Valmieras Ziņas

Valmieras pilsētas pensionāri vērtē pērn paveikto

Lasīšanas laiks: 2 min

Pirmdien, 16.martā, ikgadējā biedru kopsapulcē tikās biedrības “Valmieras pilsētas pensionārs” dalībnieki, lai pārrunātu pērn paveikto un diskutētu par šajā gadā plānoto. Uz senioru jautājumiem atbildēja arī Valmieras pilsētas domes priekšsēdētājs Jānis Baiks.

“Kopā sanākšana ir vajadzīga. To apliecina dažādo pulciņu apmeklējumu statistika, mūsu pasākumi, kuros biedri, jo īpaši vientuļie sirmgalvji, var pavadīt kopā laiku un nosvinēt jubilejas, gan arī lekcijas un citas aktivitātes, kurās kaut ko jaunu un interesantu var uzzināt ne tikai biedri, bet visi interesenti,”

portālam “Valmieras Ziņas” pastāstīja biedrības priekšsēdētaja Daila Goba.

Gada nogalē apkopotajā statistikā biedru skaits bija 272, tomēr gada pirmajos mēnešos organizācijai pievienojušies vēl vairāki sirmgalvji, kuri gatavi dalīties pieredzē, labi pavadīt laiku un iesaistīties kādā no pulciņiem: šaha spēle, dziedāšana, dejošana, vingrošana, erudīcijas pulciņš, datorapmācība, angļu un vācu valodas, zolītes un novusa nodarbības, dārzkopji un rokdarbnieki. Tos katru nedēļu apmeklē vismaz 200 pensionāru.

Biedrība aktīvi iesaistās dažādos pilsētas pasākumos, kā arī paši raksta projektu pieteikumus. Par šādā veidā gūtu atbalstu arī šodien, 20.martā, Valmieras sākumskolā notiks koncerts “Mēs savai Valmierai”, kur senioru pulciņu sagatavotos priekšnesumus papildinās draugu uzstāšanās.

Ikgadējā kopsapulcē biedriem bija iespēja iztaujāt Valmieras domes priekšsēdētāju Jāni Baiku.

Seniori interesējās par Vecpuiša parka plānoto labiekārtošanu, “Valmieras stikla šķiedras” ražotnes atvēršanu Amerikas Savienotajās Valstīs, taujāja par galvenajiem secinājumiem pēc veselības ministra vizītes Valmierā. Pensionāru biedrības dalībnieki guva atbildes arī par Valmieras tirgus teritorijas sakārtošanu, ieceri izveidot ērtu sabiedrisko tualeti gan pilsētas centrā, gan arī pie kapiem. Jautājumi bija arī par krematorijas būvniecību.

Savukārt atzinība pašvaldībai tika izteikta par baznīcas rekonstrukciju un atbalstu biedrības darbības nodrošināšanai.

Biedri vienojās turpināt iesākto darbību, aktīvāk iesaistīties talkās un sakopšanas darbos, organizēt dažādu tēmu pasākumus, kas saistoši gan senioriem, gan citiem interesentiem. Tāpat arī klātesošie vienojās rosināt pieminekļa izveidi Valmierā Georgam Apinim.

“Aicinām pievienoties un nepalikt četrās sienās. Senioriem interesanti būs mūsu pulciņi, bet visus citus gaidām mūsu pasākumos,”

aicināja D.Goba.

Aktuālais jautājums

Kas, jūsuprāt, ir Valmieras sports nr.1?

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

Mūsu partneri