Valmieras Ziņas

Notiks Vidzemes reģiona skolēnu zinātniski pētniecisko darbu konference

Lasīšanas laiks: < 1 min

Piektdien, 20.martā, no plkst.11:30 Vidzemes Augstskolā (Cēsu ielā 4) un Valmieras Pārgaujas ģimnāzijā (Zvaigžņu ielā 4) norisināsies Vidzemes reģiona skolēnu zinātniski pētniecisko darbu konference-konkurss. Tajā ar 96 darbu prezentācijām piedalīsies 110 dalībnieki no 15 Vidzemes reģiona skolām, portālu “Valmieras Ziņas” informēja ViA Zināšanu un tehnoloģiju centra projektu vadītāja Elīna Baranovska.

Konkursam izvirzītie skolēnu zinātniski pētnieciskie darbi izstrādāti 2014./2015. mācību gada laikā kādā no 22 zinātnes nozarēm. Lielākā skolēnu interese novērojama kulturoloģijas, pedagoģijas, ekonomikas, socioloģijas, vēstures un kultūrvēsturiskā mantojuma, kā arī veselības un zemes zinātnes nozarēs. Katrā nozarē konferencē tiks pārstāvēti ne vairāk kā desmit darbi, kuri atlasīti, balstoties uz vērtēšanas komisijas pieaicināto recenzentu vērtējumu.

Konferences noslēgumā komisijas vērtējumā labākie darbi iegūs tiesības piedalīties konferences trešajā posmā – Latvijas 39.skolēnu zinātniskajā konferencē, kas norisināsies no 2015. gada 24. līdz 26. aprīlim.

Konferences mērķi ir padziļināt skolēnu pētnieciskās darbības prasmes dabas, humanitāro, sociālo un inženierzinātņu nozarēs, iesaistīt skolēnus pētnieciskajā darbībā, attīstīt prasmes patstāvīgi veikt pētnieciskus darbus, pilnveidot skolēnu prasmes iepazīstināt citus ar sava pētījuma rezultātiem un noskaidrot labākos pētījumus, kā arī izvirzīt tos uz konferences trešo kārtu.

Konferenci organizē Vidzemes Augstskolas Zināšanu un tehnoloģiju centrs sadarbībā ar Vidzemes reģionā ietilpstošo pilsētu un novadu izglītības pārvaldēm, skolotāju metodiskajām apvienībām un Valmieras Pārgaujas ģimnāziju.

Sabiedrība ar ierobežotu atbildību "KOCĒNU KOMUNĀLĀ SAIMNIECĪBA" aicina SANTEHNIĶI Pienākumi: Veikt komercuzskaites mēraparātu, ūdens patēriņa skaitītāju un siltumenerģijas skaitītāju mezglu montāžas darbus; Veikt ūdenssaimniecības un siltumapgādes inženierkomunikāciju un iekārtu montāžas, ekspluatācijas, remonta un pilnveidošanas darbus, izmantojot atbilstošas iekārtas, instrumentus un tehnoloģiskos paņēmienus; Iesaistīties ūdenssaimniecības/siltumapgādes avāriju novēršanas darbos. Prasības: Prasme patstāvīgi organizēt sava darba pienākumu izpildi, noteikt prioritātes, plānot savu darbu; Prasme pielietot mūsdienu tehnoloģijas darba procesā; Teicamas saskarsmes spējas, spēja strādāt gan patstāvīgi, gan komandā; Augsta atbildības sajūta, mērķtiecīgums, iniciatīva. B kategorijas autovadītāja apliecība. Uzņēmums piedāvā: Darbu stabilā uzņēmumā; Veselības apdrošināšanu pēc pārbaudes laika; Darba līgumu uz nenoteiktu laiku; Darba pienākumu pildīšanai darba automašīnu; Darba vieta – Kocēnu un Burtnieku apvienības teritorija Valmieras novadā. CV sūtīt uz e-pastu birojs@siakks.lv ar norādi santehniķis. Profesija: SANTEHNIĶIS Darba vietas adrese: LATVIJA, Alejas iela 8, Kocēni, Kocēnu pag., Valmieras nov. Darba laika veids: Normālais darba laiks Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Pakalpojumi Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-07-05 Kontaktpersona: Māris Heinols Izglītības līmenis: Profesionālā pamatizglītība

Mūsu partneri