Valmieras Ziņas

Svētkos jāparūpējas par drošību

Lasīšanas laiks: 2 min

Valmieras pilsētas pašvaldība un pašvaldības policija aicina svētku laikā parūpēties par drošību, lai tie nepārvērstos par nelaimi.

Kā informēja Valmieras pilsētas pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Kristīne Melece, pašvaldības policija ar pirmajiem pārgalvjiem uz ledus nopietnas pārrunas veica jau pirmajās dienās, kad uz Dzirnavu ezeriņa un Gaujā parādījās pirmais trauslais ledus. Neapdomīgi rīkojas gan bērni, gan pieaugušie – īpaši zemledus makšķernieki, kuri rāda sliktu piemēru bērniem un riskē ar savām dzīvībām.

Pašvaldības policija atgādina bērniem un viņu vecākiem, ka

atrasties uz ledus ir bīstami, it īpaši laikā, kad gaisa temperatūra ir svārstīga. 

Valmieras pilsētas pašvaldības policijas priekšnieks Armands Miķelsons aicina vecākus un skolotājus pārrunāt ar bērniem uzvedības normas un drošības noteikumus, kas jāievēro, atrodoties ārpus mājām un skolas. 

Tāpat iedzīvotāji tiek aicināti nebūt vienaldzīgiem un par pārkāpumiem ziņot pašvaldības policijai pa tālruni 64222951 vai neatliekamos gadījumos – Valsts policijas dežūrdaļai pa diennakts tālruni 64201302.

Valmieras pilsētas pašvaldības policija aktualizē arī pirotehnikas lietošanas drošības jautājumus.

Nekādā gadījumā nedrīkst lietot nezināmas izcelsmes nesertificētu pirotehniku.

Tās izstrādājumus var iegādāties tikai personas, kas sasniegušas 16 gadu vecumu, bet 3.klases izstrādājumus ir atļauts iegādāties un izmantot tikai no 18 gadu vecuma.

Par “Pirotehnisko izstrādājumu aprites likuma” 4.pantā paredzēto prasību neievērošanu administratīvā atbildība iestājas no 14 gadu vecuma. Naudas sods fiziskajām personām no 35 līdz 350 eiro. Var piemērot arī administratīvo sodu pēc Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 167. panta “Sīkais huligānisms”, piemēram, par petaržu ar trokšņiem mētāšanu, norādīja K.Melece.

Pirms pirotehnikas lietošanas jāiepazīstas ar lietošanas pamācību, kurā iekļauti arī drošības noteikumi. Ikviens pirotehnikas izstrādājums ir lietojams tikai atbilstoši instrukcijā noteiktajiem norādījumiem.

Pat brī­numsvecīte vai vienkārša plaukšķene var būt bīstama, ja tās lietošanā netiek ievērota instrukcija.

Nelaimes gadījumā nekavējoties jāzvana pa tālruni 112.

Savukārt, tuvojoties skolēnu brīvlaikam, Valmieras pilsētas pašvaldības policija atgādina vecākiem pārrunāt ar bērniem drošības noteikumus, kas jāievēro, atrodoties mājās, un kā jārīkojas dažādās situācijās, lai pasargātu bērnu veselību un drošību. Policija aicina vecākus pievērst uzmanību, vai medikamenti un sadzīves ķīmija ir novietota bērniem neaizsniedzamās vietās.

Aktuālais jautājums

Kas, jūsuprāt, ir Valmieras sports nr.1?

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

Aicinām darbā AUTOBUSA VADĪTĀJU VALMIERAS AUTOPARKĀ DARBA PIENĀKUMI: pasažieru pārvadāšana saskaņā ar darba grafiku biļešu pārdošana darbs ar elektronisko kases aparātu pasažieru kvalitatīva apkalpošana PRASĪBAS PRETENDENTIEM: D kategorijas transportlīdzekļa vadītāja apliecība, vēlams 95. kods vēlams D vai D 1 kategorijas transportlīdzekļa vadītāja stāžs vismaz divi gadi labas saskarsmes un komunikācijas prasmes latviešu valodas zināšanas UZŅĒMUMS PIEDĀVĀ: darbu stabilā uzņēmumā darba samaksu 1850 EUR (pirms nodokļu nomaksas) pilnas sociālās garantijas daļēju ceļa izdevumu apmaksu no dzīvesvietas uz darbavietu 95. koda apmācības apmācību pirms darba pienākumu uzsākšanas veselības apdrošināšanas iespējas iespēju savienot ar darbu citā uzņēmumā ikgadējās un 95. koda apmācības CV ar norādi vakancei „Autobusa vadītājs Valmieras autoparkā” iesniegt: sūtot elektroniski uz info@vtu-valmiera.lv personīgi SIA „VTU Valmiera” personāla daļā darba dienās no plkst.13:00 līdz 16:00 („Brandeļi”, Brandeļi, Kocēnu pagasts, Valmieras novads, Reģ.nr. 40003004220) Informācijai 29231565 * Iesniegtos personas datus SIA “VTU VALMIERA” izmantos, lai konkursa kārtībā noteiktu vakancei atbilstošāko kandidātu. Ja kandidāts vēlas, lai viņa personas dati tiktu saglabāti SIA “VTU VALMIERA” iekšējā datu bāzē ar mērķi tos apstrādāt citos SIA “VTU VALMIERA” personāla atlases konkursos, tad pieteikumā vakancei lūdzam kandidātam norādīt savu piekrišanu personas datu saglabāšanai. Profesija: AUTOBUSA VADĪTĀJS Darba vietas adrese: LATVIJA, Brandeļi, Kocēnu pag., Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Transports / Loģistika Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-31

Mūsu partneri