Valmieras Ziņas

Vakariņas bērnam 10 minūtēs

Lasīšanas laiks: 4 min

Atnākot mājās no darba, bieži vien vēl pat nav bijusi iespēja pārģērbties, kad bērns jau nepacietīgi prasa: “Kas būs vakariņās?” Lai šādos brīžos nebūtu lieki jāsatraucas, Rimi gardēžu komandas šefpavārs Normunds Baranovskis dalās ar savu pieredzi ēdienu gatavošanā bērniem un iesaka piecus ēdienus, ko vecāki ļoti ātri var pagatavot paši vai pat kopā ar bērnu.

“Lai mazajiem pagatavotu veselīgu maltīti, nepatērējot daudz laika, ir jāzina daži pavisam vienkārši paņēmieni. Mājās vienmēr jābūt vismaz 3 veidu dārzeņiem un 2-3 veidu augļiem, no kuriem pavisam ātri var pagatavot veselīgu uzkodu – dārzeņu strēmelītes. Iesaku ledusskapī glabāt jogurtu, konservētas pupiņas vai turku jeb auna zirņus, no šiem produktiem var pagatavot uzkodu mērcīti. Tāpat pagatavojot divas vēršacis un pasniedzot ar tomātu avokado, iznāk lieliskas vakariņas,” saka Rimi gardēžu komandas šefpavārs Normunds Baranovskis.

Normunds Baranovskis savai ģimenei ikdienā gatavo dažādus ēdienus, ko iesaka izmēģināt arī citiem vecākiem. Ikviena no receptēm neaizņems vairāk par 10 minūtēm, turklāt, gatavojot bērniem, būsi pagatavojis maltīti visai ģimenei.

Burito ar tomātu omleti, avokado un šķiņķi

Sastāvdaļas:

Tortilja pilngraudu – 4 gab.

Olas lauku Rimi – 3 gab.

Tomāts – 1 gab.

Avokado – 2 gab.

Laims – ½ -1 gab. sulai

Kūpināts, vītināts vai žāvēts šķiņķis – 4-8 šķēles

Eļļa cepšanai

Pipari

Sāls

Pagatavošana:

Sakarsē pannu, pievieno eļļu, sakuļ olas, pievieno tām sāli un piparus. Sagriež tomātu ripiņās, lej olas pannā un pieliek klāt tomātu ripiņas. Pannai uzliek vāku un cep 4 min. uz mērenas uguns, lai nepiedeg. Tikmēr sagriež avokado un saspaida to ar dakšiņu, pievieno sāli, piparus un laima sulu, cik vēlas. Omleti, šķiņķi un avokado masu tin tortiljā un cep to kraukšķīgu uz pannas.

Burito ar tomatu omleti avokado un skinki

Ķiploku eļļā sautēti mazie burkāniņi ar pašmāju humusu

Sastāvdaļas:

Mazie burkāniņi – 2 paciņas.

Olīveļļa – 2-3 ēdamk.

Ķiploks – 2 daivas

Rozmarīns – 1 zariņš

Humusam:

Turku jeb auna zirņi – 400 g

Zemesriekstu sviests – 2 ēdamk.

Olīveļļa – 2 ēdamk.

Citrona sula – 1-2 ēdamk.

Sāls – pēc garšas

Pagatavošana:

Sakarsētā pannā pievieno eļļu ar rozmarīna zariņu saspiestām ķiploka daivām ar visu mizu. Samazina karstumu, lai eļļa sautētos, nevis degtu. Liek burkāniņus un sautē. Uzliek pannai vāku, bet laiku pa laikam pakrata pannu, lai apmaisītu burkānus. Ja burkāniņi ir mazi un tievi, tie būs gatavi 5 minūtēs. Tikmēr liek visas humusa sastāvdaļas blenderī un samaļ humusu. Burkāniņus liek uz papīra salvetes, lai netecētu liekā eļļa, pārkaisa tos ar sāli un pasniedz ar humusu.

Kiploku ella sauteti mazie burkanini ar pasmaju humusu

Lavašs ar lasi, gurķi, sezonas zaļumiem un krēmsieru

Sastāvdaļas:

Lavašs – 1 gab.

Gurķis – 1 gab.

Lasis šķēlītēs – 160 g

Krēmsiers ar zaļumiem un ķiploku – 100 g

Lapu salāti

Zaļumi

Pagatavošana:

Lavašu sagriež četrās vienādās daļās. Katrai daļai vienu pusi apsmērē ar krēmsieru, liek zaļumus, laša šķēlītes un gurķi. Satin rullītī.

Lavass ar lasi gurki sezonas zalumiem un kremsieru

Kartupeļu gnoči ar tomātu mērci, svaigu baziliku un rīvētu sieru

Sastāvdaļas:

Kartupeļu gnoči – 1 paciņa

Tomātu mērce ar rukolu un maskarpone – 1 gab.

Baziliks – 1 bunte

Cietais siers – pēc garšas

Pagatavošana:

Uzvāra ūdeni, pievieno gnoči un tos novāra. Tikmēr karsē pannā mērci un pievieno baziliku. Mērcē liek gatavos gnoči, savāra kopā. Pasniedz ar rīvētu sieru.

Kartupelu gnozi ar tomatu merci svaigu baziliku un rivetu sieru

Medū karamelizēti banāni ar kanēli un pekanriekstiem, pasniegti ar bezpiedevu jogurtu

Sastāvdaļas:

Banāni – 4 gab.

Medus – 1 ēdamk.

Sviests – 2 ēdamk.

Pekanrieksti – 100 g

Kanēlis – 2 standziņas

Bezpiedevu jogurts – 400 g

Pagatavošana:

Sagriež banānus gareniski vai ripiņās. Sakarsē pannu, pievieno riekstus un nedaudz tos pagrauzdē bez taukvielām. Tad pievieno sviestu un medu. Kad sviests pakusis, liek tajā banānu un viegli apcep. Pasniedz ar jogurtu.

Medu karamelizeti banani ar kaneli un pekanriekstiem pasniegti ar bezpiedevu jogurtu

Aktuālais jautājums

Vai Jūs šķirojat bioloģiskos atkritumus

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

Amata mērķis: Nodrošināt Valmieras tehnikuma finanšu un materiālo resursu efektīvu un likumīgu pārvaldību, plānojot un uzraugot budžetu, kā arī nodrošinot finanšu analīzi un kontroli Galvenie pienākumi: · Vadīt un koordinēt Resursu nodrošinājuma nodaļas darbu Plānot un uzraudzīt budžetu, finanšu plūsmas un projektu līdzekļus Nodrošināt finanšu uzskaiti, atskaites un kontroli sistēmā Horizon Organizēt inventarizācijas procesu un analizēt to rezultātus Sagatavot maksas pakalpojumu ieņēmumu aprēķinus Analizēt finanšu un saimnieciskās darbības rādītājus, sniegt priekšlikumus efektivitātes uzlabošanai Uzraudzīt infrastruktūras un materiālo resursu uzturēšanu Prasības: · Augstākā izglītība finansēs, ekonomikā vai grāmatvedībā · Praktiskā darba pieredze grāmatvedībā, ekonomista, finansista vai auditora amatā vismaz 2 gadi · Pieredze vadošā amatā vismaz 1 gads · Pieredze darbā ar finanšu vadības resursu sistēmu Horizon · Vēlama pieredze darbā ar dokumentu vadības sistēmu Namejs · Vēlama pieredze un zināšanas saimnieciskā darba un materiāltehniskā nodrošinājuma organizēšanā · Pieredze dokumentu pārvaldībā, vēlams dokumentu un iekšējo normatīvo aktu projektu izstrādē · Valsts valodas prasme augstākais līmenis 2.pakāpe (C2). · Pieredze un prasme darbā ar datoru un biroja programmatūru (Word, Excel, PowerPoint). Augsta atbildības sajūta, spēja attīstīt idejas un patstāvīgi pieņemt lēmumus Pozitīva attieksme pret darbu, augsta saskarsmes kultūra Labas analītiskās un plānošanas spējas, prasme darbu koordinēšanā Tālrunis informācijai: direktore Vineta Melngārša, tālr. 29194941 CV, motivācijas vēstuli, iekļaujot detalizētu prasību atbilstības aprakstu, un izglītību apliecinošu dokumentu kopijas lūdzam sūtīt uz e-pastu personals@valmierastehnikums.lv Pieteikumu sūtīt uz e-pastu ar norādi “Resursu nodrošinājuma nodaļas vadītāja -finansista vakancei” līdz 2025.gada 17.novembrim. Kandidāti, kuru iesniegtais pieteikums atbildīs izvirzītajām prasībām, tiks aicināti uz darba pārrunām klātienē Profesija: Pamatdarbības atbalsta struktūrvienības VADĪTĀJS/ DIREKTORS Algas izmaksas veids: Laika darba alga Darba vietas adrese: LATVIJA, Vadu iela 3, Valmiera, Valmieras nov. Darba laika veids: Normālais darba laiks Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Izglītība / Zinātne Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2025-11-17 Kontaktpersona: Vineta Melngārša Izglītības līmenis: Augstākā izglītība (bakalaura grāds)

Kļūsti par daļu no Food Union komandas AS “RĪGAS PIENA KOMBINĀTS” aicina pievienoties savai komandai Elektroiekrāvēja operatoru gatavās produkcijas noliktavā Valmierā, Rīgas iela 93, Valmiera, Valmieras nov. Pienākumi: · Veikt iekraušanas - izkraušanas darbus atbilstoši darba drošības noteikumiem, izmantojot elektroiekrāvēju; · Spēja ievadīt informāciju datu uzskaites programmā, kā arī sastādīt un izdrukāt pavaddokumentus; · Veikt dažādus citus noliktavas darbus. Prasības: · Elektroiekrāvēja vadītāja apliecība; · Labas datorprasmes, MS Office; · Spēja veikt fizisku darbu; · Iespēja strādāt maiņās (8-12 st.maiņa); · Augsta atbildības sajūta. Piedāvājam: · Lielisku darba pieredzi lielākajā piena pārstrādes uzņēmumā Latvijā; · Kolēģu atbalstu un apmācības darbu uzsākot; · Darba samaksu no 990 līdz 1200 EUR (bruto) pirms nodokļu nomaksas; · Bezmaksas uzņēmuma produkcijas grozu katru mēnesi; · Karjeras izaugsmes iespējas; · Veselības apdrošināšanu. Pieteikumus lūgums sūtīt uz e-pastu: valmieras.piens@foodunion.com.  Sazināsimies ar Tevi, ja tiksi izvirzīts nākamai atlases kārtai. Nosūtot savu CV, pretendents piekrīt, ka AS “Rīgas piena kombināts”, reģ. nr. 40003017441, kā datu pārzinis, veiks personas datu apstrādi CV atlases procesā. Profesija: Elektroiekrāvēja OPERATORS Algas izmaksas veids: Laika darba alga Darba vietas adrese: LATVIJA, Rīgas iela 93, Valmiera, Valmieras nov. Darba laika veids: Maiņu darbs Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Ražošana Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2025-11-30 Darba sākšanas datums: 2025-11-07 Kontaktpersona: CV ar vakances norādi sūtīt uz sannija.novika@foodunion.com, t. 27883303. Izglītības līmenis: Vispārējā vidējā izglītība

Mūsu partneri