Valmieras Ziņas

Recepte: Kazas siera-bekona keikpopi

Lasīšanas laiks: 2 min

Tuvojoties Jaunā gada sagaidīšanas svinībām, piedāvājam gardas uzkodas recepti svētku galdam, no portāla Simplyrecipes.com.

Sastāvdaļas:

  • 6 šķēles bekons
  • 120 g kazas siera
  • 120 g krēmsiera (pēc vēlēšanās var izmantot ar zemāku tauku saturu)
  • 1 ēdamkarote medus
  • Šķipsniņu kaltētu čili pārslu (pēc izvēles)
  • 30 g kaltētu ķiršu (var izvēlēties arī dzērvenes, mellenes vai citus kaltētus augļus/ogas)
  • 50 g svaigus zaļumus (pēc izvēles kādus)
  • 50 g nesālītus pekanriekstus
  • Šķipsniņu sāls 
  • Šķipsniņu piparu
  • Kā arī būs nepieciešami uzkodu kociņi

Pagatavošana:

  1. Uz pannas apcep bekona šķēles, kamēr tās ir kļuvušas kraukšķīgas. Pēc cepšanas katru šķēli uz papīra dvieļa nosusina, lai atbrīvotos no liekajām taukvielām.
  2. Pārtikas kombainā liek iekšā kazas sieru, krēmsieru, medu, čili pārslas (ja izmanto), šķipsniņu sāls un šķipsniņu piparu. Visu smalcina aptuveni 30 sekundes, tad ar virtuves lāpstiņu no kombaina trauka sienām noņem visu siera masu, kas tur pielipusi, un vēl pāris reizes nedaudz sajauc masu kopā. Visu masu pārvieto uz mazāku bļodu un ieliek saldētavā 10-20 minūtes atdzesēties un mazliet sastingt.
  3. Kamēr sastingst siera masa, iztīra virtuves kombainu.Tajā liek kaltētos ķiršus un nedaudz sasmalcina, lai ķirši būtu mazos kubiņos. Tad pievieno zaļumus un atkal mazliet sasmalcina. Tad pievieno bekonu un pekanriekstus un visu smalcina tik ilgi, līdz iegūta “drupačaina” masa. Nekādā gadījumā nevajadzētu pārāk sasmalcināt masu, tad no tās tiks iegūts zemesriekstu/bekona sviestu. Drupaču masu pārvieto uz atsevišķu bļodu.
  4. No saldētavas izņem siera masu un no tās taisa aptuveni 12 mazas bumbiņas. Lai bumbas pēc iespējas labāk varētu savelt un tās neliptu pie rokām, rokas ir jāmērcē aukstā ūdenī un tad siers jāviļā pa rokām.
  5. Katru siera bumbu viegli apviļā kraukšķīgajā bekona drupaču masā un katrā bumbiņā iesprauž mazu iesmiņu. Var pasniegt tūlīt vai pāris stundas glabāt ledusskapī.

Lai labi garšo!

 

Aktuālais jautājums

Vai Jūs šķirojat bioloģiskos atkritumus

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

“Rūjienas saldējums”, pieaugot ražošanas apjomiem, aicina savā komandā saldējuma masas vārītāju Darba pienākumi: Saldējuma masas sagatavošana un vārīšana; Izejvielu sagatavošana atbilstoši receptūrām; Iekārtu, līniju mazgāšana, dezinfekcija; Iekārtu uzturēšana labā darba kārtībā; Telpu un iekārtu uzturēšana atbilstoši sanitārajām prasībām u.c.   No Tevis sagaidām: Spēju strādāt fizisku darbu, intensīvos darba apstākļos; Spēju uzņemties atbildību un veikt darba pienākumus ar precizitāti; Spēju organizēt un plānot savu darbu; Iniciatīvu un labas komunikācijas prasmes; Vēlmi mācīties, apgūt jaunas prasmes; Medicīnisko izziņu Nr. 027/u.   Piedāvājam: Atalgojumu sākot no 8 EUR stundā pirms nodokļu nomaksas; Maiņu darbu – dienas un nakts maiņas; Sociālās garantijas; Veselības apdrošināšanu pēc 3 nostrādātajiem mēnešiem; Apmācības darbu uzsākot, kas nepieciešamas darba pienākumu veikšanai; Dinamisku darba vidi; Darba apģērbu; Draudzīgu kolektīvu. Darba vieta: Rūjienā, Upes ielā 5 Gaidīsim Tavu pieteikumu (CV) uz e-pastu: personals@rujienassaldejums.lv Tālrunis informācijai: 29468727 (personāla vadītāja). Sazināsimies ar kandidātiem, kuri tiks aicināti uz pārrunām. Nosūtot savu CV, pretendents piekrīt, ka SIA “Rūjienas saldējums” reģ. nr. 44103057131, kā datu pārzinis, veiks personas datu apstrādi CV atlases procesā. Profesija: VĀRĪTĀJS Algas izmaksas veids: Stundas tarifa likme Darba vietas adrese: LATVIJA, Upes iela 5, Rūjiena, Valmieras nov. Darba laika veids: Maiņu darbs Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Darbības joma: Ražošana Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2025-12-15 Kontaktpersona: Nora Kārkliņa

reģ.Nr.LV90001342592 izsludina konkursu uz vakantajiem amatiem Vidzemes Augstskolas Zinātniskajā institūtā: vadošais pētnieks - 1 vieta; zinātnes nozare Plašsaziņas līdzekļi un komunikācija, apakšnozare Komunikācijas teorija Uz vadošā pētnieka amatu var pretendēt persona ar doktora grādu, kurai ir pētījumu profilam atbilstošas zinātniskās publikācijas un/vai patenti, kura spēj patstāvīgi veikt zinātniskos pētījumus, veidot zinātnisko projektu pieteikumus, vadīt citu zinātnieku pētniecisko darbu un kuram zinātniskā un akadēmiskā darba stāžs kopumā nav mazāks par pieciem gadiem. Pretendentu zinātnisko kvalifikāciju izvērtē institūta zinātniskā padome atbilstoši “Nolikums par vēlēšanām akadēmiskajos amatos Vidzemes Augstskolā” (https://va.lv/dokumenti). Pretendentiem uz vakantajiem amatiem līdz 2025.gada 19.decembrim (ieskaitot) jāiesniedz institūta zinātniskajai padomei adresēts iesniegums-motivācijas vēstule par dalību konkursā, norādot, uz kādu amatu un kādā zinātņu nozarē/apakšnozarē kandidāts pretendē, izglītību un zinātnisko grādu apliecinošu dokumentu kopijas, publicēto zinātnisko darbu saraksts, CV ar iekļautu informāciju par angļu valodas zināšanu līmeni. Pieteikumu sūtīt Vidzemes Augstskolas juristei-personāla speciālistei: kabinets Nr.222, Tērbatas iela 10, Valmiera, LV-4202 vai pa e-pastu agrita.somase@va.lv ar norādi „Konkurss uz zinātnisko amatu”; tālr.: 26442256. Samaksa vadošajam pētniekam: 17,54-52,62 EUR/h,atbilstoši konkrētajam veiktajam darbam. Profesija: VADOŠAIS PĒTNIEKS Darba vietas adrese: LATVIJA, Tērbatas iela 10, Valmiera, Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Darbības joma: Izglītība / Zinātne Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2025-12-19 Kontaktpersona: CV,mot.vēst.,lūdzam sūtīt uz e-pastu: agrita.somase@va.lv

Mūsu partneri