Valmieras Ziņas

Aicina balsot par āra tenisa galdu Valmierā

Lasīšanas laiks: 3 min

Skeitparki, ielu vingrošanas laukumi un pat beisbola treniņu programma ir 25 Latvijā labāko jauniešu aktīva dzīvesveida veicināšanas projektu vidū, kuri pieteikti Narvesen rīkotajā ideju konkursā “Diena kā piedzīvojums”. No 8. maija sācies atvērtais balsojums internetā, lai Rīgas un pārējo reģionu iedzīvotāji varētu izvēlēties tās piecas idejas, kuras kopumā saņems 10 000 eiro finansējumu to īstenošanai, informē Oskars Kupše, “Narvesen” sabiedrisko attiecību konsultants.

Pavisam konkursā pieteikti 43 dažādu jauniešu organizāciju un pašvaldību projekti, kuru mērķis ir nodrošināt bezmaksas iespējas jauniešiem aktīvi un kvalitatīvi pavadīt brīvo laiku. No visiem pieteikumiem žūrija katrā Latvijas reģionā (Rīga, Kurzeme, Zemgale, Vidzeme, Latgale) izvēlējās piecas labākās idejas, kuras sacentīsies balsojumā, lai katra reģiona iedzīvotājiem aktuālākais projekts saņemtu 2000 eiro tā īstenošanai.

Izvērtēt un balsot par labākajiem konkursā pieteiktajiem jauniešu projektiem varēs līdz pat 27. maija plkst. 13:00, apmeklējot konkursa interneta vietni. Turpat var iepazīties ar visām pieteiktajām idejām. Finansējuma saņēmēji tiks paziņoti jūnija sākumā. Savukārt banka Citadele papildus piešķirs speciālbalvu kādam no projektiem, kuros būs visvairāk padomāts par jauniešu ar invaliditāti iesaistīšanu sportiskās aktivitātēs.  

Valmieras Jaunatnes centra “Vinda” ideja ir iegādāties un uzstādīt āra tenisa galdu, lai sakoptu pilsētvidi un nodrošinātu jaunas aktīvās atpūtas iespējas pilsētas un apkārtējo sešu novadu jauniešiem. VJC “Vinda” aicina atbalstīt ideju, nobalsojot par to.

Vislielākais pieteikumu skaits saņemts no Vidzemes un Latgales jauniešu organizācijām. Visbiežāk projekti saistīti ar āra trenažieru uzstādīšanu un vai ielu vingrošanas laukumu izveidi, lai labiekārtotu pilsētvidi un jauniešiem būtu iespēja sportot svaigā gaisā, visa gada garumā. Vairāku pilsētu jaunieši ir apņēmības pilni izveidot pašu projektētus skeitparkus un BMX trases.  Starp pieteikumiem bija arī idejas, kas patiesi intriģēja ar savu radošumu. Piemēram, ideja radīt mākslas telpu izstādēm, kas vienlaikus būtu arī vieta sportiskām aktivitātēm. Savukārt Jelgavā paredzēts piedāvāt jauniešiem apgūt Latvijā samērā eksotisku sporta veidu – beisbolu.

Konkursa pusfinālā visus projektus vērtēja žūrija, kuras sastāvā ir jauniešu organizācijas Avantis direktore Ilona Bičevska, skeiterbordists Madars Apse, bankas Citadele Korporatīvo komunikāciju daļas vadītāja Ieva Prauliņa un Narvesen valdes priekšsēdētāja Katrīne Judovica. Projekti tika vērtēti pēc vairākiem kritērijiem, nosakot, vai tie ir vērsti uz apkārtējās vides infrastruktūras un sabiedrības dzīves telpas attīstīšanu, sniedz labumu ilgtermiņā pēc iespējas plašākai sabiedrības daļai, kā arī veicina jauniešu aktīvu dzīvesveidu.

Jauniešu idejas aktīva dzīvesveida veicināšanai var atbalstīt ne tikai balsojumā, bet arī ziedojot līdzekļus projektu īstenošanai Narvesen tirdzniecības vietās izvietotajās “Diena kā piedzīvojums” ziedojumu kastītēs.

Konkursu “Diena kā piedzīvojums” īsteno Narvesen sadarbībā ar radio Star FM un banku Citadele.

Pērn konkursā par labākajiem projektiem tika atzīta pašapkalpošanās velodarbnīcas atjaunošana Liepājā, skeitparka labiekārtošana Bauskā, jaunu ielu vingrošanas sporta laukumu izveide Ozolainē un Viļakā, kā arī īpaša sporta laukuma izveide suņiem un to īpašniekiem Rīgas dzīvnieku pansijā Ulubele.

SIA „Firma Madara’89”- viens no lielākajiem mazumtirdzniecības uzņēmumiem, kas veiksmīgi darbojas pārtikas mazumtirdzniecībā, piedāvā darbu pārdevējam (-ai) veikalā “top!” Sedā,Uzvaras ielā 10. Galvenie darba pienākumi: Pārtikas un nepārtikas preču tirdzniecība; Pircēju apkalpošana pie kases; Preču pieņemšana, pasūtīšana, uzskaite, izvietošana tirdzniecības zālē; Preču realizācijas termiņu, marķējuma, kvalitātes, uzglabāšanas apstākļu un atbilstošas temperatūras kontrole. Prasības kandidātiem: Vēlama pieredze pārtikas tirdzniecībā; Precizitāte, atbildības sajūta. Piedāvājam: Veselības apdrošināšana; Papildus sociālās garantijas pēc nostrādāta gada; Svētku dāvanas; Atmaksātus papildatvaļinājumus; Profesionālās un personīgās izaugsmes iespējas; Interesantu darbu stabilā uzņēmumā,mūsdienīgu darba vidi; Darba alga no EUR 820-870 (bruto); Darba laiks maiņās no plkst. 8.00-22.00. CV lūdzam sūtīt uz e-pastu: cv@madara89.lv, ar norādi – pārdevējs Sedā vai pieteikties personīgi, vai WhatsApp tel.nr. +371 29529416. Profesija: MAZUMTIRDZNIECĪBAS VEIKALA PĀRDEVĒJS Darba vietas adrese: LATVIJA, Seda, Valmieras nov. Darba laika veids: Maiņu darbs Darba veids: Darbinieka amats uz noteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Tirdzniecība / Mārketings Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz noteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-27 Kontaktpersona: CV lūdzam sūtīt uz e-pastu: cv@madara89.lv Vai pieteikties WhatsApp: pa mob.telef.29529416 Izglītības līmenis: Vispārējā vidējā izglītība

Pievienojies mūsu komandai! Jāņa Endzelīna Kauguru pamatskola (turpmāk – Skola) aicina darbā  vācu valodas skolotāju (profesijas klasifikatora kods 2341 01) (6 kontaktstundas nedēļā) uz nenoteiktu laiku.  Darba vietas adrese: “Kauguru skola”, Kauguri, Kauguru pagasts, Valmieras novads. Ja Tu vēlies: • īstenot izglītības programmu “Vācu valoda” mācību priekšmetā atbilstoši Valsts izglītības standartam; • sniegt individuālu un diferencētu atbalstu izglītojamajiem mācību priekšmetā; • veicināt izglītojamo individuālo sasniegumu attīstību; • sekot līdzi jaunākajām tendencēm pedagoģijas nozares attīstībā; • izstrādāt piedāvājumu mācību priekšmeta, Skolas radošai un inovatīvai izaugsmei; un ja Tev ir: • izglītība saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem Nr.569 “Noteikumi par pedagogiem nepieciešamo izglītību un profesionālo kvalifikāciju un pedagogu profesionālās kompetences pilnveides kārtību”; • valsts valodas prasmes augstākajā līmenī; • kompetences: komunikācijas un sadarbības prasmes; psiholoģiskā noturība un augsta saskarsmes kultūra; pozitīva, radoša un atbildīga attieksme pret darbu; spēja reaģēt uz izglītojamo vajadzībām, kā arī motivēt izglītojamos darbam; mēs piedāvājam: • atalgojumu atbilstoši Ministru kabineta noteikumiem Nr.445 “Par pedagogu darba samaksu”; • personīgo izaugsmi un profesionālo zināšanu pilnveidošanu; • darba devēja līdzfinansētu veselības apdrošināšanu pēc pārbaudes laika beigām, kā arī citas sociālās garantijas/labumus atbilstoši darba rezultātiem un normatīvajos aktos noteiktajam; • drošu un darba pienākumu veikšanai atbilstošu darba vidi. Profesionālās darbības aprakstu (CV), pieteikuma vēstuli un izglītības dokumenta kopiju lūdzam iesniegt līdz 2024.gada 15.jūnijam e-pastā: kauguru.pamatskola@valmiera.edu.lv. Tālrunis informācijai: 29435511. Informējam, ka pieteikuma dokumentā norādītie personas dati tiks apstrādāti, lai nodrošinātu šī atlases konkursa norisi atbilstoši fizisko personu datu aizsardzības regulējuma prasībām. Profesija: VISPĀRĒJĀS PAMATIZGLĪTĪBAS SKOLOTĀJS Darba vietas adrese: LATVIJA, Kauguru skola, Kauguri, Kauguru pag., Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Darbības joma: Izglītība / Zinātne Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-06-15 Kontaktpersona: CV;piet.vēst.,izgl.,dok.,kopiju lūdzam sūtīt uz e-pastu:kauguru.pamatskola@valmiera.edu.lv

Mūsu partneri