Valmieras Ziņas

Recepte: Vista paprikas mērcē ar tomātiem un kartupeļiem

Lasīšanas laiks: 2 min

Jaunā gada svinībām nepieciešams uz galda likt kādu gaļas ēdienu. Piedāvājam vienkāršu recepti no portāla Simplyrecipes.com kā pagatavot vistas gaļu paprikas mērcē.

Sastāvdaļas:

  • 6 līdz 8 vistas stilbiņi ar kaulu un ādiņu
  • 2 ēdamkarotes sinepju
  • Sula, ko var izspiest no 1 citrona
  • 15-20 g sasmalcinātas paprikas
  • 4 ēdamkarotes olīveļļas
  • 400 g mazu kartupeļu
  • 1 sarkanais sīpols, sagriezts 8 daivās
  • 6 ķiploka daiviņas
  • Ķiršu tomāti (pēc ieskatiem)
  • Sakapāts timiāns (pēc ieskatiem)
  • Pētersīļa lapas dekorēšanai

Pagatavošana:

  1. Uzsilda cepeškrāsni uz 200° Novieto režģi, uz kura liks cepamtrauku, cepeškrāsnij pa vidu.
  2. Kamēr silst cepeškrāsns, sagatavo vistu. Ar šķērēm vai asu nazi nogriež liekos taukumus no vistas stilbiņiem. Atlikušo vistu nokaisa ar sāli un pipariem.
  3. Lielā bļodā sajauc sinepes, citrona sulu, papriku, 2 ēdamkarotes olīveļļas, sāli un piparus (pēc ieskatiem). Masā kārtīgi apviļā vistu. Visu atstāj bļodā un paliek malā, kamēr tiek sagatavoti dārzeņi.
  4. Mazos kartupeļus sagriež uz pusēm vai četrās daļās. Nomizo sarkano sīpolu un sagriež 8 daivās (visā garumā). Ar naža galu viegli paspiež ķiploku, lai varētu noņemt miziņu, bet nevajadzētu ķiploku saspiest pavisam. Uz pusēm sagriež ķiršu tomātus, taču tos neliek kopā ar citiem dārzeņiem.
  5. Lielā, dziļā cepamtraukā saliek kartupeļus, sīpolus, ķiplokus un pārkaisa ar sāli un pipariem. Pievieno 2 ēdamkarotes olīveļļas. Pārkaisa ar timiānu. Traukā starp dārzeņiem iekārto vistu un klāt pievieno vēl dārzeņus. Pārkaisa ar pāri palikušo sinepju masu. Bez vāka cep aptuveni 30 minūtes 200°
  6. Pēc tam izņem pannu no krāsns, pievieno ķiršu tomātus un turpina cept aptuveni 20-25 minūtes vai arī tikmēr, kamēr dārzeņi ir mīksti.
  7. Pasniedz ar salātiem vai kraukšķīgu maizi.

Lai labi garšo!

 

Aktuālais jautājums

Kas, jūsuprāt, ir Valmieras sports nr.1?

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

SIA "Lat Met" pamatā ir metālapstrādes uzņēmums, kas specializējies praktisku dekoratīvo metāla izstrādājumu ražošanas jomā (vieglie metāla izstrādājumi), pasūtījumi tiek izgatavoti gan pēc privātpersonu, gan industriālo klientu pasūtījumiem. Margas, kāpnes, tirdzniecības stendi, vides priekšmeti, parka soliņi, velo statīvi, nojumes, metināti nestandarta izstrādājumi būvniecībai un mašīnbūvei. Sadarbības partneri Latvijā un Skandināvijā. SIA "LAT MET" aicina darbā metinātāju Galvenie amata pienākumi: Metināšanas darbi izmantojot MIG/MAG, jāmetina margas, kāpnes u.c. Metināšanas darbu veikšana vadoties pēc rasējumiem SIA "Lat Met" nodrošina: Darba veikšanai nepieciešamos apstākļus, vidi un iekārtas Paveiktajam darbam un kvalifikācijai atbilstošu atalgojumu Prasības pretendentiem: Darba pieredze metināšanā (metālapstrādē) Spēja patstāvīgi un kvalitatīvi veikt darba uzdevumus Prasme lasīt tehniskos dokumentus Pozitīva attieksme, motivācija strādāt un mācīties Par priekšrocību tiks uzskatīts: Pieredze metālapstrādē Prasme metināt ar TIG Darba vieta: Rubenes metāla apstrādes cehs "Meistari", Rubene, Kocēnu pag., Valmieras nov., LV-4227 (300 metri no Rubenes baznīcas), saskaņā ar montāžas grafiku klientu objektos. Atalgojums : 1460,00 EUR (Bruto) Papildus informācija Mob. 27314092 (Artis) Profesija: METĀLMATERIĀLU METINĀTĀJS Darba vietas adrese: LATVIJA, Meistari, Kocēnu pag., Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Ražošana Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-29

Mūsu partneri