Valmieras Ziņas

Pašvaldības policija: Valmierā nav bijis iesniegumu par cilvēkiem, kuri smēķē uz balkona

Lasīšanas laiks: < 1 min

Valmieras pašvaldības policijai šogad nav bijis neviena izsaukuma vai iesnieguma par cilvēkiem, kuri smēķē uz dzīvojamo māju balkoniem un lodžijām, portālam “Valmieras Ziņas” pastāstīja Valmieras pilsētas pašvaldības policijas priekšnieks Armands Miķelsons.

Pēc viņa teiktā, policija šajā jautājumā būtu jāiesaista tikai tad, kad iedzīvotāji paši nevar vienoties un rast kompromisu.

Likums “Par tabakas izstrādājumu realizācijas, reklāmas un lietošanas ierobežošanu” nosaka, ka smēķēt aizliegts uz daudzdzīvokļu dzīvojamo māju balkoniem un lodžijām, ja kāds no mājas iedzīvotājiem pret to pamatoti iebilst. Sods par pārkāpumu ir līdz 15 eiro.

Kā informē LNT raidījums “900 sekundes”, kopš stājies aizliegums smēķēt uz dzīvojamo māju balkoniem un lodžijām – nepilnu piecu mēnešu laikā – par šī likuma neievērošanu, piemēram, Rīgā reģistrēti tikai nepilni 30 iedzīvotāju iesniegumi; policija atzīst, ka iedzīvotājus sodīt par šādām darbībām ir praktiski neiespējami.

Šogad Rīgas pašvaldības policijas (RPP) Latgales pārvaldes policisti spējuši saukt pie administratīvās lietvedības sešus šādus smēķētājus. Vienā no gadījumiem tas kļuva iespējams, jo kaimiņš ierakstījis video, tādā veidā, faktu bija viegli pierādīt.

“Nav ne liecinieku šim faktam, arī pašas personas šo faktu neatzīst, līdz ar ko uzsāktā lietvedībā šajā lietā jāizbeidz pierādījumu trūkuma dēļ,” norāda RPP Latgales pārvaldes Sabiedriskās kārtības sargāšanas nodaļas priekšnieks Guntis Bērziņš.

Aktuālais jautājums

Kas, jūsuprāt, ir Valmieras sports nr.1?

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

Mūsu partneri