Valmieras Ziņas

Restorānu nedēļā Valmierā – pavasara garšas

Saules stari, trāpīdami atsperīgajā zemē, aizlido uz visām pusēm. Tie atstāj nebēdnīgi košas pēdas ieturētajā ziemas paletē, izbārsta dzīvespriecīgas smaržas, saķeras zaros un pamodina pumpurus. Domas tiek izpurinātas un pieknaģētas pie zaļuma gaidīšanas. Pavasara garšas Valmieras restorānu nedēļā uzplauks no 9. līdz 15.aprīlim.

Sagaidot dabas mošanos, pavasarīgs un nedaudz nebēdnīgs noskaņojums valda arī restorānu virtuvēs. Neparastās “ainavās” šķīvjos tiek piedāvāts: cukurziņu – mētru biezenis, zaļās tējas švamkūka, melno ķiploku biezenis, 36 stundas gatavots Z/s “Mazdzērvītes” muižziņa steiks, Valmiermuižas tumšā alus marmelāde, bērzu sulu sorberts, kadiķu dūmos apdūmots dzeltenspuru tuncis, konjakā diedzēti pērļu sīpoli, ķimeņu tējā vārīti āboli, fetas siera un kaņepju krēms. Tā ir tikai neliela daļa no Valmieras restorānu sarūpētām vairāku kārtu maltītēm.

Senās Latvijas garšas mūsdienīgā un pavasara sezonai atbilstošā izpildījumā restorānu nedēļā piedāvā pieci Valmieras pilsētas, Kocēnu un Burtnieku novadu restorāni:

Lai nobaudītu īpašos piedāvājumus, nepieciešams veikt iepriekšēju galdiņu rezervāciju. Plašāka informācija par ēdienkartēm lasāma www.visit.valmiera.lv, kā arī restorānu mājaslapās.

Valmieras restorānu nedēļa norisināsies Centrālās Baltijas jūras reģiona pārrobežu sadarbības programmas 2014.-2020.gadam līdzfinansēta projekta “Hanzas vērtības ilgtspējīgai sadarbībai” ietvaros.

Centrālbaltijas jūras reģiona programmas projekts “Hanzas vērtības ilgtspējīgai sadarbībai” vieno vienpadsmit projekta partnerus no Latvijas, Igaunijas un Zviedrijas. Tā galvenie mērķi ir iedzīvināt vēsturiskās Hanzas savienības mantojumu mūsdienās, izveidot Hanzu par vadošo tūrisma zīmolu Baltijas jūras reģionā, kā arī attīstīt jaunus un interesantus tūrisma produktus. Stiprinot zīmola “Hanzas kulinārija” ieviešanu mūsdienu Hanzas pilsētās, Valmieras restorānu nedēļa ir viens no Hanzas kulinārā mantojuma akcentējošiem pasākumiem, piedāvājot senās garšas mūsdienīgā izpildījumā. Vairāk informācijas par projekta aktivitātēm meklēt šeit.

Publikācijas foto tapis sadarbībā ar Dikļu pils restorānu.

Komentējot Jūs piekrītat Lietošanas noteikumiem.

"Valmieras ziņas" jautā

Kā Covid-19 ietekmējis jūsu darbu?

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

AS "Smiltenes piens" - viens no Latvijas vadošajiem piena produktu pārstrādes uzņēmumiem ar 100 gadu uzkrāto un apgūto pieredzi šajā nozarē, aicina darbā SIERA RAŽOŠANAS PRESES OPERATORU Cēsu iela 8, Blome, Blomes pagasts, Smiltenes novads TAVI GALVENIE UZDEVUMI BŪS: • Pārraudzīt un strādāt ar iekārtām, kas pasterizē, homogenizē un mehāniski apstrādā pienu, iekārtām, kas ražo sieru un citus siera produktus; NO TEVIS SAGAIDĀM: • Pamata, vidējā profesionālā izglītība rūpniecībā tiks uzskatīta par priekšrocību; • Augsta atbildības sajūta un godīga attieksme pret darbu; • Komunikabilitāte un spēja strādāt komandā. TAVS IEGUVUMS: • Atbildīgu, dinamisku darbu un vērtīgu pieredzi stabilā un atpazīstamā uzņēmumā; • Draudzīgu un uz sadarbību vērstu kolektīvu; • Karjeras un profesionālās izaugsmes iespējas; • Konkurētspējīgu atalgojumu no 1000 EUR; • Veselības apdrošināšanas polisi (pēc viena nostrādāta gada). Ja vēlies pieteikties uz šo amatu, sūti savu CV uz e-pastu: blome@smiltenespiens.lv, info pa tel. 29180953 Sazināsimies ar tiem kandidātiem, kurus aicināsim uz pārrunām! Pamatojoties uz Vispārīgo datu aizsardzības regulu, informējam, ka pieteikuma dokumentos norādītie personas dati tiks apstrādāti, lai nodrošinātu tikai šīs vakances atlases procesu. Datu pārzinis ir AS „Smiltenes piens”, reģistrācijas numurs 43903002031, juridiskā adrese Mūrnieku iela 2, Smiltene, Smiltenes novads, LV-4729.

Mūsu partneri