Valmieras Ziņas

Recepte: Šampanieša-šokolādes trifeles

Lasīšanas laiks: 2 min

Sākās Ziemassvētku gaidīšanas laiks. Līdz ar Pirmās Adventes iestāšanos, piedāvājam recepti gardām svētku trifelēm no portāla Simplyrecipes.com

Sastāvdaļas:

  • 600 grami tumšās šokolādes
  • 250 ml saldā krējuma 
  • šķipsniņa sāls
  • 80 ml šampanieša vai dzirkstoša vīna
  • 3 līdz 4 ēdamkarotes kakao pulvera
  • ēdamās zelta lapiņas dekorēšanai (pēc izvēles)

Pagatavošana:

  • Ar sviestu viegli ieziež 20 cm garu, taisnstūrveida cepamo trauku. Traukā  ieklāj sviesta papīru, tā lai papīra malas būtu nedaudz pāri trauka malām. Sviests palīdzēs papīram pielipt pie trauka malām.
  • Atsevišķā bļodā kopā sajauc šokolādi, šķipsniņu sāls un saldo krējumu, visu liek kausēt virs vāroša ūdens, paralēli lēni maisot. Jāpievērš uzmanība tam, lai ūdens neskartos klāt bļodas apakšai. Kad viss izkusis, bļodu noņem no katliņa un iemaisa šokolādes masā šampānieti.
  • Visu masu lej cepamajā traukā, ar konditorejas lāpstiņu vienmērīgi izlīdzina. Trauku liek ledusskapī atdzesēties un sastingt no 8 līdz pat 24 stundām.
  • Kad viss sastindzis, visu griež vienāda lieluma kubiņos. Lai vieglāk būtu sagriezt un nazis neliptu, to pēc katras iegriešanas iemērc siltā ūdenī.
  • Katru trifeli apviļā kakao pulverī un pēc izvēles pielipina gabaliņu no zelta lapiņas (ja pie kādas no trifelēm līmē zelta lapiņas gabalu, tad to trifeles pusi atstāj bez kakao pulvera, lai zelta lapiņa labāk pieliptu). Liekot zelta lapiņu gabaliņus, nevajadzētu izmantot pirkstus, jo gabaliņi var pielipt un saplīst. Vislabāk izmantot sausu otiņu.

Labu apetīti!

Aktuālais jautājums

Vai Jūs šķirojat bioloģiskos atkritumus

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

“Rūjienas saldējums”, pieaugot ražošanas apjomiem, aicina savā komandā saldējuma masas vārītāju Darba pienākumi: Saldējuma masas sagatavošana un vārīšana; Izejvielu sagatavošana atbilstoši receptūrām; Iekārtu, līniju mazgāšana, dezinfekcija; Iekārtu uzturēšana labā darba kārtībā; Telpu un iekārtu uzturēšana atbilstoši sanitārajām prasībām u.c.   No Tevis sagaidām: Spēju strādāt fizisku darbu, intensīvos darba apstākļos; Spēju uzņemties atbildību un veikt darba pienākumus ar precizitāti; Spēju organizēt un plānot savu darbu; Iniciatīvu un labas komunikācijas prasmes; Vēlmi mācīties, apgūt jaunas prasmes; Medicīnisko izziņu Nr. 027/u.   Piedāvājam: Atalgojumu sākot no 8 EUR stundā pirms nodokļu nomaksas; Maiņu darbu – dienas un nakts maiņas; Sociālās garantijas; Veselības apdrošināšanu pēc 3 nostrādātajiem mēnešiem; Apmācības darbu uzsākot, kas nepieciešamas darba pienākumu veikšanai; Dinamisku darba vidi; Darba apģērbu; Draudzīgu kolektīvu. Darba vieta: Rūjienā, Upes ielā 5 Gaidīsim Tavu pieteikumu (CV) uz e-pastu: personals@rujienassaldejums.lv Tālrunis informācijai: 29468727 (personāla vadītāja). Sazināsimies ar kandidātiem, kuri tiks aicināti uz pārrunām. Nosūtot savu CV, pretendents piekrīt, ka SIA “Rūjienas saldējums” reģ. nr. 44103057131, kā datu pārzinis, veiks personas datu apstrādi CV atlases procesā. Profesija: VĀRĪTĀJS Algas izmaksas veids: Stundas tarifa likme Darba vietas adrese: LATVIJA, Upes iela 5, Rūjiena, Valmieras nov. Darba laika veids: Maiņu darbs Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Darbības joma: Ražošana Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2025-12-15 Kontaktpersona: Nora Kārkliņa

reģ.Nr.LV90001342592 izsludina konkursu uz vakantajiem amatiem Vidzemes Augstskolas Zinātniskajā institūtā: vadošais pētnieks - 1 vieta; zinātnes nozare Plašsaziņas līdzekļi un komunikācija, apakšnozare Komunikācijas teorija Uz vadošā pētnieka amatu var pretendēt persona ar doktora grādu, kurai ir pētījumu profilam atbilstošas zinātniskās publikācijas un/vai patenti, kura spēj patstāvīgi veikt zinātniskos pētījumus, veidot zinātnisko projektu pieteikumus, vadīt citu zinātnieku pētniecisko darbu un kuram zinātniskā un akadēmiskā darba stāžs kopumā nav mazāks par pieciem gadiem. Pretendentu zinātnisko kvalifikāciju izvērtē institūta zinātniskā padome atbilstoši “Nolikums par vēlēšanām akadēmiskajos amatos Vidzemes Augstskolā” (https://va.lv/dokumenti). Pretendentiem uz vakantajiem amatiem līdz 2025.gada 19.decembrim (ieskaitot) jāiesniedz institūta zinātniskajai padomei adresēts iesniegums-motivācijas vēstule par dalību konkursā, norādot, uz kādu amatu un kādā zinātņu nozarē/apakšnozarē kandidāts pretendē, izglītību un zinātnisko grādu apliecinošu dokumentu kopijas, publicēto zinātnisko darbu saraksts, CV ar iekļautu informāciju par angļu valodas zināšanu līmeni. Pieteikumu sūtīt Vidzemes Augstskolas juristei-personāla speciālistei: kabinets Nr.222, Tērbatas iela 10, Valmiera, LV-4202 vai pa e-pastu agrita.somase@va.lv ar norādi „Konkurss uz zinātnisko amatu”; tālr.: 26442256. Samaksa vadošajam pētniekam: 17,54-52,62 EUR/h,atbilstoši konkrētajam veiktajam darbam. Profesija: VADOŠAIS PĒTNIEKS Darba vietas adrese: LATVIJA, Tērbatas iela 10, Valmiera, Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Darbības joma: Izglītība / Zinātne Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2025-12-19 Kontaktpersona: CV,mot.vēst.,lūdzam sūtīt uz e-pastu: agrita.somase@va.lv

Mūsu partneri