Valmieras Ziņas

SIA “Liepkalni” izsludinājusi ideju konkursu par restorānu kompleksa “Sēnīte” attīstību (1)

Maizes un konditorejas izstrādājumu ražotāja SIA “Liepkalni” izsludinājusi ideju konkursu par restorānu kompleksa “Sēnīte” restaurāciju, pārbūvi un teritorijas attīstīšanu, liecina “Liepkalnu” mājaslapā publicētais paziņojums.

Konkursa priekšmets ir attīstības ideju koncepts “Ēku kompleksa “Restorāns “Sēnīte”” Inčukalna novadā restaurācija, pārbūve un teritorijas attīstīšana”, tajā ietverot arhitektonisko risinājumu un teritorijas labiekārtojumu.

Piedāvājumi tiks vērtēti, ņemot vērā idejas oriģinalitāti un māksliniecisko kvalitāti, kā arī funkcionalitāti, objekta plānojuma atbilstību videi un izmantošanas mērķim.

Kopējais godalgu fonds ir 2000 eiro. Plānots, ka attīstības koncepcijas uzvarētājs saņems 1500 eiro, bet otrās vietas ieguvējs – 500 eiro.

Par dalībnieku konkursā var būt Latvijā vai ārvalstī reģistrēta juridiska vai fiziska persona – speciālists vai speciālisti, kā arī šādu personu apvienība jebkurā to kombinācijā.

Piedāvājumi iesniedzami līdz 2019.gada 20.janvārim “Liepkalnu” birojā, Garajā ielā 7, Valmierā.

Jau ziņots, ka šā gada novembra sākumā reģistrēta AS “Sēne”, kuras patiesā labuma guvējs ir maizes un konditorejas izstrādājumu ražotāja SIA “Liepkalni” īpašnieks Dagnis Čākurs, liecina informācija “Firmas.lv”.

Čākurs aģentūrai LETA atgādināja, ka pirms laika nāca klajā ar ideju par restorāna kompleksa “Sēnīte” attīstīšanu, dibinot publisku akciju sabiedrību, kurā ikviens varētu iegādāties akciju vai akcijas, tādējādi kļūstot par vienu no kādreizējā restorāna kompleksa “Sēnīte” īpašniekiem. Pēc viņa teiktā, ideja par “Sēnītes” attīstīšanu joprojām nav zudusi. “Sēne” reģistrēta ar domu sniegt sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumus restorānu kompleksā “Sēnīte”, to veidojot kā AS, kuras personāls vienlaikus ir arī akciju turētāji.

“Ilgtermiņā esam paredzējuši nodarboties ar uzņēmējdarbību, kā starta punktu izvēloties “Sēnīti”, bet tas, vai šī iecere īstenosies, ir atkarīgs no vairākiem faktoriem. Tāpēc es nevaru 100% pateikt, kāds būs šis koncepts. Vairāk vai mazāk tas būs saistīts ar mazumtirdzniecību, jo arī mūsu [“Liepkalnu”] pamatdarbība ir sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumu sniegšana,” sacīja Čākurs. Vienlaikus viņš piebilda, ka kādreizējā restorāna kompleksa “Sēnīte” vietā, ņemot vērā tās kultūrvēstures pieminekļa statusu, būtu jāveido kas vairāk par restorānu apvienojumā ar maizes un konditorejas izstrādājumu ražotni, taču, iekams tā vēl nav līdz galam skaidra ideja, plašāk par to viņš pagaidām neko nevarot pastāstīt.

Informācija “Firmas.lv” liecina, ka “Sēne” reģistrēta šā gada 5.novembrī un tās pamatkapitāls ir 35 000 eiro. Uzņēmuma valdes priekšsēdētājs ir Dagnis Čākurs, bet valdes locekle Iveta Šmite. Kompānijas padomes priekšsēdētāja ir Agne Čākure, padomes priekšsēdētāja vietniece ir Arnita Truksne, bet padomes locekle Ieva Zariņa.

Jau vēstīts, ka 2017.gada jūlijā “Liepkalni” sociālajā tīklā “Facebook” publiskoja aicinājumu ikvienam interesentam kopīgi iegādāties kādreizējo restorāna kompleksu “Sēnīte” Inčukalna novadā. Čākurs aģentūrai LETA toreiz pastāstīja, ka viņu uzrunājuši nekustamo īpašumu realizētāji par iespēju iegādāties “Sēnīti”. Čākurs īpašumu aplūkojis trīs reizes un secinājis, ka to iespējams attīstīt. Apskatot “Sēnītes” īpašumu, viņam radusies ideja par publiskas akciju sabiedrības dibināšanu, kurā ikviens varētu iegādāties akciju vai akcijas, tādējādi kļūstot par vienu no “Sēnītes” īpašniekiem. Šāda ideja radusies atceroties padomju laikus, kad bija patērētāju biedrības. Kaut arī tolaik bija cita ekonomika, kuru nenoteica tirgus, pēc “Liepkalnu” īpašnieka domām, AS forma būt kaut kas līdzīgs, kas palīdzētu radīt tautu vienojošu objektu.

Tāpat ziņots, ka savulaik slavenais restorāns “Sēnīte” iekļauts aizsargājamo valsts kultūras pieminekļu sarakstā. Tas nozīmē, ka tukšās padomju laika ēkas saimnieki nedrīkst nojaukt. Taču arī atjaunot bijušo restorānu nav paredzēts – saimnieki grasās ēku pārdot.

Restorāns “Sēnīte” Vidzemes šosejas malā tika uzbūvēts pagājušā gadsimta vidū. Sākotnēji šajā vietā tika izveidota tējnīca ar koši krāsotu lapeni sēnes formā. Vēlāk šajā vietā uzbūvēja jaunu ēku kompleksu, kas tika dēvēts par sešdesmito gadu arhitektūras šedevru.

Kā liecina “Firmas.lv” informācija, SIA “Restorāns Sēnīte” likvidēta 2010.gadā. Uzņēmuma lielākie īpašnieki bija SIA “AVE Astra” un Latvijas kooperatīvo sabiedrību centrālā savienība “Turība”. Pastarpināti caur uzņēmumu “AVE Astra” “Sēnītes” īpašnieki bija kādreizējais centrālās savienības “Turība” prezidents, Latvijas Darba devēju konfederācijas viceprezidents Ivars Strautiņš un Atis Sausnītis, kurš savulaik ieņēmis vadošus amatus gan “Turībā”, gan “Rīgas piena kombinātā”, “Laimā”, “Baltijas lāsē” u.c.

Komentējot Jūs piekrītat Lietošanas noteikumiem.

    Pēterīts - 06.12.2018 Atbildēt

    Ko tur censties, naudu tērēt, ejiet tak uz Arh.fak.vestibilu un aptaujājiet garāmejošos studentus. To arī saņemsiet

"Valmieras ziņas" jautā

Vai jūsu mājoklī ir dūmu detektors?

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

AS „Valmieras piens” aicina pievienoties komandai CEHA STRĀDNIEKUS/(-CES) ražošanas cehā.  GALVENIE DARBA PIENĀKUMI: • Ražot piena produktus atbilstoši tehnoloģiskām instrukcijām; • Pārbaudīt iepakojamā materiāla, piena produktu un ražošanas iekārtu stāvokli; • Veikt pasūtījuma komplektēšanu, sagatavošanu, iekraušanu; • Veikt darba telpu, iekārtu un inventāra mazgāšanu un dezinfekciju. PRASĪBAS KANDIDĀTAM: • Vidējā vai vidējā profesionālā izglītību (vēlams pārtikas rūpniecībā); • Darba pieredze pārtikas rūpniecībā (vēlams); • Iespēja strādāt fizisku darbu un summēto darba laiku; • Augsta atbildības sajūta. DARBA LAIKA VEIDS UN REŽĪMS: summētais darba laiks pēc grafika maiņās. Jāstrādā 4-5 darba dienas nedēļā, arī sestdienās un svētdienās, ja sanāk pēc grafika. Iespējamie maiņu darba laiki 6:30-18:00, 8:00-20:00, 10:00-22:oo un maiņas mainīsies pēc grafika, visu laiku nebūs darbs tikai vienā maiņā. MĒS PIEDĀVĀJAM: • Iespēju strādāt un pilnveidoties lielā un starptautiskā uzņēmumā; • Dinamisku darba vidi; • Apmācību, uzsākot darbu; • Atalgojumu sākot no 611 EUR pirms nodokļu nomaksas; • Bezmaksas uzņēmuma produkciju un citus labumus. Ja vēlies kandidēt uz šo amatu, CV ar norādi "Ceha strādnieks" sūti uz e-pasta adresi sannija.novika@foodunion.com Tālrunis informācijai: 27883303. Sazināsimies tikai ar tiem, kandidātiem, kurus aicināsim uz pārrunām. Profesija: CEHA STRĀDNIEKS Algas izmaksas veids: Laika darba alga Darba vietas adrese: LATVIJA, Rīgas iela 93, Valmiera Darba laika veids: Summētais darba laiks Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Ražošana Pieteikto vietu skaits: 3 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2020-03-19 Kontaktpersona: CV ar norādi “Ceha strādnieks” sūtīt uz sannija.novika@foodunion.lv, t. 27883303. Izglītības līmenis: Vispārējā vidējā izglītība

Mūsu partneri