Valmieras Ziņas

Iepazīst Hanzas mārketinga labos piemērus

Lasīšanas laiks: 3 min

Projekta “Hanzas vērtības ilgtspējīgai sadarbībai” (HANSA) partneri aizvadītajā nedēļā viesojās Eiropas Kultūras maršrutu institūtā un Vācijas Hanzas pilsētās Lemgo un Lībekā, informē Rūta Vasermane, projekta vadītāja Vidzemes plānošanas reģionā.

Hanza ir viens no sertificētiem Eiropas kultūras maršrutiem, un projekta partneri uzzināja, kādas priekšrocības tas viņiem sniedz. Tāpat viņi pētīja, kā neliela Hanzas pilsēta var sekmīgi organizēt savu mārketingu.

Mācību brauciena pirmā pietura bija Luksemburgā, kur projekta partneri viesojās Eiropas Kultūras maršrutu institūtā. Hanza ir viens no sertificētajiem Eiropas kultūras maršrutiem, un projekta partneri uzzināja par prasībām, kādas tiem ir. Sertificētajiem maršrutiem ir jāatbilst noteiktiem kvalitātes standartiem, ir jābūt ar ievērojamu zinātniskas izpētes bāzi un ir jābūt novērtētiem un pārbaudītiem reizi trīs gados. Institūtam ir ievērojama sadarbība ar Eiropas Komisijas, UNESCO un Pasaules tūrisma organizācijas institūcijām. Ar mārketinga un zīmola virzīšanas aktivitātēm Institūts cer panākt, ka kultūras maršruti būs būtiska daļa no Eiropas kultūras tūrisma, līdz ar to Hanzas pilsētām ir iespēja tikt pie plašākas publicitātes visā pasaulē. Institūta pārstāvji arī ierosināja, ka HANSA projekta dalībnieki varētu piedalīties mācībās, apgūstot, kā saglabāt un attīstīt kultūras maršrutus un sekmēt to atpazīstamību.

Mācību brauciens turpinājās Vācijas pilsētā Lemgo, kur projekta partneri pētīja piemērus, kā neliela pilsēta var gūt panākumus ar Hanzu saistītu produktu un pasākumu veidošanā un popularizēšanā. Ņemot vērā, ka HANSA projekta pilsētas ir nelielas, Lemgo pieredze ir īpaši vērtīga un var tikt pielietota, lai uzlabotu tūrisma piedāvājumu arī projekta pilsētās. Lemgo pārstāvji demonstrēja piemērus, kā mārketinga aktivitātes var organizēt bez liela budžeta piesaistes, kā pielietot Hanzas vārdu saistībā ar vietējiem produktiem un pasākumiem un kā vietējā līmenī veidot un vadīt sadarbības tīklus, lai panāktu iedzīvotāju un uzņēmēju atbalstu un iesaistīšanos vietējās aktivitātēs.

HANSA mācību brauciena turpinājumā projekta partneri apmeklēja Hanzas karalieni Lībeku. Tie viesojās Eiropas Hanzas muzejā, kur redzēja, kā Hanzas tematiku var prezentēt mūsdienīgā veidā, tajā pašā laikā nezaudējot vēsturisko perspektīvu. Lībekā projekta partneri apmeklēja arī pilsētas arhīvu, kas ir ne tikai viens no lielākajiem atlikušajiem arhīviem Eiropā, bet arī pats nozīmīgākais dokumentu un citu materiālu krājums par Hanzas vēstures tematiku. Arhīva speciālisti nodemonstrēja, kāda veida materiālus par projekta partneru pilsētām ir iespējams atrast Lībekā. Šo materiālu izpēte būs labs papildinājums citiem projekta ietvaros plānotajiem vēstures pētījumiem, jo Lībekas arhīvā noteikti ir informācija, kas projekta pilsētām līdz šim nav bijusi zināma.

Mācību brauciena dalībnieki Lībekā apmeklēja arī semināru, kuru vadīja “Lübeck-Travemünde Marketing” uzņēmuma pārstāvji. Minētais uzņēmums organizē pilsētas mārketinga, pārdošanas un tūrisma aktivitātes un nozīmīgākos pasākumus. Projekta partneri uzzināja, kā notiek vietējo sadarbības tīklu veidošana un kāda ir Lībekas pieeja komunikācijas un mārketinga jautājumiem. Mācību brauciena dalībniekus īpaši interesēja tie aspekti, kurus varētu tieši attiecināt arī uz projekta pilsētām, piemēram, uzņēmuma finansēšanas nosacījumi un sadarbības formas ar vietējiem uzņēmumiem.

Papildus informāciju par HANSA projekta partneru braucienu uz Eiropas Kultūras maršrutu institūtu un Vācijas pilsētām Lemgo un Lībeku var atrast projekta mājaslapas ziņu sadaļā (angļu valodā).

Sadarbojoties 11 Latvijas, Igaunijas un Zviedrijas partneriem, no 2015. gada oktobra līdz 2018. gada decembrim tiek ieviests projekts “Hanzas vērtības ilgtspējīgai sadarbībai”. Projekts tiek īstenots ar Eiropas Reģionālā attīstības fonda Centrālās Baltijas programmas 2014-2020. gadam atbalstu, un tā mērķis ir stiprināt vēsturiskās Hanzas savienības vērtības. No Latvijas projektā piedalās Cēsu Kultūras un tūrisma centrs, Kokneses, Limbažu, Pārgaujas un Kuldīgas novadu pašvaldības, kā arī Valmieras pilsētas pašvaldība un Vidzemes plānošanas reģions, savukārt no Igaunijas projekta partneri ir Pērnavas un Vīlandes pilsētu pašvaldības, bet no Zviedrijas – Gotlandes reģions un Gotlandes tūrisma attīstības aģentūra “Inspiration Gotland”, kas ir arī projekta vadošais partneris. Vairāk par projektu var lasīt šeit.

Aktuālais jautājums

Kas, jūsuprāt, ir Valmieras sports nr.1?

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

Kokapstrādes uzņēmums SIA Silviko aicina darbā traktortehnikas vadītāju zāģbaļķu šķirošanas līnijā. Darba pienākumi: darbs uz frontālā iekrāvēja- zāģbaļķu padošana uz šķirošanas līniju; z/b izkraušana un pārkraušana; z/b blakusproduktu uzkraušana; uzturēt traktortehniku un savu darba vietu darba kārtībā. Prasības kandidātiem: atbilstošas kategorijas traktortehnikas vadītāja apliecība; iepriekšēja pieredze kokapstrādes uzņēmumā tiks uzskatīta par priekšrocību; vēlama pieredze darbā uz frontālā iekrāvēja; prasme strādāt komandā un spēja pielāgoties nestandarta situācijām; Piedāvājam: atbildīgu darbu stabilā ražošanas uzņēmumā; standarta darba laiku; sociālās garantijas; konkurētspējīgu atalgojumu; Izglītības līmenis: vidējā speciālā Stundas likme: 9.50 EUR (atalgojums ir atkarīgs no prasmēm un pieredzes) Darba vietas adrese: “ Briede”, Zilākalna pagasts, Valmieras novads Darba laika veids: Normāls darba laiks Slodze: viena vesela slodze CV iesniegt pa e-pastu: silvikozagetava@inbox.lv Profesija: TRAKTORTEHNIKAS VADĪTĀJS Darba vietas adrese: LATVIJA, Briede, Zilākalna pag., Valmieras nov. Darba laika veids: Normālais darba laiks Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Pakalpojumi Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-06-10 Izglītības līmenis: Profesionālā vidējā izglītība

Vidzemes Augstskola izsludina konkursu uz vakanto amatu Vidzemes Augstskolas Sociālo, ekonomisko un humanitāro pētījumu institūtā: - vadošais pētnieks - 1 vieta; zinātnes nozare Ekonomika un uzņēmējdarbība, apakšnozare Tirgzinība Uz vadošā pētnieka amatu var pretendēt persona, kurai ir doktora zinātniskais grāds, pētījumu profilam atbilstošas zinātniskās publikācijas un/vai patenti, kura spēj patstāvīgi veikt zinātniskos pētījumus, veidot zinātnisko projektu pieteikumus un vadīt citu zinātnieku pētniecisko darbu un kurai zinātniskā un akadēmiskā darba stāžs kopumā nav mazāks par pieciem gadiem (saskaņā ar “Nolikums par vēlēšanām akadēmiskajos amatos Vidzemes Augstskolā”, www.va.lv/dokumenti). Pretendentiem uz vakanto amatu viena mēneša laikā no sludinājuma publicēšanas datuma oficiālajā izdevumā „Latvijas Vēstnesis” jāiesniedz institūta direktoram adresēta motivācijas vēstule, izglītību un zinātnisko grādu apliecinošu dokumentu kopijas, publicēto zinātnisko darbu saraksts, CV ar iekļautu informāciju par dalību/vadību pētnieciskos projektos un angļu valodas zināšanu līmeni. Pieteikumu sūtīt augstskolas juristei-personāla speciālistei: kabinets Nr.222, Tērbatas iela 10, Valmiera, LV-4202 vai pa e-pastu agrita.somase@va.lv ar norādi „Konkurss uz zinātnisko amatu”; tālr.: 26442256. Samaksa: vadošajam pētniekam 8,77-52,62 EUR/h atbilstoši konkrētajam veiktajam darbam. Profesija: PĒTNIEKS Darba vietas adrese: LATVIJA, Tērbatas iela 10, Valmiera, Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Darbības joma: Izglītība / Zinātne Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-06-09 Kontaktpersona: CV,mot.vēst.,lūdzam sūtīt uz e-pastu: agrita.somase@va.lv

Valmieras tehnikums aicina darbā  Metodiskā centra vadītāju (profesiju klasifikatora kods 2351 01)  (uz nenoteiktu laiku) Mēs piedāvājam: 1 darba slodzi, 5 darba dienas nedēļā (klātienes darbs) Stabilu atalgojumu (no 1843,00 EUR mēnesī, pirms nodokļu nomaksas) Sociālās garantijas (veselības apdrošināšanas polise pēc pārbaudes termiņa) Apmaksātu profesionālo pilnveidi Atbalstu no kompetentiem kolēģiem Modernu darba vidi un labus darba apstākļus Tavā pārziņā būs: Plānot, vadīt un organizēt Valmieras tehnikuma Metodiskā centra darbu Vadīt un organizēt izglītības metodiķu, metodisko jomu un profesionālās izglītības programmu koordinatoru, mūžizglītības moduļu un profesionālo izglītības pedagogu metodisko darbu un sadarbību komisijās, darba grupās Veikt metodisko darbu metodiskās virsvadības jomā "Mehatronika" un citās STEM jomas profesionālās izglītības programmās Tev nepieciešams : Augstākā izglītība pedagoģijā; vadības zinībās vai inženiertehniskajās un līdzīgās nozarēs (vēlams pedagogu profesionālās kompetences pilnveides programmas sertifikāts 72h apjomā) Pieredze vadošā administratīvajā darbā izglītības institūcijā /iestādē Valsts valodas prasme augstākajā līmenī Angļu valodas zināšanas ne zemāk kā B1 līmenī Prasmes darbā ar datoru (MS Office programmas) Kompetences: augsta atbildības sajūta, spēja patstāvīgi pieņemt lēmumus, pozitīva, radoša un atbildīga attieksme pret darbu, psiholoģiskā noturība un augsta saskarsmes kultūra B kategorijas autovadītāja apliecība Tālrunis informācijai: direktores vietniece Inga Zariņa-Bojāre 29191344 CV, motivācijas vēstuli un izglītību apliecinošu dokumentu kopijas lūdzam sūtīt uz e-pastu personals@valmierastehnikums.lv Pieteikumu sūtīt uz e-pastu ar norādi “Metodiskā centra vadītājs” līdz 2024.gada 24.maijam. Sazināsimies ar kandidātiem, kuri tiks aicināti uz darba pārrunām klātienē. Pamatojoties uz Eiropas Parlamenta un Padomes Regulas (ES) 2016/679 par fizisko personu aizsardzību attiecībā uz personas datu apstrādi un šādu datu brīvu apriti (Vispārīgā datu aizsardzības regula, turpmāk - VDAR) 13. pantu, Valmieras tehnikums informē, ka: 1) Jūsu pieteikuma dokumentos norādītie personas dati tiks apstrādāti, lai nodrošinātu šīs vakances atlases konkursa norisi; 2) iepriekš minētās jūsu personas datu apstrādes pārzinis ir Valmieras tehnikums, reģistrācijas Nr. 90009612809, Vadu iela 3, Valmiera, LV-4201, skola@valmierastehnikums.lv. Profesija: IZGLĪTĪBAS METODIĶIS Algas izmaksas veids: Laika darba alga Darba vietas adrese: LATVIJA, Vadu iela 3, Valmiera, Valmieras nov. Darba laika veids: Normālais darba laiks Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Izglītība / Zinātne Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-24 Kontaktpersona: Inga Zariņa-Bojāre Izglītības līmenis: Augstākā izglītība (bakalaura grāds)

Mūsu partneri