Valmieras Ziņas

Izmēģini: sātīgas gaļas bumbiņas aukstiem ziemas vakariem

Lasīšanas laiks: 3 min

Kad laiks kļūst auksts, tā vien gribas ko mājīgu un sātīgu, kas sniegtu sildošu spēcinājumu un iepriecinātu garšas kārpiņas. Gan krāsnī, gan uz pannas cepti ēdieni ir kā radīti saltajiem ziemas mēnešiem – tie pilda virtuvi ar kārdinošām smaržām, un to pagatavošana neprasa lielas pūles.

Šajā sezonā gaļas produktu ražotāja “Rakvere” eksperti iesaka Tev divas vienkāršas gardēžu receptes, ko pagatavot un baudīt ģimenes un draugu lokā.

Sacepums ar tomātiem un gaļas bumbiņām

Sastāvdaļas (četrām porcijām):

-Divas ēd.k. olīveļļas;

-Viena paciņa (320 g) “Rakvere” gaļas bumbiņu ar burkāniem un pastinaku;

-Viens fenhelis, kapāts;sacepums-ar-tomatiem-un-galas-bumbinam

-Viens sīpols, kapāts;

-Viena ķiploka daiviņa, kapāta;

-Viena tēj.k. medus;

-400 g sašķaidītu tomātu konservu;

-Kapāti pētersīļi;

-Nedaudz rīvēta parmezāna siera;

-Sāls, pipari.

Gatavošana:

Pannā ielej vienu ēdamkaroti eļļas un viegli apbrūnini gaļas bumbiņas. Pēc tam izņem bumbiņas no pannas, ieliec kādā traukā un noliec malā. Pēc tam atkal pannā ielej vienu ēdamkaroti eļļas un zemā temperatūrā, aptuveni piecas līdz septiņas minūtes cep sakapāto fenkeli, sīpolu un ķiploku, līdz tie kļūst zeltaini. Pievieno medu un karsē, ik pa laikam samaisot. Tad pievieno tomātus un 100 ml ūdens un uzvāri. Ielej maisījumu keramiskajā formā, pievieno gaļas bumbiņas un cep cepeškrāsnī 200 grādos apmēram 20 minūtes, līdz mērce ir sabiezējusi. Cel laukā no cepeškrāsns, apkaisi ar rīvētu parmezānu un pētersīļiem un liec galdā! Klāt var pasniegt gan maizi, gan arī rīsus vai makaronus. Gardas vakariņas!

Riekstu dip mērcīte ar gaļas bumbiņām

Sastāvdaļas (četrām porcijām):

-Viena paciņa (320 g) Rakveres gaļas bumbiņu ar burkāniem un pastinaku;

-Viena ēd.k. eļļas;

-Viena ēd.k. kapātu pētersīļu.

Dip mērcei:

-150 g svaigā siera, kas paturēts istabas temperatūrā;riekstu-dip-mercite-ar-galas-bumbinam-001

-100 ml grieķu jogurta;

-Viena ēd.k. olīveļļas;

-Nedaudz citrona sulas un rīvētas citrona miziņas;

-Sāls, pipari;

-Sauja kapātu riekstu maisījuma (piem., mandeles, Indijas rieksti);

-Viena ēd.k. kapātu žāvētu augļu (piem., dzērvenes, aprikozes);

-Viena ēd.k. sēklu maisījuma pēc vēlēšanās;

-Pēc vēlēšanās: 30 g mīksta zilā siera, nedaudz kapātu pētersīļu.

Gatavošana:

Sākumā uz pannas apbrūnini gaļas bumbiņas. Pēc tam pagatavo dip mērci: vispirms samaisi kopā riekstus, augļus un sēklas; pusi maisījuma noliec malā. Tad sajauc kopā mīkstu svaigo sieru un jogurtu, pievieno citrona sulu un rīvētu miziņu. Ja vēlies izmantot zilo sieru, tad pievieno arī to. Visbeidzot masai pievieno pusi sēklu maisījuma. Ieliec mērci bļodiņā, aplej ar nelielu daudzumu olīveļļas un apkaisi ar atlikušajiem riekstiem un augļiem. Pasniedz kopā ar gaļas bumbiņām, kuras pēc vēlēšanās var apkaisīt ar kapātiem pētersīļiem.

Lai labi garšo!

Aktuālais jautājums

Kas, jūsuprāt, ir Valmieras sports nr.1?

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

Pievienojies mūsu komandai! Valmieras 2.vidusskolas struktūrvienība “Varavīksne” (turpmāk – Iestāde) aicina darbā skolotāja palīgu (1 slodze – 40 stundas nedēļā) uz noteiktu laiku.  Darba vietas adrese: Raiņa iela 11, Valmiera, Valmieras novads. Ja Tev ir vēlme: • veikt bērnu aprūpi ikdienā; • sadarboties ar grupas skolotājām, sniegt atbalstu bērniem mācību jomu apguvē; • veidot bērnos kulturālas uzvedības un higiēnas iemaņas; • rūpēties par bērnu dienas režīma ievērošanu; • nodrošināt telpu, inventāra tīrību un kārtību; un ja Tev ir: • vismaz vispārējā vidējā izglītība (vēlams auklītes sertifikāts vai praktiskā pieredze darbā ar bērniem); • valsts valodas prasmes atbilstoši Valsts valodas likuma prasībām; • kompetences: prasme plānot, organizēt un kvalitatīvi veikt savu darbu, disciplinētība; pozitīva, radoša un atbildīga attieksme pret darbu; psiholoģiskā noturība un augsta saskarsmes kultūra; mēs piedāvājam: • atalgojumu EUR 702,00 mēnesī pirms nodokļu nomaksas; • iespēju saņemt atvaļinājuma pabalstu darba un dzīves līdzsvaram par labu darba sniegumu; • darba devēja līdzfinansētu veselības apdrošināšanu pēc pārbaudes laika beigām, kā arī citas sociālās garantijas/labumus atbilstoši darba rezultātiem un normatīvajos aktos noteiktajam; • drošu, estētisku un sakārtotu darba vidi. Profesionālās darbības aprakstu (CV), pieteikuma vēstuli gaidīsim līdz 2024.gada 7.maijam personīgi (adrese: Raiņa iela 11, Valmiera, Valmieras novads) vai e-pastā: v2v@valmiera.edu.lv. Tālrunis papildu informācijai: 64281559. Informējam, ka pieteikuma dokumentā norādītie personas dati tiks apstrādāti, lai nodrošinātu šī atlases konkursa norisi atbilstoši fizisko personu datu aizsardzības regulējuma prasībām. Profesija: SKOLOTĀJA PALĪGS Darba vietas adrese: LATVIJA, Raiņa iela 11, Valmiera, Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz noteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Izglītība / Zinātne Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz noteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-07 Kontaktpersona: CV, motivācijas vēst.lūdzam sūtīt uz e-pastu: v2v@valmiera.edu.lv, tālrunis 64281559

SIA “Valmieras Olimpiskais centrs” viesnīca „Sports Hotel” aicina pievienoties savai komandai uz noteiktu laiku līdz 31.08.2024. VIESMĪLI Galvenās prasības klandidātiem: augstu atbildības izjūta un precizitāte darbā; uzturēt tīru un kārtīgu darba vidi un aprīkojumu; higiēnas un paškontroles normu ievērošana un to kontrolēšana; spēja patstāvīgi plānot savu darba laiku; labas latviešu valodas zināšanas; angļu valodas zināšanas sarunvalodas līmenī; pieredze līdzīgā amatā tiks uzskatīta par priekšrocību. Amata apraksts: plānot un organizēt viesu apkalpošanu brokastīs; organizēt pasūtījumu izpildi; pagatavot un sagatavot brokastu produkciju; nodarboties ar viesu uzņemšanu; iegādāties produktus un citus materiālus, kontrolēt to izlietošanu un uzgalbāšanu; piedalīties saimniecības struktūrvienības darba organizēšanā; brokastu zāles un virtuves sagatavošana brokastīm. Piedāvājam: pilnas slodzes darbu; draudzīgu un atsaucīgu kolektīvu; stabilu atalgojumu un sociālās garantijas; atalgojums: stundas tarifa likme pārbaudes laikā 4,50 EUR/h, pēc pābaudes laika 5.00 EUR/h (pirms nodokļu nomaksas); summēto darba laiku, darbu maiņās (06.00-14.30); dažāda veida “bonusus” pēc pārbaudes laika; darba vieta: viesnīca "Sports Hotel", Vaidavas iela 15, Valmiera, Valmieras novads. Pieteikuma vēstuli un CV lūdzam sūtīt uz e-pastu –monta.martinsone@sportshotel.lv Tiks izskatīti tikai tie pieteikumi, kuros būs gan CV, gan motivācijas (pieteikuma) vēstule. Informācija par piedāvāto amatu pa tālruni +371 25464433 Kontaktpersona Monta Martinsone, Informācija par viesnīcu www.sportshotel.lv Pieteikumus uz vakanci iesniegt līdz 19.05.2024. Pretendentu iesūtītie dokumenti un personas dati, uz vakances laiku un noteiktu laiku pēc norādītā termiņa beigām, pārziņa leģitīmo interešu ietvaros tiks uzglabāti pārziņa lietvedībā. Iesniedzot savu pieteikumu, Jūs piekrītat savu personas datu apstrādei norādītās vakances pretendentu izvērtēšanas un atlases procesā un saziņai ar Jums. Nosūtītajos dokumentos lūgums neiekļaut sensitīvus (īpašās kategorijas) personas datus. Savu piekrišanu datu apstrādei norādītajiem mērķiem varat atsaukt jebkurā laikā, sazinoties ar pārzini. Pārzinis garantē nenodot pretendenta personas datus trešajām personām, bez pretendenta rakstveida saskaņojuma. Pārzinis SIA “Valmieras Olimpiskais centrs”, reģistrācijas Nr. 54103025871, adrese: Čempionu iela 2, Valmiera, Valmieras novads, LV-4201. Profesija: VIESMĪLIS Algas izmaksas veids: Stundas tarifa likme Darba vietas adrese: LATVIJA, Vaidavas iela 15, Valmiera, Valmieras nov. Darba laika veids: Summētais darba laiks Darba veids: Darbinieka amats uz noteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Ēdināšana / Pārtikas rūpniecība Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz noteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-19 Kontaktpersona: Monta Martinsone

Mūsu partneri