Valmieras Ziņas

147 stāsti ar laimīgām beigām

Lasīšanas laiks: 2 min

Valmieras dzīvnieku patversmē, kur nonāk klaiņojoši dzīvnieki no pilsētas un apkārtējiem novadiem, var sastapt ne tikai no mājām aizmaldījušos dzīvniekus, kas pēc pāris dienu prombūtnes atkal laimīgi atrod savus saimniekus, bet arī dzīvniekus ar stāstiem par cilvēku cietsirdību: dzīvnieku badināšanu, neārstēšanu un pamešanu. Taču pretstatam – tā ir arī vieta, kur 2014.gadā uz jaunām mājām dažādās Latvijas vietās ir devušies 99 suņi un 48 kaķi.

Patversmes darbiniece Dzintra Saulīte stāsta, ka prieks ir par katru dzīvnieku, kas atrod jaunas mājas un gādīgus saimniekus: “Šogad vislielākos pārdzīvojumus un arī gandarījumu radījuši tieši gada nogales notikumi, kad jaunas mājas izdevās atrast ne tikai daudzajiem Kaukāza aitu suņu kucēniem, bet arī to mammai, kā arī kucītei, kurai stipras alerģijas dēļ ķepu vietā bija vien četri asiņojoši un strutojoši jēlas gaļas gabali”.

Šie gadījumi, kad tiek adoptēti arī dzīvnieki gados un ar veselības problēmām, ir apliecinājums cilvēku līdzcietībai un patiesai dzīvniekmīlestībai. 

Ikvienam, kurš ierodas patversmē pēc jauna drauga, īpaši dzīvnieku mazuļiem vai gados jauniem dzīvniekiem, patversmes darbiniece atgādina par atbildību, kas jāuzņemas par jauno ģimenes locekli vairāk nekā 10 gadus līdz pat viņa nāvei. Arī grūtos brīžos, kad mīluli piemeklē slimība un tas kļūst vecs.

Pārsvarā dzīvnieku patversmē nonāk no mājām aizmaldījušies dzīvnieki, ko iepriekšējie saimnieki vairs nemeklē, vai dzīvnieki, kuru saimnieki tiek ievietoti pansionātos vai dodas projām no Latvijas.

Aizvadītajā gadā patversmē nav ievietots neviens dzīvnieks, kas pēc atbildīgo organizāciju norādījuma dažādu iemeslu dēļ būtu jāatņem saimniekam. Lai palielinātu adopcijas iespējas, 2014.gadā sterilizēti astoņi suņi un 23 kaķi. 

Par palīdzību māju un saimnieku meklēšanā patversmes iemītniekiem īpaši jāpateicas laikrakstam “Liesma”, Vidzemes televīzijai un un portālam “Valmieras Ziņas”. Valmieras dzīvnieku patversmei ir arī savs profils Latvijas dzīvnieku patversmju mājaslapā www.dzivniekupolicija.lv, kur redzama aktuālā informācija par patversmē mītošajiem dzīvniekiem. 

Patversmē nav dienas, kad tajā nebūtu kāds bez saimnieka palicis kaķis vai suns. Ja vēlaties tiem dot mājas un saukt par savu ģimenes draugu, būsiet gaidīts Valmieras dzīvnieku patversmē Mālu ielā 1. Tālrunis informācijai: 29230307.

Aktuālais jautājums

Kas, jūsuprāt, ir Valmieras sports nr.1?

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

SIA „Firma Madara’89”- viens no lielākajiem mazumtirdzniecības uzņēmumiem, kas veiksmīgi darbojas pārtikas mazumtirdzniecībā, piedāvā darbu pārdevējam (-ai) veikalā “top!” Sedā,Uzvaras ielā 10. Galvenie darba pienākumi: Pārtikas un nepārtikas preču tirdzniecība; Pircēju apkalpošana pie kases; Preču pieņemšana, pasūtīšana, uzskaite, izvietošana tirdzniecības zālē; Preču realizācijas termiņu, marķējuma, kvalitātes, uzglabāšanas apstākļu un atbilstošas temperatūras kontrole. Prasības kandidātiem: Vēlama pieredze pārtikas tirdzniecībā; Precizitāte, atbildības sajūta. Piedāvājam: Veselības apdrošināšana; Papildus sociālās garantijas pēc nostrādāta gada; Svētku dāvanas; Atmaksātus papildatvaļinājumus; Profesionālās un personīgās izaugsmes iespējas; Interesantu darbu stabilā uzņēmumā,mūsdienīgu darba vidi; Darba alga no EUR 820-870 (bruto); Darba laiks maiņās no plkst. 8.00-22.00. CV lūdzam sūtīt uz e-pastu: cv@madara89.lv, ar norādi – pārdevējs Sedā vai pieteikties personīgi, vai WhatsApp tel.nr. +371 29529416. Profesija: MAZUMTIRDZNIECĪBAS VEIKALA PĀRDEVĒJS Darba vietas adrese: LATVIJA, Seda, Valmieras nov. Darba laika veids: Maiņu darbs Darba veids: Darbinieka amats uz noteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Tirdzniecība / Mārketings Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz noteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-27 Kontaktpersona: CV lūdzam sūtīt uz e-pastu: cv@madara89.lv Vai pieteikties WhatsApp: pa mob.telef.29529416 Izglītības līmenis: Vispārējā vidējā izglītība

Pievienojies mūsu komandai! Jāņa Endzelīna Kauguru pamatskola (turpmāk – Skola) aicina darbā  vācu valodas skolotāju (profesijas klasifikatora kods 2341 01) (6 kontaktstundas nedēļā) uz nenoteiktu laiku.  Darba vietas adrese: “Kauguru skola”, Kauguri, Kauguru pagasts, Valmieras novads. Ja Tu vēlies: • īstenot izglītības programmu “Vācu valoda” mācību priekšmetā atbilstoši Valsts izglītības standartam; • sniegt individuālu un diferencētu atbalstu izglītojamajiem mācību priekšmetā; • veicināt izglītojamo individuālo sasniegumu attīstību; • sekot līdzi jaunākajām tendencēm pedagoģijas nozares attīstībā; • izstrādāt piedāvājumu mācību priekšmeta, Skolas radošai un inovatīvai izaugsmei; un ja Tev ir: • izglītība saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem Nr.569 “Noteikumi par pedagogiem nepieciešamo izglītību un profesionālo kvalifikāciju un pedagogu profesionālās kompetences pilnveides kārtību”; • valsts valodas prasmes augstākajā līmenī; • kompetences: komunikācijas un sadarbības prasmes; psiholoģiskā noturība un augsta saskarsmes kultūra; pozitīva, radoša un atbildīga attieksme pret darbu; spēja reaģēt uz izglītojamo vajadzībām, kā arī motivēt izglītojamos darbam; mēs piedāvājam: • atalgojumu atbilstoši Ministru kabineta noteikumiem Nr.445 “Par pedagogu darba samaksu”; • personīgo izaugsmi un profesionālo zināšanu pilnveidošanu; • darba devēja līdzfinansētu veselības apdrošināšanu pēc pārbaudes laika beigām, kā arī citas sociālās garantijas/labumus atbilstoši darba rezultātiem un normatīvajos aktos noteiktajam; • drošu un darba pienākumu veikšanai atbilstošu darba vidi. Profesionālās darbības aprakstu (CV), pieteikuma vēstuli un izglītības dokumenta kopiju lūdzam iesniegt līdz 2024.gada 15.jūnijam e-pastā: kauguru.pamatskola@valmiera.edu.lv. Tālrunis informācijai: 29435511. Informējam, ka pieteikuma dokumentā norādītie personas dati tiks apstrādāti, lai nodrošinātu šī atlases konkursa norisi atbilstoši fizisko personu datu aizsardzības regulējuma prasībām. Profesija: VISPĀRĒJĀS PAMATIZGLĪTĪBAS SKOLOTĀJS Darba vietas adrese: LATVIJA, Kauguru skola, Kauguri, Kauguru pag., Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Darbības joma: Izglītība / Zinātne Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-06-15 Kontaktpersona: CV;piet.vēst.,izgl.,dok.,kopiju lūdzam sūtīt uz e-pastu:kauguru.pamatskola@valmiera.edu.lv

Mūsu partneri