Valmieras Ziņas

Recepte: Dārzeņu zupa ar baltajām pupiņām

Lasīšanas laiks: < 1 min

Garda un sātīga zupas recepte vēsiem un lietainiem vasaras vakariem.

Sastāvdaļas:

  • 60 g balto pupiņu bez šķidruma;
  • 1 ēdamkarote olīveļļas;
  • ½ liela dzeltenā sīpola;
  • 1 ēdamkarote svaigi sakapāta timiāna;
  • 2 ķiploka daiviņas;
  • ⅛ no zaļās kāpostgalvas;
  • 100 g sakapātu svaigo tomātu;
  • 2 seleriju kāti;
  • 1,5 burkāni;
  • 1 litrs dārzeņu buljona;
  • 1 vidēja lieluma kartupelis;
  • 10 g sakapāta svaiga bazilika;
  • ¼ no sarkanās kāpostgalvas;
  • 2 kabači;
  • 2 tējkarotes sāls;
  • 60 g Parmezāna siera.

Pagatavošana:

  1. Uz vidējas uguns katlā uzsilda olīveļļu. Pievieno smalki sakapātu sīpolu, timiānu un ķiploku. Sautē 5 minūtes;
  2. Pievieno zaļo kāpostu, tomātus, seleriju un burkānus. Sautē vēl 10 minūtes;
  3. Pievieno pupiņas, buljonu, kartupeļus un baziliku. Mazliet pavāra, uzliek vāku un uz lēnas uguns silda aptuveni stundu;
  4. Pievieno sarkano kāpostu, kabaci, sāli. Uzliek vāku un vāra aptuveni 20 minūtes, kamēr dārzeņi mīksti. Pāri pārkaisa sieru;
  5. Pasniedz ar maltiem pipariem un maizi.

 

Lai labi garšo!

"Valmieras ziņas" jautā

Kā jūs ietekmējis energoresursu cenu kāpums?

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu