Valmieras Ziņas

Valmieras basketbolisti ENBL sezonas mačā tiksies ar Lielbritānijas “Eagles”

Lasīšanas laiks: 2 min

Valmiera Glass”/”Vidzemes Augstskola” (“Valmiera Glass”/”ViA”) komanda šodien Eiropas Ziemeļu basketbola līgas (ENBL) cīņā savā laukumā tiksies ar Lielbritānijas vienību Ņūkāslas “Eagles”.

B grupas mačs Valmieras Olimpiskajā centrā sāksies plkst.19 pēc Latvijas laika.

Valmieras komanda, kas ir vienīgā Latvijas pārstāve šajās sacensībās, pirmajā līgas spēlē oktobra pēdējā dienā izbraukumā ar 100:106 piekāpās Zelona Guras “Zastal” vienībai.

“Eagles” līgā aizvadītajās spēlēs ar 92:94 viesos zaudēja Lietuvas vienībai “Siauliai” un savā laukumā ar 87:81 pieveica “Brno”.

B grupā “Eagles” ar vienu uzvaru divās spēlēs ieņem ceturto vietu astoņu komandu konkurencē, bet Valmieras klubs ar vienu zaudējumu ir priekšpēdējā vietā.

Valmieras komanda šosezon Latvijas-Igaunijas Basketbola līgā ir aizvadījusi divas uzvaras deviņās spēlēs un ieņem 14.vietu 16 komandu konkurencē, bet Lielbritānijas klubs savas valsts čempionātā desmit cīņās ir svinējis trīs uzvaras, ieņemot septīto vietu desmit komandu vidū.

ENBL trešajā sezonā piedalās 16 komandas, kas sadalītas divās apakšgrupās.

Četras labākās katras grupas komandas kvalificēsies izslēgšanas spēlēm, kurās vienības cīnīsies par ceļazīmi uz “Final Four” turnīru.

Pirmajā sezonā astoņu komandu turnīrā, pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā no sacensībām izslēdzot Krievijas klubu Krasnojarskas “Jeņisej” un Baltkrievijas vienību Mogiļevas “Borisfen”, turnīrā startēja divas Latvijas vienības – “Liepāja” un “Valmiera Glass”/”ViA”, “Final Four” nekvalificējoties. Uzvaru izcīnīja Polijas vienība Vloclavekas “Anwil”, liepājniekiem pamatturnīrā ieņemot piekto un valmieriešiem – sesto vietu.

Pagājušajā sezonā 16 komandu turnīrā par uzvarētāju kļuva Aigara Šķēles un Ojāra Siliņa pārstāvētā Lielpolijas Ostruvas “Stal”, trešo vietu ieņēma Klāvs Čavars ar Polijas vienību Ļubļinas “Start”, bet valmierieši kā vienīgā Latvijas komanda grupā zaudēja visās septiņās spēlēs.

Aktuālais jautājums

Kas, jūsuprāt, ir Valmieras sports nr.1?

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

Mūsu partneri