Valmieras Ziņas

Svinam Pankūku dienu – 10 pildījumi plānajām pankūkām

Lasīšanas laiks: 6 min

Otrdien, 13. februārī, visā pasaulē tiek svinēta Starptautiskā Pankūku diena, kurā tradicionāli vismaz vienā no ēdienreizēm jāiekļauj pankūkas. Turklāt šonedēļ tiek atzīmēta arī Masļeņica – ziemas aizvadīšanas un pavasara gaidīšanas svētki, kuru neatņemama sastāvdaļa ir tieši pankūku baudīšana. Šis ir īstais brīdis nobaudīt ierastu ēdienu jaunās garšu niansēs, tāpēc AS “Dobeles dzirnavnieks” sadarbībā ar kulinārijas bloga “NAŠĶOTIES” autori Zani Ozoliņu piedāvā izmēģināt desmit gardus pildījumus plānajām pankūkām.

Izejvielas pankūkām:

“Dobeles dzirnavnieka” maisījums “Plānās pankūkas” 400 g (no viena iepakojuma var izcept aptuveni 16 pankūkas)

Pagatavošana:

Maisījumu ieber traukā, pievieno 900 ml auksta ūdens vai piena un samaisa. Mīklu atpūtina 10–15 minūtes. Sakarsētā eļļā cep plānās pankūkas.

1.Pankūku kabatiņas ar malto gaļu

Izejvielas pildījumam (3 pankūkām):

100 g jauktas maltās gaļas

100 g šampinjonu

1 sīpols

ķiploka daiviņa

šķipsniņa sāls

malti melnie pipari

eļļa cepšanai

svaigi zaļumi

Pagatavošana:

  1. Uz pannas sakarsētā eļļā viegli apbrūnina mazos gabaliņos sasmalcinātu sīpolu. Pievieno malto gaļu, nedaudz apcep, tad pieber plānās šķēlītēs sagrieztas sēnes.
  2. Visas sastāvdaļas cep, līdz gaļa ir gatava un no sēnēm iztvaikojis viss liekais šķidrums. Tad pannu noņem no plīts un masā iemaisa sīki sakapātu ķiploka daiviņu.
  3. Pildījumu nedaudz atdzesē un liek uz iepriekš pagatavotām plānajām pankūkām.
  4. Pankūku malas saloka tā, lai nekur ārpusē pildījums nebūtu redzams.
  5. Pankūku kabatiņas liek uz pannas sakarsētā eļļā un cep brūnas no abām pusēm, pasniedz ar krējumu un svaigiem zaļumiem.

2.Pankūkas ar zemesriekstu sviesta krēmu

Izejvielas pildījumam (2 pankūkām):

120 g maskarpones svaigā siera istabas temperatūrā

70 g zemesriekstu sviesta

1 tējk. cukura

2 ēd.k. sasmalcinātu zemesriekstu

2 konservēta persika pusītes

Pagatavošana:

  1. Svaigo sieru, zemesriekstu sviestu un cukuru ar mikseri sakuļ viendabīgā masā.
  2. Pildījumu vienmērīgi izlīdzina uz iepriekš pagatavotām un atdzesētām plānajām pankūkām.
  3. Pankūkas sarullē un pasniedz ar sasmalcinātiem zemesriekstiem un konservētu persiku gabaliņiem.

3.Pankūkas Itālijas noskaņās

Izejvielas pildījumam (2 pankūkām):

120 g maskarpones svaigā siera istabas temperatūrā

60 g mocarellas siera

1 paliels tomāts

šķipsniņa sāls

svaigs baziliks

1 ēd.k. balzāmetiķa mērces

Pagatavošana:

  1. Maskarpones sierā iemaisa sāli, un masu klāj uz iepriekš pagatavotām un atdzesētām plānajām pankūkām.
  2. Pankūkas vidusdaļā svaigā siera kārtai virsū liek plāni sagrieztas tomāta un mocarellas siera šķēlītes.
  3. Pankūku pārloka trijstūra formā, lai augšējā daļa paliek atvērta un ir redzams pildījums.
  4. Pankūkas Itālijas noskaņās pasniedz ar svaigām bazilika lapiņām un apslacītas ar balzāmetiķa mērci.

4.Pankūkas ar riekstu un šokolādes krēmu

Izejvielas pildījumam (3 pankūkām):

60 g lazdu riekstu

1 ēd.k. pūdercukura

1 ēd.k. nesaldināta kakao pulvera

1 ēd.k. lazdu riekstu eļļas (to iespējams aizvietot ar kādu citu neitrālas garšas eļļu)

svaigi augļi pēc izvēles

sauja svaigu melleņu

2 ēd.k. sasmalcinātu lazdu riekstu dekorēšanai

Pagatavošana:

  1. Lazdu riekstus ber uz cepamās plātnes, un to liek līdz 175°C sakarsētā cepeškrāsnī uz 10 – 15 min.
  2. Riekstus izņem no cepeškrāsns, ietin tīrā virtuves dvielī un kārtīgi saberzē, lai no riekstiem atdalās brūnās čauliņas.
  3. Attīrītus lazdu riekstus ber virtuves kombainā, pievieno pūdercukuru, kakao pulveri un smalcina, līdz izveidojusies viendabīgas konsistences masa, tad pievieno eļļu.
  4. Ar krēmu pārlej iepriekš pagatavotas plānās pankūkas. Tās pasniedz ar svaigiem augļiem, ogām un sasmalcinātiem riekstiem.

5.Pankūkas ar karamelizētiem banāniem

Izejvielas pildījumam (2 pankūkām):

1 banāns

20 g sviesta

1 tējk. cukura

1/2 tējk. kanēļa

3 svaigas zemenes dekorēšanai

200 g plombīra saldējuma pasniegšanai

Pagatavošana:

  1. Banānu nomizo, pārgriež uz pusēm šķērsām un gareniski.
  2. Pannā izkausē sviestu, tajā liek banāna gabaliņus, apber ar cukuru un kanēli, un apcep brūnus no abām pusēm.
  3. Karamelizētus banānus pasniedz siltus ar iepriekš pagatavotām plānajām pankūkām un plombīra saldējumu.

6.Pankūkas ar biezpiena un marmelādes pildījumu

Izejvielas pildījumam (2 pankūkām):

180 g 9 % biezpiena

50 g marmelādes

50 ml saldā krējuma

1 ēd.k. cukura

1 tējk. rīvētas apelsīna miziņas

vaniļas cukurs vai vaniļas ekstrakts

20 g marmelādes dekorēšanai

Pagatavošana:

  1. Saldo krējumu sakuļ stingrās putās.
  2. Bļodiņā liek biezpienu, pievieno cukuru, vaniļas cukuru vai vaniļas ekstraktu, smalki sarīvētu apelsīna miziņu, sagrieztus marmelādes gabaliņus, un ar karoti visas sastāvdaļas sajauc.
  3. Biezpiena masā iemaisa putukrējumu.
  4. Biezpiena pildījumu izklāj uz iepriekš pagatavotām un atdzesētām plānajām pankūkām, pankūkas saloka.
  5. Pirms pasniegšanas pankūkas pārber ar pūdercukuru un dekorē ar marmelādes gabaliņiem.

7.Pankūku rullīši pusdienām

Izejvielas pildījumam (4 pankūkām):

150 g pagatavotas vistas filejas

160 g labi kūstoša siera (60 g pildījumam un 100 g pārkaisīšanai)

90 g rikotas siera

30 g svaigu spinātu

sāls un pipari pēc garšas

Pagatavošana:

  1. Rikotas sieram pievieno svaigas spinātu lapiņas, gabaliņos sagrieztu vistas fileju, 60 g siera, sāli un piparus pēc garšas un samaisa.
  2. Pildījumu sadala četrās līdzīgās daļās un ietin iepriekš pagatavotās plānajās pankūkās.
  3. Pildītās pankūkas kārto karstumizturīgā traukā, pārber ar atlikušo sieru un liek līdz 200°C sakarsētā cepeškrāsnī uz 15 – 20 min.
  4. Pankūkas pasniedz siltas.

8.Dārzeņu un vistas pankūkas

Izejvielas pildījumam (2 pankūkām):

120 g maskarpones svaigā siera istabas temperatūrā

2 ēd.k. laima sulas

1 avokado

1/3 dzeltenās paprikas

100 g pagatavotas vistas filejas

8 ķiršu tomāti

šķipsniņa sāls

svaigi zaļumi

Pagatavošana:

  1. Svaigajā sierā iemaisa laima sulu, pievieno sāli un masu vienmērīgi izklāj uz iepriekš pagatavotām plānajām pankūkām.
  2. Uz svaigā siera kārtas ber gabaliņos sagrieztu papriku, avokado, ķiršu tomātiņus un gabaliņos sagrieztu vistas fileju.
  3. Pankūkas pārloka uz pusēm un pasniedz ar svaigiem zaļumiem.

9.Valentīna dienas brokastu pankūkas

Izejvielas pildījumam (2 pankūkām):

120 g maskarpones svaigā siera istabas temperatūrā

50 ml saldā krējuma

1 ēd.k. cukura

vaniļas cukurs vai vaniļas ekstrakts

divas saujas svaigu zemeņu

ēdamkarote pūdercukura dekorēšanai

Pagatavošana:

  1. Bļodā liek svaigo sieru, tajā ar karoti iemaisa cukuru un vaniļas cukuru vai vaniļas ekstraktu.
  2. Svaigā siera masai pievieno saldo krējumu un ar mikseri puto, līdz izveidojusies gaisīga, viendabīga masa.
  3. Pagatavoto pildījumu vienmērīgi izlīdzina uz iepriekš pagatavotām un atdzesētām plānajām pankūkām.
  4. Pankūkas saloka un pasniedz ar svaigām zemenēm un pūdercukuru.

10.Pankūku rullīši brokastīm

Izejvielas pildījumam:

3 olas

30 ml piena

40 g bekona

30 g svaigu spinātu

šķipsniņa sāls

1/2 tējk. saldās paprikas pulvera

eļļa cepšanai

svaigi zaļumi

Pagatavošana:

  1. Uz pannas viegli apbrūnina gabaliņos sasmalcinātu bekonu.
  2. Bļodiņā iesit olas, pievieno sāli, saldās paprikas pulveri un pienu, visu ar dakšiņu sakuļ.
  3. Olu maisījumu lej uz bekona gabaliņiem, virspusē tam kārto spinātu lapiņas un cep uz lēnas uguns, līdz olu masa viscaur gatava.
  4. Pannu noņem no plīts un omletes virspusi pārklāj ar iepriekš pagatavotu plāno pankūku.
  5. Omleti pārceļ no pannas uz šķīvja tā, lai pankūka atrastos apakšā, bet bekona gabaliņi – augšpusē, tad to sarullē.
  6. Omletes – pankūku rullīti sagriež gabaliņos un pasniedz ar svaigiem zaļumiem.

Aktuālais jautājums

Vai Jūs šķirojat bioloģiskos atkritumus

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

Pievienojies mūsu komandai! Valmieras pirmsskolas izglītības iestāde “Sprīdītis” (turpmāk – Iestāde) aicina darbā apkopēju (1 likme – 40 stundas nedēļā) uz nenoteiktu laiku. Darba vietas adrese: Rūpniecības iela 29, Valmiera, Valmieras novads. Ja Tev ir vēlme: • uzturēt un rūpēties par Iestādes koplietošanas telpu tīrību un kārtību, saskaņā ar higiēnas prasībām un telpu uzkopšanas plānu; • kopt telpaugus koplietošanas telpās; un ja Tev ir: • vismaz pamata izglītība; • valsts valodas prasmes atbilstoši Valsts valodas likuma prasībām; • kompetences: pozitīva un atbildīga attieksme pret darbu; psiholoģiskā noturība un augsta saskarsmes kultūra; mēs piedāvājam: • atalgojumu 740,00 EUR mēnesī pirms nodokļu nomaksas; • iespēju saņemt atvaļinājuma pabalstu par labu darba sniegumu; • darba devēja līdzfinansētu veselības apdrošināšanu pēc pārbaudes laika beigām, kā arī citas sociālās garantijas atbilstoši darba rezultātiem un normatīvajos aktos noteiktajam; • drošu, estētisku un sakārtotu darba vidi. Profesionālās darbības aprakstu (CV) lūdzam iesniegt elektroniski, nosūtot uz e-pastu: spriditis@valmiera.edu.lv ar norādi “Apkopēja vakance” līdz 2025.gada 26.septembrim plkst.17:00. Tālrunis papildu informācijai: 64231434. Informējam, ka pieteikuma dokumentā norādītie personas dati tiks apstrādāti, lai nodrošinātu šī atlases konkursa norisi atbilstoši fizisko personu datu aizsardzības regulējuma prasībām. Profesija: APKOPĒJS Algas izmaksas veids: Laika darba alga Darba vietas adrese: LATVIJA, Rūpniecības iela 29, Valmiera, Valmieras nov. Darba laika veids: Normālais darba laiks Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Valsts pārvalde Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2025-09-26 Kontaktpersona: spriditis@valmiera.edu.lv 64231434

SIA “Valmieras Olimpiskais centrs” Jāņa Daliņa sporta komplekss aicina pievienoties savai komandai uz nenoteiktu laiku: uzkopšanas dienesta darbinieku/-ci Mēs sagaidām: Augstu atbildības izjūtu un precizitāti darbā; Spēju patstāvīgi plānot savu darba laiku; Labas latviešu valodas zināšanas; Pieredze līdzīgā amatā tiks uzskatīta par priekšrocību. Tavi pienākumi: Nodrošināt tīrību un kārtību viesnīcas numuros, manēžā un koplietošanas telpās; Veikt uzkopšanas darbus viesnīcas numuros pēc viesu aizbraukšanas; Veikt citus pienākumus saskaņā ar darba pienākumu aprakstu. Mēs piedāvājam: Darbu draudzīgā un profesionālā kolēģu komandā; Stabilu atalgojumu un sociālās garantijas; Atalgojums: stundas tarifa likme – 5.50 €/h (pārbaudes laikā 4,80 €/h), svētku dienās atalgojums atbilstoši Darba likumam; apmācības darbu uzsākot; Summēto darba laiku, darbu maiņās (5:30-14:00; 12:30-21:00); Dažāda veida “bonusus” pēc pārbaudes laika; Veselības apdrošināšanu pēc 6 nostrādātiem mēnešiem; Darba vieta: “Jāņa Daliņa sporta komplekss”, J.Daliņa iela 2, Valmiera, Valmieras novads. CV lūdzu sūtīt uz e-pastu – solvita.einberga@valmierasoc.lv , sīkāka informācija pa tālr.27079858 Informācija par Jāņa Daliņa sporta kompleksu: www.janadalinastadions.lv Pretendentu iesūtītie dokumenti un personas dati, uz vakances laiku un noteiktu laiku pēc norādītā termiņa beigām, pārziņa leģitīmo interešu ietvaros tiks uzglabāti pārziņa lietvedībā. Iesniedzot savu pieteikumu, Jūs piekrītat savu personas datu apstrādei norādītās vakances pretendentu izvērtēšanas un atlases procesā un saziņai ar Jums. Nosūtītajos dokumentos lūgums neiekļaut sensitīvus (īpašās kategorijas) personas datus. Savu piekrišanu datu apstrādei norādītajiem mērķiem varat atsaukt jebkurā laikā, sazinoties ar pārzini. Pārzinis garantē nenodot pretendenta personas datus trešajām personām, bez pretendenta rakstveida saskaņojuma. Pārzinis SIA “Valmieras Olimpiskais centrs”, reģistrācijas Nr. 54103025871, adrese: Čempionu iela 2, Valmiera, Valmieras novads, LV-4201. Profesija: VIESNĪCAS ISTABENIS Algas izmaksas veids: Stundas tarifa likme Darba vietas adrese: LATVIJA, Jāņa Daliņa iela 2, Valmiera, Valmieras nov. Darba laika veids: Summētais darba laiks Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Pakalpojumi Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2025-09-30 Darba sākšanas datums: 2025-09-16 Kontaktpersona: Megija Stalberga Izglītības līmenis: Vispārējā pamatizglītība

Mūsu partneri