Valmieras Ziņas

Valmierā zemessargi pilnveidos aizsardzības iemaņas

Lasīšanas laiks: < 1 min

10. un 11. februārī Valmierā, militārās bāzes “Kaugurmuiža” apkārtnē, notiks Zemessardzes 22. kaujas nodrošinājuma bataljona bruņutransporta apmācība, portālu “Valmieras Ziņas” informēja Zemessardzes 2. Vidzemes brigādes, 22.kaujas nodrošinājuma bataljona Civilmilitārās sadarbības speciāliste Lelde Krancmane.

Uzdevumu veikšanai karavīri un zemessargi pārvietosies pa koplietošanas un meža ceļiem ar militāro bruņutransportu.

Apmācība Zemessardzē pamatā notiek brīvdienās, kad zemessargiem ir iespēja veltīt savu brīvo laiku praktisko aizsardzības iemaņu pilnveidošanai un Latvijas drošības stiprināšanai.

Zemessardze aicina iedzīvotājus neuztraukties, redzot zemessargu pārvietošanos, un ar sapratni izturēties pret notiekošajām mācībām, kas vērstas uz valsts aizsardzības spēju stiprināšanu. Jautājumu vai neskaidrību gadījumos aicinām zvanīt uz tālruņa numuru 28619184.

Zemessardze – tā ir iespēja ikvienam Latvijas pilsonim saliedētā komandā ne tikai apgūt militārās pamatiemaņas, bet arī iegūt noderīgas zināšanas un prasmes, kas nepieciešamas, lai krīzes situācijā aizsargātu savu ģimeni un aizstāvētu Latviju.

Zemessardzes 22. kaujas nodrošinājuma bataljona atbildības teritorijā atrodas Valmieras, Smiltenes un Valkas novads, kā arī Salacgrīvas, Staiceles, Alojas, Braslavas un Brīvzemnieku pagasts. Lai pieteiktos dienestam, iedzīvotāji aicināti zvanīt uz tālruni 1811, rakstīt uz e- pastu esizemessargs@mil.lv, ierasties Zemessardzes 22. kaujas nodrošinājuma bataljonā Valmierā, Cēsu ielā 54 vai aizpildīt anketu www.klustikaravirs.lv/dienests-zemessardze.

Aktuālais jautājums

Kas, jūsuprāt, ir Valmieras sports nr.1?

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

Mūsu partneri