Valmieras Ziņas

26.aprīlī Valmieras Mākslas vidusskolā notiks Atvērto durvju dienas

Lasīšanas laiks: < 1 min

Sestdien, 26.aprīlī, no plkst.11 līdz 16 Valmieras Mākslas vidusskolā (VMV) Purva ielā 12 notiks Atvērto durvju dienas pasākumi un meistarklases, uz kurām aicināti gan bērni un jaunieši, gan viņu vecāki, portālu “Valmieras Ziņas” informēja VMV pārstāve Gita Dukure.

Pēc viņas teiktā, vienu no pasākumiem – meistarklases, ar devīzi “Skaisti sēžam”, – vadīs piecu dažādu nozaru profesionāli mākslinieki vidzemnieki – Dace Arāja, Dace Blūma, Jānis Galzons, Jānis Roberts Jansons un Andris Vārpa. Kopā ar viņiem tiks radīti mākslas objekti – krēsli – kas tiks dāvināti Valmieras mūzikas skolai izmantošanai brīvdabas koncertos. Meistarklases sāksies plkst.11.

G.Dukure norāda, ka mazākie skolas viesi, izmantojot dažādas tehnikas, varēs radīt sava sapņu krēsla skices un piedalīties citās audzēkņu un skolotāju sagatavotajos pārsteigumos. Topošajās VMV izstāžu telpās tiks atklāta metālmākslinieka, skolas pedagoga Aivara Benuža darbu izstāde un būs iespējams aplūkot arī skolas audzēkņu darbus.

Pēc G.Dukures teiktā, skolas viesiem būs iespēja, paralēli radošajām darbnīcām un citām aktivitātēm, baudīt Valmieras Mūzikas skolas mūziķu – pedagogu un audzēkņu – muzikālos priekšnesumus. Vēl kopā ar Atvērto durvju dienas apmeklētājiem tiks veidota garākā fotogrāfija, kurā tiks apspēlēta soliņa tematika. Vēlāk fotogrāfijas varēs lejupielādēt VMV mājas lapā.

VMV Atvērto durvju dienas pasākumi, tai skaitā meistarklases, notiek Valmieras Mākslas un kultūras mēneša ietvaros.

Mūsu partneri