Valmieras Ziņas

2017.gadā sveikti trīs Dimanta pāri

Lasīšanas laiks: 6 min

2017.gadā tika sveikti trīs Valmieras Dimanta pāri – laulībā nodzīvoti 60 gadi – Vladimirs un Gaļina Molotkovi, Gunārs un Rita Vitmaņi, Kārlis un Elita Pētersoni. 2017.gada Dimanta pārus sveica Valmieras pilsētas Dzimtsarakstu nodaļas vadītāja Rita Viļumsone un vadītājas vietniece Vija Kuģe, kurām pāri uzticēja arī savus dzīvesstāstus, portālu “Valmieras Ziņas” informēja Valmieras pilsētas pašvaldība.

Vladimirs un Gaļina Molotkovi iepazinās Šeibuhtas lina fabrikā (Vologdas apgabalā), kur Gaļinai pēc Rīgas politehnikuma tika piedāvāts gūt darba pieredzi. Lina fabrikā tolaik par mehāniķi strādāja Vladimirs, un abi satikās. Pāris reģistrēja laulību Šeibuhtas Dzimtsarakstu nodaļā 1957.gada 9.novembrī, kad Gaļinai bija 22, bet Vladimiram 25 gadi. Vladimira un Gaļinas kāzu gadadiena katru gadu tiek atzīmēta ģimenes lokā. Neskatoties uz attālumu, svētkos tuvinieki vienmēr pulcējas. 

Pēckara gados Gaļinas vecākiem pasliktinājās veselība. Lai atbalstītu māti un tēvu, jaunlaulātais pāris pārcēlās dzīvot  uz Valmieru. Valmierā Gaļina arī pavadījusi bērnību un absolvējusi Valmieras 2.vidusskolu. Pāris stāsta, ka sākumā Valmierā darbu specialitātē atrast bija grūti, tāpēc Gaļina sāka strādāt par konduktoru ATK-17, bet Vladimirs – par atslēdznieku, vēlāk par mehāniķi un automašīnu rezerves daļu  sagādnieku. Kad Valmierā sāka celt stikla šķiedras rūpnīcu, Vladimiru pieņēma darbā tās Mehāniskajā cehā, bet vēlāk par mehāniķi Elektrokrāsns cehā. Gaļina arī sāka darba gaitas Valmieras stikla šķiedras rūpnīcā. Tāpat viņa astoņus gadus nostrādāja arī par meistaru-pasniedzēju kādreizējā Valmieras 36.arodvidusskolā.

Gaļina un Vladimirs ir izaudzinājuši dēlu un nu jau var lepoties ar mazdēlu, mazmeitu, un sagaidīta arī mazmazmeitiņa.                    

Neskatoties uz saspringto ikdienu, pāris vienmēr atradis laiku arī saviem hobijiem un sirdslietām. Vladimiram patīk veidot mēbeles, tās paši un ģimene izmanto jau 45 gadus. Pāris joprojām ikdienā tur rūpi par dārza māju un pirti, ko uzcēla Vladimirs ar dēla un mazdēla atbalstu. Tā ir vieta, kur  pulcējas ģimene, radi un draugi, lai atzīmētu dažādus svētkus un baudītu kopā būšanu. Tāpat Vladimiram un Gaļinai ļoti patīk pastaigāties pa mežu, kā arī ogot un sēņot. Kādreiz pāris bija iecienījis arī ceļot, abi atzīst, ka kopā ir daudz redzēts un piedzīvots. Joprojām vasarā ar bērniem un mazbērniem Gaļina un Vladimirs mīl aizbraukt uz jūru.           

Vladimirs un Gaļina Molotkovi kopā ar tuviniekiem

Pirms 60 gadiem 5.novembrī “jā” vārdu viens otram teica Gunārs un Rita Vitmaņi. Pāris 2017.gada 11.novembrī Dimanta kāzas atzīmēja ģimenes lokā. Abi jaunībā satikās Valmieras estrādē – ballē, kas norisinājās pēc Pētera Lūča brīvdabas izrādes “Seši mazi bundzinieki”. Gunārs ieraudzīja Ritu un uzaicināja uz deju, tā kopā nodejojuši jau 60 gadus. Gunāram tolaik bija 24, bet Ritai 17 gadi. Aptuveni pēc gadu ilgas draudzības pārim pieteicās dēls un abi nolēma apprecēties.

Gunārs stāsta, ka savulaik tika izsūtīts uz Sibīriju. Viņš pabijis gan Moldāvijas lēģeros, gan Krasnojarskā un Taišetā būvējis Austrumsibīrijas dzelzceļu, bet pēdējā izmitinājuma vieta bijusi Omska, kur tolaik tapa milzīga naftas pārstrādes rūpnīca. Atgriežoties dzimtenē, Gunārs sāka strādāt teātrī par skatuves strādnieku, brigadieri un vēlāk par Dekorāciju ceha vadītāju. Teātrī Gunārs ar pārtraukumiem aizvadījis vairāk nekā desmit darba gadus.

Rita jaunībā bijusi ļoti aktīva – Kocēnos vadījusi komjaunatnes organizāciju. Paralēli darbojusies arī teātrī par ģērbēju. Rita atceras, kamēr darbojusies pie izrādēm, dēls auga teātrī. Kad Valmieras stikla šķiedras rūpnīcā sākās elektrokrāšņu apkalpošanas mācības, Rita darbu teātrī atstāja – abus apvienot nevarēja, turklāt nopelnīt varējis vairāk. Pēc kāda laika arī Gunārs pievienojies sievai darbā Valmieras stikla šķiedrā – Profesionāli tehniskajā skolā, kur nostrādājis desmit gadus par meistaru. Saņemot salīdzinoši lielākas algas, bija iesējams izbraukāt visu toreizējo Padomju Savienību. Pēc darba Valmieras stikla šķiedrā Rita strādājusi slimnīcā, kur pabeigusi zemūdens masāžas kursus, un darba pienākumus šeit veikusi līdz pat pensijai. Gunārs no sievas ņēmis piemēru, aizgājis no Valmieras stikla šķiedras un kļuvis par slimnīcas kultūras nama pārzini.

Gunārs un Rita Vitmaņi

Elita un Kārlis Pētersoni 60 gadu kāzu jubileju atzīmēja 31.decembrī. Kārļa māsa ar Elitu gāja vienā klasē, tāpēc viņi bija pazīstami jau no padsmitnieku gadiem. Pēc Pētersonu ģimenes atgriešanās Latvijā no izsūtījuma uz Sibīriju, Kārlis savu Elitu atkal satika, kad viņam bija 25, bet mīļotajai 20 gadi. Pāris atceras, ka sākuši draudzēties pavasarī, bet Vecgada vakarā rīkojuši kāzas.

Kārlis absolvēja Vakarskolu ar labām sekmēm. Viņam vienā gadā pat nācies pabeigt divas klases. Izsūtījuma dēļ augstskolā nebija viegli iestāties, pēc garas izjautāšanas Kārli uzņēma Rīgas Politehniskā institūta Arhitektūras un celtniecības fakultātē. Savukārt Elita absolvēja vakara vidusskolu, vēlāk Pārtikas rūpniecības tehnikumu, paralēli strādāja Gaļas kombinātā par gatavās produkcijas grāmatvedi. Kad Kārlis beidza mācības, Elita iestājās universitātē, lai studētu ekonomiku, apvienojot ar darbu Mēbeļu kombinātā. Kārlis pēc atgriešanās no Sibīrijas strādāja SCO, pēc tam kolonijā par darbu vadītāju, būdams vēl tikai otrā kursa students. Vēlāk viņš mainīja darbavietu, ZETos kļuva par iecirkņa vadītāju. Paralēli mācībām un darbam pāris audzināja arī divus bērnus.

Elita agrāk nodarbojās ar sportu. Ziemā viņa slidoja, šo prasmi apguva uz Gaujas ledus. Tas bija iespējams, jo ziemas bija bargākas nekā tagad un upi klāja bieza ledus kārta. Vasarās Elita peldēja un brauca ar riteni. Pāris stāsta, ka savulaik ļoti paticis ceļot, abi kopā redzējuši ne tikai Eiropu, bet arī Austrāliju un Kanādu.

Pašlaik Kārlis sevi sauc par ģimenes sagādnieku, bet Elita ir pavārs, abi priecājās par bērniem un viņu atvasēm, kuri arī dzīvojot Valmierā, tāpēc salīdzinoši bieži iznāk visiem satikties.

Kārlis un Elita Pētersoni

Jāpiemin, ka 2017.gada 2.decembrī Valmieras pilsētas Dzimtsarakstu nodaļā notika pasākums pāriem, kuri pagājušajā gadā atzīmēja Zelta kāzu jubileju – laulībā nodzīvoti 50 gadi – un kuri ir Valmieras pilsētas iedzīvotāji. Šogad dalībai pasākumā pieteicās 20 pāri – 18 no tiem tika sveikti svinīgā pasākumā Valmieras pilsētas Dzimtsarakstu nodaļā, savukārt divi – mājās. Svinīgā ceremonija “Gada Zelta pāris” notika jau 11.reizi, savukārt ceremonija “Gada Dimanta pāris” ir jauna tradīcija. 2016.gadā tika sveikti divi Dimanta pāri – Ausma un Hugo Brusovi, kā arī Skaidrīte un Vilhelms Savineni. Valmieras pilsētas pašvaldības 2016. gada 28.aprīļa domes sēdē apstiprināja Valmieras pilsētas Dzimtsarakstu nodaļas svinīgo ceremoniju “Gada Zelta pāris” un “Gada Dimanta pāris” nolikumu. Šo svinīgo ceremoniju mērķis ir stiprināt ģimenes un laulības lomu mūsdienu sabiedrībā, kā arī godāt vērtības – ģimeni un laulību.

Aktuālais jautājums

Kas, jūsuprāt, ir Valmieras sports nr.1?

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

Pievienojies mūsu komandai! Valmieras novada pašvaldība (turpmāk – Pašvaldība) aicina darbā  Valmieras novada Nekustamā īpašuma apsaimniekošanas pārvaldes nekustamo īpašumu speciālistu/-i (dzīvojamo telpu īres jautājumos) (uz nenoteiktu laiku). Ja Tev ir vēlme: • nodrošināt Pašvaldības palīdzību dzīvokļu jautājumu risināšanā Pašvaldības iedzīvotājiem; • administrēt Pašvaldības dzīvojamā fonda datu bāzi; • nodrošināt Pašvaldības līdzfinansējuma piešķiršanas programmas procesu daudzdzīvokļu dzīvojamo māju energoefektivitātes paaugstināšanai un pagalmu labiekārtošanai; • koordinēt Pašvaldības dzīvojamo māju privatizācijas procesu; • izskatīt personu iesniegumus par palīdzības sniegšanu saistībā ar dzīvojamo platību, uzraudzīt un kontrolēt īres līgumu termiņu un nosacījumu izpildi; • nodrošināt darbu Dzīvokļu komisijā/apakškomisijās; un ja Tev ir: • otrā līmeņa profesionālā vai akadēmiskā augstākā izglītība (priekšroka tiks dota pretendentiem ar otrā līmeņa profesionālā vai akadēmiskā augstāko izglītību tiesību zinātnēs); • ar jomu saistīto normatīvo aktu pārzināšana un izpratne to pielietošanā; • valsts valodas prasmes augstākajā līmenī; • kompetences: ļoti labas organizatoriskās un saskarsmes spējas, analītiska un loģiska domāšana; precizitāte; augsta atbildības sajūta; prasme patstāvīgi pieņemt lēmumus; spēja argumentēt savu viedokli; prezentācijas prasmes; spēja strādāt individuāli un komandā; pašiniciatīva un spēja meklēt un piedāvāt jaunus risinājumus; • B kategorijas autovadītāja apliecība; mēs piedāvājam: • dinamisku, interesantu un atbildīgu darbu un ideju īstenošanas iespējas uz attīstību vērstā Pašvaldībā; • pamatalgu pārbaudes laikā 1165 EUR pirms nodokļu nomaksas, pēc pārbaudes laika 1226 EUR pirms nodokļu nomaksas; • iespēju saņemt atvaļinājuma pabalstu darba un dzīves līdzsvaram par labu darba sniegumu; • darba devēja līdzfinansētu veselības apdrošināšanu pēc pārbaudes laika beigām, kā arī citas sociālās garantijas/labumus atbilstoši darba rezultātam un normatīvajos aktos noteiktajam; • profesionālās pilnveidošanās un izaugsmes iespējas zinošu un atsaucīgu kolēģu komandā. CV, motivācijas vēstuli (līdz vienai A4 lapai datorrakstā Arial fontā, ar burtu lielumu “11”) un augstākās izglītības dokumenta kopiju, lūdzam iesniegt elektroniski, nosūtot uz personals@valmierasnovads.lv vai personīgi Valmieras novada pašvaldības Dokumentu pārvaldības un klientu apkalpošanas centrā, adrese Lāčplēša ielā 2, Valmierā, Valmieras novadā ar norādi „Nekustamā īpašumu speciālista/-es (dzīvojamo telpu īres jautājumos) amatam” līdz 2024.gada 7.maijam. Tālrunis papildu informācijai: 64207148. Informējam, ka pieteikuma dokumentā norādītie personas dati tiks apstrādāti, lai nodrošinātu šī atlases konkursa norisi atbilstoši fizisko personu datu aizsardzības regulējuma prasībām. Profesija: Nekustamā īpašuma SPECIĀLISTS Darba vietas adrese: LATVIJA, Lāčplēša iela 2, Valmiera, Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Valsts pārvalde Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-07

Pievienojies mūsu komandai! Valmieras novada pašvaldība (turpmāk – Pašvaldība) aicina darbā Iepirkumu nodaļas iepirkumu speciālistu/-i uz noteiktu laiku. Ja Tev ir vēlme: • nodrošināt publisko iepirkumu un iepirkumu procedūru organizēšanu atbilstoši spēkā esošiem normatīviem aktiem; • izstrādāt iepirkumu procedūru dokumentāciju; • veikt iepirkumu publicēšanu Iepirkumu uzraudzības biroja publikāciju vadības sistēmā un pasūtītāja pircēja profilā - Elektronisko iepirkumu sistēmā (EIS); • administrēt iepirkumu norises gaitu un iepirkumu rezultātu publicēšanu EIS atbilstoši normatīvo aktu prasībām; • veikt iepirkuma procedūrās iesniegto piedāvājumu atbilstības vērtēšanu atbilstoši Latvijas Republikas normatīvajiem aktiem un iepirkuma noteikumiem; • veikt saraksti ar fiziskām un juridiskām personām atbilstoši normatīvo aktu prasībām, saskaņā ar Pašvaldībā noteikto dokumentu aprites kārtību; • nodrošināt Iepirkumu nodaļas dokumentācijas un iepirkumu lietu sakārtošanu, noformēšanu un uzglabāšanu atbilstoši normatīvo aktu prasībām un nomenklatūrai; • konsultēt Pašvaldības darbiniekus ar iepirkumiem saistītos jautājumos; un ja Tev ir: • augstākā izglītība un vismaz viena gada darba pieredze publisko iepirkumu veikšanā; • amata pienākumu izpildei nepieciešamo normatīvo aktu pārzināšana un izpratne to pielietošanā; • valsts valodas prasmes augstākajā līmenī; • kompetences: teicamas komunikācijas un sadarbības prasmes; precizitāte un augsta atbildības sajūta; analītiska un loģiska domāšana; spēja strādāt ar lielu datu apjomu; spēja patstāvīgi organizēt savu darbu, noteikt mērķus, ievērot termiņus; spēja strādāt individuāli un komandā; pašiniciatīva un spēja meklēt un piedāvāt jaunus risinājumus; • teicamas prasmes darbam ar biroja tehniku, MS Office programmatūru; mēs piedāvājam: • dinamisku, interesantu un atbildīgu darbu un ideju īstenošanas iespējas uz attīstību vērstā Pašvaldībā; • pamatalgu pārbaudes laikā 1165 EUR pirms nodokļu nomaksas, pēc pārbaudes laika 1226 EUR pirms nodokļu nomaksas; • iespēju saņemt atvaļinājuma pabalstu darba un dzīves līdzsvaram par labu darba sniegumu; • darba devēja līdzfinansētu veselības apdrošināšanu pēc pārbaudes laika beigām, kā arī citas sociālās garantijas/labumus atbilstoši darba rezultātam un normatīvajos aktos noteiktajam; • profesionālās pilnveidošanās un izaugsmes iespējas zinošu un atsaucīgu kolēģu komandā. CV, motivācijas vēstuli (līdz vienai A4 lapai datorrakstā Arial fontā, ar burtu lielumu “11”) un augstākās izglītības dokumenta kopiju lūdzam iesniegt elektroniski, nosūtot uz personals@valmierasnovads.lv, vai personīgi Dokumentu pārvaldības un klientu apkalpošanas centrā, adrese: Lāčplēša iela 2, Valmiera, Valmieras novads ar norādi “Iepirkumu speciālista/-es amatam” līdz 2024.gada 7.maijam. Tālrunis papildus informācijai: 64207148. Informējam, ka pieteikuma dokumentā norādītie personas dati tiks apstrādāti, lai nodrošinātu šī atlases konkursa norisi atbilstoši fizisko personu datu aizsardzības regulējuma prasībām. Profesija: IEPIRKUMU SPECIĀLISTS Darba vietas adrese: LATVIJA, Lāčplēša iela 2, Valmiera, Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz noteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Valsts pārvalde Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz noteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-07

Mūsu partneri