Valmieras Ziņas

Noticis jau otrais “Gribu būt mobils” pusfināls Valmierā

Lasīšanas laiks: 3 min

Piektdien, 27.janvārī, Valmieras Pārgaujas sākumskolā notika CSDD konkursa “Gribu būt mobils” Valmieras reģiona pusfināls. 1. vietu ieguva Baumaņu Kārļa Viļķenes pamatskolas komanda “Spicie-1”!

Valmieras reģiona pusfināla rezultāti:

  1. vieta – Spicie-1 no Baumaņu Kārļa Viļķenes pamatskolas;
  2. vieta – Jautrie Pūčulēni no Ērģemes pamatskolas;
  3. vieta – BALTI no Priekuļu vidusskolas;
  4. vieta – Asie pipari no Baumaņu Kārļa Viļķenes pamatskolas;
  5. vieta – Mobilie vilki no Salacgrīvas vidusskolas;
  6. vieta – Dekster no Valmieras 2. vidusskolas;
  7. vieta – Spēks ir Aivariņā no Kr.Valdemāra Ainažu pamatskolas;
  8. vieta – Nombre del equipo no Rūjienas vidusskolas;
  9. vieta – STOP! no Pāles pamatskolas;
  10. vieta – Dodiet ceļu! no Pāles pamatskolas.

“Mums ir prieks redzēt, ka konkursa dalībnieku skolās satiksmes drošībai tiek pievērsta īpaša uzmanība. Paldies visiem pedagogiem, kas audzina zinošus un drošus ceļu satiksmes dalībniekus! Salīdzinot ar pirmo pusfinālu rezultāti ir ļoti līdzīgi, tāpat kā iepriekš, visgrūtāk komandām bija ar ceļu satiksmes noteikumu jautājumiem”, nupat notikušo otro pusfinālu komentē Jānis Kronītis,  Autovadītāju Universitātes Credo Autoprieks mācību daļas vadītājs un konkursa “Gribu Būt Mobils” koordinators.

Kopā norisinās pusfināli septiņās dažādās Latvijas pilsētās un komandas, kas vislabāk būs parādījušas savus spēkus un zināšanas pusfinālā, martā piedalīsies lielajā finālā Rīgā, kur sacentīsies par organizatoru sagatavotajām balvām.

“Prieks, ka varam atbalstīt šo vērtīgo projektu, jo runāt par jautājumiem, kas saistīti ar ceļu satiksmes drošību, nekad nav par daudz. Ik gadu vismaz par 10% palielinās pieteikto gadījumu skaits, kad mūsu klienti, tai skaitā bērni, guvuši traumas, braucot ar velosipēdu, skrejriteni, skrituļdēli un skrituļslidām. Pavasaris nav aiz kalniem, un pavisam drīz jau atkal bērni izmantos savus iemīļotos pārvietošanās līdzekļus, tādēļ šis ir īstais brīdis, lai apgūtu vai arī atkārtotu zināšanas par drošību uz ceļa. Rūpēsimies par savu un savu bērnu drošību!” tā par konkursa aktuālo tēmu BTA Valmieras klientu apkalpošanas centra vadītāja Sandra Zute.

“CSDD ar konkursu “Gribu būt mobils” vēlas 6. – 8. klašu skolēniem nodrošināt iesēju paplašināt un padziļināt izglītības līmeni par jautājumu loku, kas saistās ar viņu drošību ceļu satiksmē kā arī aktivizēt skolēnos interesi par ceļu satiksmi kā kompleksu un sarežģītu sistēmu, kuras ietvaros viņam droši un pārliecinoši jārīkojas visas savas dzīves garumā. Mēs aicinām skolēnus uz kritisku domāšanu un analīzi – gan izskatot ceļu satiksmes drošības teorētiskos, gan praktiskos jautājumus. Konkursa laikā skolēniem jāmācās strādāt komandā, pieņemt lēmumus sarežģītās situācijās un izkopt nepieciešamās iemaņas ceļu satiksmei,” par konkursa mērķi stāsta CSDD pārstāve Valda Kjaspere.

Šogad “Gribu būt mobils” norisinās jau desmito reizi, attīstot skolēnos ceļu satiksmes drošības izglītības prasmes un gatavojot jauno satiksmes dalībnieku paaudzi, kas apzinās savus pienākumus un tiesības uz ceļa.

Papildu informācija par konkursu, tā norisi un rezultātiem atrodama oficiālajā konkursa mājaslapā www.gribubutmobils.lv un sociālajos tīklos – draugiem.lv, Facebook, Twitter un Instagram.

Mācību konkursu “Gribu būt mobils” organizē CSDD, finansē OCTA, realizē Autovadītāju Universitāte “Credo Autoprieks” un atbalsta AAS “BTA Baltic Insurance Company”.

SIA „Firma Madara 89” - viens no lielākajiem mazumtirdzniecības uzņēmumiem, kas veiksmīgi darbojas pārtikas mazumtirdzniecībā un ēdināšanā, piedāvā darbu  PAVĀRAM (-EI) ēdināšanas uzņēmumā “Pasēdnīca”,Rīgas ielā 64, Valmierā. Prasības kandidātiem: • vēlama atbilstoša izglītība vai darba pieredze pavāra amatā; • godīgums un augsta atbildības sajūta; • pozitīva attieksme pret darbu; • spēja strādāt komandā un maiņu darbā. Galvenie darba pienākumi: • garšīga un kvalitatīva ēdiena gatavošana saskaņā ar kalkulācijām; • tehnoloģisko procesu pārzināšana un ievērošana; • sekot produkcijas kvalitātei, produktu glabāšanas un gatavās produkcijas realizācijas termiņiem. Piedāvājam: • veselības apdrošināšanu; • mūsdienīgu darba vidi; • papildus sociālās garantijas pēc nostrādāta gada; • atmaksātus papildatvaļinājumus; • svētku dāvanas; • profesionālās un personīgās izaugsmes iespējas; • darba alga no EUR 1000 – 1050 (bruto)/6.00 - 6.50 EUR/h. CV lūdzam sūtīt uz e-pastu: cv@madara89.lv ar norādi - Pavārs Valmierā,vai pieteikties personīgi WhatsApp vai zvanot pa mob.tel.nr. +371 26167218. Profesija: PAVĀRS Darba vietas adrese: LATVIJA, Rīgas iela 64, Valmiera, Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Ēdināšana / Pārtikas rūpniecība Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-16 Kontaktpersona: CV lūdzam sūtīt uz e-pastu: cv@madara89.lv Vai pieteikties WhatsApp: +371 26167218

Mūsu partneri