Valmieras Ziņas

Par Rīgas-Gaujas gastronomijas reģiona vēstnesi izvēlēts Dzintars Kristovskis

Lasīšanas laiks: 2 min

Atzīmējot Rīgas-Gaujas reģiona iegūto titulu “Eiropas gastronomijas reģions 2017”, par tā oficiālo vēstnesi iecelts restorāna “Valmiermuižas vēstniecība Rīgā” šefpavārs Dzintars Kristovskis, informē Rīgas Tūrisma attīstības biroja sabiedrisko attiecību projektu vadītāja Anna Blaua.

Dzintars profesionālajā virtuvē darbojies jau vienpadsmit gadus, taču par visvērtīgākajiem viņš uzskata tieši pēdējos četrus. To laikā aizsākts un joprojām turpinās darbs pie tīras reģionālo produktu virtuves izveides, kas sevī ietver gan savvaļas velšu izzināšanu, gan šim reģionam atbilstošu dzērienu lološanu un tiem pienācīgas goda vietas atvēlēšanu uz svētku galda. Šefpavāra filozofija balstīta domā par tīru ēdienu – gan dabiskām, ekoloģiski augušām sastāvdaļām, tīrām garšām, gan ēdienu minimālām kombinācijām, taču maksimāliem garšas akcentiem.

Dz. Kristovskis tika uzrunāts kļūt par Rīgas – Gaujas gastronomijas reģiona vēstnesi, jo viņa filozofija pilnībā atbilst arī Eiropas gastronomijas reģiona izstrādātajam konceptam “Ar dabu škīvī”. Kā atklāj pats garšu meistars, lai radītu jaunas un Latvijai vien raksturīgas receptes, daudzas stundas viņš pavada mežos un pļavās, garšojot un atklājot jaunus augus, ko tālāk pasniegt apmeklētājiem restorānam atbilstošā stilā. Viņa izstrādātajā ēdienkartē atrodami pat tādi nenovērtēti augi kā balanda, gārsa, nātres, panātres, rasaskrēsliņš u.c.

Kā norāda pats Dz. Kristovskis, “tehnoloģijas un gatavošanas iespējas mūsdienās ir tik attīstītas, ka es jūtu nepieciešamību atgriezties pie saknēm. Rīgas-Gaujas reģiona izstrādātais koncepts ir tieši par to – par produktiem un izejvielām, ko esam slavinājuši, cienījuši un likuši galdā jau gadu simtiem, iegūtas no pašu mežiem, pļavām, upēm un ezeriem.”

Par Eiropas gastronomijas reģionu

Rīgas – Gaujas reģions, kura vadošais partneris ir Rīgas Tūrisma Attīstības Birojs (RTAB), bet sadarbības partneri – Gaujas nacionāla parka tūrisma klasteris, Siguldas novada dome, Valmieras pilsētas pašvaldība un Cēsu novada pašvaldība, ieguvis Eiropas gastronomijas reģiona titulu 2017. gadā. Akcentējot dabas bagātības un gastronomisko mantojumu reģionā, tiks izstrādāta arī īpaša pasākumu un aktivitāšu programma.

Tam radīts arī īpašs koncepts “Wild at palate” (Ar dabu šķīvī – latv.val). Tā pamatideja ir popularizēt tos produktus un izejvielas, kas ir pieejamas mūsu pašu mežos, upēs vai pļavās aiz mājas loga.

Projekts galvenokārt vērsts uz gastronomijas tūrisma veicināšanu un Gaujas nacionālā parka kā tūrisma galamērķa stiprināšanu. Vienlaikus projektā vērība tiks pievērsta izglītībai, pilsētu un lauku mijiedarbībai, veselīgas pārtikas un uztura jautājumiem, ēdienu tradīcijām, restorānu un viesmīlības nozīmei un kultūrai, uzņēmējdarbībai, inovāciju nozīmei gastronomijā, ko īstenos katrs no projekta partneriem.

Eiropas gastronomijas reģiona vispārējais mērķis ir uzlabot dzīves kvalitāti Eiropas reģionos, saglabājot vietējo ēdienu kultūru un tradīcijas, vienlaikus sekmējot gastronomisko jaunradi, vietējo ražojumu kvalitāti un vērtību, kā arī tūristu piesaisti reģionam.

Darbs ēdināšanas bloka vadītājam Rūjienas vidusskolā. Darba vieta: Ēdnīca Daily Rīgas ielā 30. Galvenie pienākumi: - nodrošināt augstu ēdiena un apkalpošanas kvalitāti atbilstoši uzņēmuma Baltic Restaurants standartiem, paškontrolei, strādāt atbilstoši M K 172 noteikumiem (skolās, pirmskolas izglītības iestādēs, pansionātos); - atbildīgi pieiet uzticētajiem pienākumiem un veicamajiem pienākumiem; - darbs ar personālu - veidot un uzturēt saliedētu, motivētu komandu; - veidot un uzturēt profesionālas attiecības ar klientiem; - darba procesu, grafiku organizēšana un uzraudzīšana, iekšējā dokumentācija; - izejvielu pasūtīšana, kvalitātes kontrole un uzskaite; - darbs sadalē vai virtuvē pie nepieciešamības; - aktīva iesaistīšanās uzņēmuma attīstībā, dalība sapulcēs, mācībās un arī saliedēšanās un atpūtas pasākumos. Ja Tev ir: -pieredze pavāra amatā; - zināšanas un pieredze ēdināšanas procesu organizēšanā, vadīšanā un / vai izpildē, ne mazāk kā 2 gadi; - labas virtuves darba un servisa vadīšanas prasmes; - neatlaidība, atbildība par uzticēto darbu un esi orientēts uz rezultātu; - vēlme mācīties, sadarboties un iesaistīties; - labas prasmes MS office. Piedāvājam: - stabilu darba vietu; - sociālās garantijas; - algu no 1100 Eur (bruto); - veselības apdrošināšanu pēc trīs nostrādātiem mēnešiem; - mācību, attīstības, saliedēšanās un atpūtas pasākumus; - bezmaksas maltīti darba vietā. CV lūdzam sūtīt uz e-pastu: atlase@balticrest.com Tālrunis informācijai: 25571406. Profesija: ĒDINĀŠANAS PAKALPOJUMU SPECIĀLISTS Darba vietas adrese: LATVIJA, Rīgas iela 30, Rūjiena, Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Darbības joma: Ēdināšana / Pārtikas rūpniecība Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2025-09-29 Kontaktpersona: Ieva Martinsone

Mūsu partneri