Valmieras Ziņas

Recepte: Rabarberu drupaču kūka

Sagatavošana 20 min, cepšana 1h

Nepieciešamie ingredienti:

500 g rabarberu (sagriezti gabaliņos, aptuveni īkšķa garumā)

100 g brūnais pūdercukurs

3 ēdamkarotes vīna (pēc izvēles)

Kūkas virsai:

140 g miltu

85 g atdzesēta sviesta

50 g gaiši brūnais muskvadas (nerafinēts) cukurs

sasmalcināti valrieksti

Pagatavošana

Rabarberus ielieciet cepšanas traukā, kopā ar cukuru un vīnu (pēc izvēles), pārklājiet trauku un vāriet sastāvdaļas zemā temperatūrā, ja vēlaties, tad var pievienot vairāk cukura. Kad rabarberi kļūst mīksti, bet vēl saglabā savu formu, pārlejiet to vidēja lieluma cepšanas traukā.

Uzsildiet krāsni līdz 180 – 200 grādiem. Lai pagatavotu masu, ko pārklāt rabarberiem, sviestu un miltus sajauciet kopā ar pirkstiem, līdz iegūstat mīkstu un drupenu  masu. Pēc tam pievienojiet cukuru un riekstus. Pārklājiet trauku un cepiet 30 minūtes, līdz kūkas virs kļūst zeltaini brūna. Kūku pasniedz karstu.

Avots: https://www.bbcgoodfood.com/recipes/420616/rhubarb-crumble, BBC good food

Komentējot Jūs piekrītat Lietošanas noteikumiem.

"Valmieras ziņas" jautā

Vai Valmierā vajag uzstādīt fotoradarus?

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

Mūsu partneri