Valmieras Ziņas

Kā izmantot olas, kas palikušas pāri pēc Lieldienām

Lasīšanas laiks: 2 min

Viena no šīm tradīcijām, bez kuras nav iedomājamas Lieldienas – olu krāsošana. Lielākoties šī tradīcija apvieno visu ģimeni – kopā sanāk visi, gan jauns, gan vecs, un rāda savas prasmes, lai viņa krāsotās olas būtu skaistākās, spilgtākās un raibākās.

Tomēr nereti mēs nedaudz aizraujamies un skat – krāsoto olu pilni grozi! Protams, svētku laikā olas tiek sistas uz nebēdu, piekopjot visas Lieldienu tradīcijas – olu ripināšanu, kaušanos ar olām, u.c. Tomēr gandrīz katrai saimniecei katru gadu pēc Lieldienām ir viena un tā pati rūpe – ko darīt ar pāri palikušām krāsotajām olām?

Lai šogad saimniecēm izlīdzētu šajā jautājumā, “Lage Ko” galvenā konditore Nadežda Lukjančuka atklāj lieliskus ieteikumus, kādos ēdienos var pielietot pāri palikušās olas, piebilstot, ka labāk tomēr būtu krāsot tik daudz olu, cik spēj apēst. Taču, ja sanācis par daudz, labāk doties ciemos un dāvināt raibās Lieldienu olas.

  • Siera-ābolu salāti: sagriež 2 ābolus, kam pievieno sarīvētu sieru un 3-4 olas. Pievieno majonēzi un garšvielas pēc vajadzības – sāls, melnie pipari u.c. (paredzēts 2 personām);
  • Krabju nūjiņu salāti: 1/2 paciņa krabju nūjiņas tiek sagrieztas, kam pievieno kukurūzu (aptuveni 1 bundžiņa), 2-3 tomātus, sarīvētu sieru. Klāt pieliek sasmalcinātas 2-3 olas, kā arī sāli un majonēzi (paredzēts 2 personām);
  • Avokado-garneļu salāti: viens avokado tiek nomizots un sagriezts gabaliņos, notīrītas olas (2-3) un sasmalcinātas gabaliņos, pievieno sarīvētu sieru. Atlaidinātas garneles pievieno avokado, siera masai. Pievieno klāt majonēzi (paredzēts 2 personām). Ja ir vēlēšanās, var pasniegt uz franču maizes. Tad jau tā kalpo kā uzkoda;
  • Uzkoda: vārītu olas dzeltenumu sajauc ar majonēzi, ieliek atpakaļ vārītā olas baltumā un pārber pāri zaļumus, dārzeņus. Var izdekorēt ar brētliņu/siļķes gabaliņu;
  • Pīrāgi: pēc izvēles var ņemt kārtaino vai rauga mīklu un pildījumam var izmantot olu, zaļumus, sēnes, rīsus, dārzeņus. Šīs sastāvdaļas dažādās variācijās var pievienot cepot gan lielu pīrāgu, gan mazos pīrādziņus.

 

Aktuālais jautājums

Kas, jūsuprāt, ir Valmieras sports nr.1?

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

SIA „Firma Madara 89” - viens no lielākajiem mazumtirdzniecības uzņēmumiem, kas veiksmīgi darbojas pārtikas mazumtirdzniecībā un ēdināšanā, piedāvā darbu  PAVĀRAM (-EI) ēdināšanas uzņēmumā “Pasēdnīca”,Rīgas ielā 64, Valmierā. Prasības kandidātiem: • vēlama atbilstoša izglītība vai darba pieredze pavāra amatā; • godīgums un augsta atbildības sajūta; • pozitīva attieksme pret darbu; • spēja strādāt komandā un maiņu darbā. Galvenie darba pienākumi: • garšīga un kvalitatīva ēdiena gatavošana saskaņā ar kalkulācijām; • tehnoloģisko procesu pārzināšana un ievērošana; • sekot produkcijas kvalitātei, produktu glabāšanas un gatavās produkcijas realizācijas termiņiem. Piedāvājam: • veselības apdrošināšanu; • mūsdienīgu darba vidi; • papildus sociālās garantijas pēc nostrādāta gada; • atmaksātus papildatvaļinājumus; • svētku dāvanas; • profesionālās un personīgās izaugsmes iespējas; • darba alga no EUR 1000 – 1050 (bruto)/6.00 - 6.50 EUR/h. CV lūdzam sūtīt uz e-pastu: cv@madara89.lv ar norādi - Pavārs Valmierā,vai pieteikties personīgi WhatsApp vai zvanot pa mob.tel.nr. +371 26167218. Profesija: PAVĀRS Darba vietas adrese: LATVIJA, Rīgas iela 64, Valmiera, Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Ēdināšana / Pārtikas rūpniecība Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-16 Kontaktpersona: CV lūdzam sūtīt uz e-pastu: cv@madara89.lv Vai pieteikties WhatsApp: +371 26167218

Mūsu partneri