, ka pie gājēju pārējas būtu jāuzstāda ātrumu ierobežojošais valnis jeb “guļošais policists”. Viņa viedoklim piekrīt arī citi komentāru autori, kuri norādīja arī uz citām bīstamām gājēju pārejām pilsētā.


Valmieras pilsētas pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste vides komunikācijā Līga Bieziņa informēja:

“Gājēju pāreja Rubenes ielā pie bērnudārza “Ezītis” ir izveidota atbilstoši normatīvo aktu prasībām pārredzamā un taisnā ielas posmā. Veicot ielu pārbūvi Valmierā, tiek uzlabota arī gājēju pāreju drošība, izbūvējot papildu gājēju pāreju apgaismojumu. Atsevišķās vietās papildu redzamības veicināšanai gājēju pāreju zīmes tiek papildinātas ar dzeltenām atstarojošām joslām.

Tomēr, šķērsojot gājēju pāreju, papildu piesardzību nepieciešams ievērot gan gājējam, gan autovadītājam. Satiksmes negadījumi visbiežāk notiek viena vai otra neuzmanības vai kļūdas gadījumā. Jebkura gājēju pāreja ir bīstama vieta tieši gājējam, jo tas ir visneaizsargātākais satiksmes dalībnieks. Šī iemesla dēļ Ceļu satiksmes noteikumu 15.punkts nosaka, ka “pirms brauktuves šķērsošanas pa gājēju pāreju vietās, kur satiksme netiek regulēta, gājējiem jānovērtē attālums līdz transportlīdzekļiem, kas tuvojas, kā arī jānovērtē to braukšanas ātrums un jāpārliecinās par drošību”. Tāpat arī, neskatoties uz to, ka pilsētas ielas ir apgaismotas, ir ļoti svarīgi gājējiem lietot atstarotājus. Ja tas netiek darīts, gājēju ir ļoti viegli nepamanīt.

Tāpat arī atbilstoši Ceļu satiksmes noteikumiem transportlīdzekļa vadītājam, tuvojoties neregulējamai gājēju pārejai, ir jāsamazina braukšanas ātrums vai jāaptur transporta līdzeklis pirms gājēju pārejas, lai dotu ceļu gājējiem vai velosipēdu vadītājiem, kas šķērso brauktuvi pa gājēju pāreju, kā arī iziet vai izbrauc uz tās, ja tie varētu tikt traucēti vai apdraudēti.

    Zinu - 01.02.2017

    Lìga nestàstiet pasakas.
    Ja brauc pretì cits transportalìdzeklis dienaktstumšakjă diennakts laikà tur uz pàrejas un itsevišķi pie viñas neko neredz.
    Valnis viens pats daudz neko nedos .
    Papildus ir jàuzstàda zìme 30km.max.

    redzu - 01.02.2017

    Tiešam vajag kadu ierobezojumu uz sis parejas ne jau mes gajej soreiz esam pie vaina , bet soveri neuzmanibas del un to ka tumsakaja laika slikt var pamanit gajeju vel pietam kad pretim brauc masina, ja negrib neko labot tad lai tumsakaja dienakts laika kad daudz ved mazos uz darzinu vai majup pec darzina liek dezuret celu policiju lai redz ka seit notiek , jo daudzi soferi neivero brauksanas atrumu… pati esmu to noverojusi skersojot uz sis parejas ielu katru dienu un dzivojot rubenes iela ka seit notiek … jo sis gadijums nav vienigais kas seit ir bijis , bet tomer tragiskakais … padomasim tiesam

Aktuālais jautājums

Kas, jūsuprāt, ir Valmieras sports nr.1?

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

SIA "Lat Met" pamatā ir metālapstrādes uzņēmums, kas specializējies praktisku dekoratīvo metāla izstrādājumu ražošanas jomā (vieglie metāla izstrādājumi), pasūtījumi tiek izgatavoti gan pēc privātpersonu, gan industriālo klientu pasūtījumiem. Margas, kāpnes, tirdzniecības stendi, vides priekšmeti, parka soliņi, velo statīvi, nojumes, metināti nestandarta izstrādājumi būvniecībai un mašīnbūvei. Sadarbības partneri Latvijā un Skandināvijā. SIA "LAT MET" aicina darbā metinātāju Galvenie amata pienākumi: Metināšanas darbi izmantojot MIG/MAG, jāmetina margas, kāpnes u.c. Metināšanas darbu veikšana vadoties pēc rasējumiem SIA "Lat Met" nodrošina: Darba veikšanai nepieciešamos apstākļus, vidi un iekārtas Paveiktajam darbam un kvalifikācijai atbilstošu atalgojumu Prasības pretendentiem: Darba pieredze metināšanā (metālapstrādē) Spēja patstāvīgi un kvalitatīvi veikt darba uzdevumus Prasme lasīt tehniskos dokumentus Pozitīva attieksme, motivācija strādāt un mācīties Par priekšrocību tiks uzskatīts: Pieredze metālapstrādē Prasme metināt ar TIG Darba vieta: Rubenes metāla apstrādes cehs "Meistari", Rubene, Kocēnu pag., Valmieras nov., LV-4227 (300 metri no Rubenes baznīcas), saskaņā ar montāžas grafiku klientu objektos. Atalgojums : 1460,00 EUR (Bruto) Papildus informācija Mob. 27314092 (Artis) Profesija: METĀLMATERIĀLU METINĀTĀJS Darba vietas adrese: LATVIJA, Meistari, Kocēnu pag., Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Ražošana Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-29

Mūsu partneri