Valmieras Ziņas

Valmieras Pārgaujas ģimnāzijā norisinājusies “Radošās akadēmijas” nodarbība Lāčplēša dienas ieskaņās

Lasīšanas laiks: < 1 min

Īsi pirms visai Latvijai svarīgiem notikumiem šodien, 9.novembrī, nozīmīgas aktivitātes notika arī Valmieras Pārgaujas ģimnāzijā. Kamēr pieaugušie un pilngadīgie skolēni svinību zālē nodeva asinis un atbalstīja donoru kustību, jaunāko klašu skolēni divos kabinetos piedalījās “Radošās akadēmijas” nodarbībās, ko organizēja Valmieras un novadu skolu latviešu valodas un literatūras metodiskās apvienības vadītājs Māris Bušmanis.

5.-6.klašu skolēni no Kocēniem, Mazsalacas, Viestura vidusskolas, Valmieras 5.vidusskolas, Pārgaujas pamatskolas un arī daži Pārgaujas ģimnāzijas 7.klašu skolēni ar interesi “krāsoja” Lāčplēša aplikāciju, pakāpeniski atplēšot lipīgo daļu un berot virsū dažādu krāsu smiltis. Skolēniem pēc svarīguma bija jāsakārto arī Latvijai nozīmīgas lietas. Liela daļa kā galveno izvēlējās drošību, sekoja tradīcijas, daba, kultūra utt. Otrā kabinetā uz ekrāna varēja vērot, kā top smilšu “kino”.

Nodarbības vadīja eposa “Lāčplēsis” autora Andreja Pumpura mazmazmazmeita Zane Pumpure-Prāmniece, Māris Barons (neesot nekāda saistība ar mūsu Dainu tēvu, tikai bārda…) un “Iespējamās misijas” vēstures un kulturoloģijas skolotājs Nils Mosejonoks.

Aktuālais jautājums

Kas, jūsuprāt, ir Valmieras sports nr.1?

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

Mūsu partneri