Valmieras Ziņas

Valmieras Kultūras centrā izskanējusi Mārtiņa Freimaņa dziesmu koncertprogramma “Tu esi mans draugs…”

Lasīšanas laiks: < 1 min

Svētdienas pēcpusdienā Valmieras Kultūras centra zāle bija skatītāju piepildīta. Vidzemes Augstskolas un Valmieras Kultūras centra jauniešu koris “Skan” klausītājus ielūdza uz Mārtiņa Freimaņa dziesmu koncertprogrammu “Tu esi mans draugs…”. Kā atklāja kora mākslinieciskā vadītāja Irēna Zelča, koncertprogramma tapusi pēc Strenču Kultūras nama vadītājas Sarmītes Caunes ierosinājuma.

Izrādās, draugu un mūzikas mīļotāju patiešām daudz – gan kora dziedātājiem un diriģentam Rūdolfam Bērtiņam, gan mūsdienu deju grupai „Baltā” un vadītājai Lindai Mīļajai  un, protams, pašam Mārtiņam. Skatuvi un šo pasauli mūziķis atstāja nepilnu 34 gadu vecumā…  Neticami, ka jau 13 gadus Mārtiņa nav mūsu vidū, bet viņa dziesmas turpina dzīvot. „Dzīve kā košums”, „Sapņu pārdevējs”, „Kad Ēģiptē sniegs” – šīs un citas dziesmas tika izdejotas un izdziedātas. Tās izpildīja koris, duets un atsevišķi solisti: Nauris Rolavs, Nora Urbāne, Aleksandrs Aleksis Tuņķelis un Regnārs Nerips.

Koncerts noslēdzās ar Mārtiņa iemīļoto tautas dziesmu „Pie Dieviņa gari galdi”, kuru, stāvot kājās, izpildīja viss kopkoris –  koncerta mākslinieki un skatītāji.

Mūsu partneri