Valmieras Ziņas

Sveiks Valmieras novada Goda un Gada cilvēkus

Lasīšanas laiks: 5 min

Kā ķekars, kā ogle, kā sakne, kā garoza, kā vasarraibumi, kā daudzpunkte, kā nospiedums, kā saruna, kā zeme, kā puksts. Stāsti, kas simbolos un līdzībās atklājas, jo ar vārdiem nepietiek, stāsti, kas īpaši un par kuriem no sirds paldies. 17. novembrī svinīgā ceremonijā laikmetīgās mākslas telpā “Kurtuve” sveiksim Valmieras novada apbalvojumu “Valmieras novada Goda pilsonis” un “Valmieras novada Gada cilvēks” saņēmējus, portālu “Valmieras Ziņas” informēja Valmieras novada pašvaldības Zīmolvedības un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājas vietniece Zane Bulmeistare.

Par mūža ieguldījumu tautas dejā, veicot horeogrāfa darbu, vadot tautas deju kolektīvus un esot Deju svētku virsvadītājai goda virsvadītājai, tautas deju jomā darbojoties jau 54 gadus, apbalvojumu “Valmieras novada Goda pilsonis” saņems horeogrāfe, deju kolektīvu vadītāja Ieva Adāviča. Jāpiemin, ka šogad Ieva Adāviča saņēma nacionālās nozīmes apbalvojuma “Dejas balva” Mūža balvu par ieguldījumu dejas mākslā.

Par plašo un nozīmīgo devumu kultūras mantojuma, mākslas un vēstures nozarei, īpaši izceļot zinātnisko pētniecību, kultūras mantojuma novērtēšanu un saglabāšanu, kā arī sabiedrības izglītošanu, veicinot lokālpatriotismu, par ieguldījumu Valmiermuižas kā vēsturiski nozīmīgas vietas saglabāšanā un attīstīšanā, 2022. gadā izdodot grāmatu “Valmiermuiža”, kas ir pirmais tik apjomīgs pētījums par vienu no lielākajām Vidzemes muižām, apbalvojumu “Valmieras novada Goda pilsonis” saņems Dr. art. Jānis Kalnačs.

Par ilggadēju darbību, attīstot vienu no pirmajām saimniecībām Latvijā, kas īsteno kaņepju audzēšanu un pārstrādi, tādējādi veicinot šīs produkcijas atpazīstamību un augstu novērtējumu, par latviskās amata prasmes stiprināšanu, gatavojot kaņepju aizdaru (piešķirta kultūras zīme “Latviskais mantojums”), par uzņēmējdarbības un lauku tūrisma stiprināšanu apbalvojumu “Valmieras novada Goda pilsonis” saņems zemnieku saimniecības “Adzelvieši” saimnieki Dzidra un Jānis Grīnbergi.

Par Rūjienas pilsētas un apkārtnes vēstures pētniecību un popularizēšanu, tādējādi stiprinot lokālpatriotismu, par vēlmi un prasmi stāstīt par lepošanās vērto iedzīvotājiem saistošā veidā, esot dziesminiecei un stāstniecei, rīkojot dažādas norises, par Rūjienas kultūrvēstures saglabāšanu, uzturēšanu un popularizēšanu, par aktīvu darbību, saglabājot un attīstot kultūrmantojumu Rūjienā, apbalvojumu “Valmieras novada Goda pilsonis” saņems Rūjienas Izstāžu zāles vadītāja Līga Siliņa.

Par sirdsdarbu Ramatas pagasta feldšerpunktā, veicot ārsta palīga pienākumus gandrīz 50 gadu garumā, par nesavtīgu atbalstu Ramatas pagasta iedzīvotājiem, darba pienākumus veicot, stundas neskaitot un arī ārpus darba laika, tādējādi sniedzot cilvēkiem atbalstu un radot drošības sajūtu tad, kad tas visvairāk ir nepieciešams, par palīdzību atveseļošanās laikā jau vismaz ceturtajai ramatiešu paaudzei apbalvojumu “Valmieras novada Goda pilsonis” saņems ārsta palīgs Svetlana Vilne.

Par augstiem sasniegumiem sportā un Valmieras, Valmieras novada vārda nešanu pasaulē, vasarā izcīnot divas zelta medaļas (Eiropas U20 čempionāts  vieglatlētikā 3000 m un 5000 m distancēs), kļūstot par Eiropas trīs spēļu čempioni,  labojot Latvijas pieaugušo rekordus 5000 m un 5 km distancēs, vairākkārt labojot sev piederošos rekordus U20 un U23 vecuma grupās dažādās distancēs, ar savu mērķtiecību, neatlaidīgo darbu, motivāciju, augstu pašdisciplīnu, augstām darba spējām un lielu atbildības sajūtu esot paraugam ikvienam bērnam un jaunietim ceļā uz augstiem sasniegumiem sportā, apbalvojumu “Valmieras novada Gada cilvēks” saņems sportiste Agate Caune.

Par ieguldīto neatsveramo darbu palīdzības sniegšanā Ukrainai, pašai esot kara bēglei, lai Valmieras novada sniegtais atbalsts Ukrainai būtu mērķtiecīgi virzīts un sasniegtu pēc iespējas vairāk cilvēku, par ieguldījumu, Valmierā atverot Ukrainas Mazo pilsētu asociācijas pārstāvniecību Latvijas Republikā, tādējādi sniedzot plašākas iespējas realizēt projektus un piesaistīt līdzekļus, lai sniegtu palīdzību Ukrainas atjaunošanā pēc kara un valsts integrācijai Eiropas Savienībā, apbalvojumu “Valmieras novada Gada cilvēks” saņems Ukrainas Mazo pilsētu asociācijas izpilddirektore un Ukrainas Mazo pilsētu asociācijas pārstāvniecības Latvijas Republikā vadītāja Oksana Kiriļuka (Oksana Kyryliuk).

Par ekspozīcijas “de Woldemer” jaunā stikla apjoma virs pils mūriem izbūvi un seno dzīvojamo ēku restaurēšanu, seno ēku atjaunošanu veicot pēc iespējas autentiski, bet jaunā apjoma – ar lielu pietāti pret valsts nozīmes arhitektūras pieminekli, par veiksmīgu sadarbību ar dažādām iesaistītajām pusēm, izaicinājumu pieņemšanu, seno savienojot ar moderno, un veiksmīgu realizāciju, radot mūsdienīgu būvi un restaurējot senās ēkas ar cieņu pret kultūrvēsturisko mantojumu, apbalvojumu “Valmieras novada Gada cilvēks” saņems SIA “R.K.C.F. Renesanse” valdes loceklis Raimonds Kuncevičs.

Par nenovērtējamu darbu, vadot senioru vīru kori “Baltie bērzi”, pret tā dalībniekiem izturoties ar cieņu, iedvesmojot turpināt dziedāt un sanākt kopā, kopā arī pārvarot ikdienas raizes un svinot dzīvi, par izcilu darbību, stiprinot Dziesmu un Deju svētku kustību, kordziedāšanas kultūru, par iedvesmošanu, prasmi mācīt mūziku un redzēt to kā mākslas darbu, esot skolotājai un atrodot kopīgu valodu ar dažāda vecuma mūzikas mīļiem, apbalvojumu “Valmieras novada Gada cilvēks” saņems diriģente, mūzikas pedagoģe Inga Zirne.

Par REKO Valmiera zemnieku tiešsaistes tirdziņa brīvprātīgu organizēšanu Valmierā, kas notiek reizi nedēļā, par jaunu dalībnieku piesaisti un atbalsta sniegšanu esošajiem, tā stiprinot vietējos zemniekus, dodot iespēju iedzīvotājiem tieši no Valmieras novada zemniekiem iegādāties veselīgu, Valmieras novadā augušu pārtiku, par bioloģiskās saimniecības “Mežvijas” attīstīšanu Valmieras novada Dikļu pagastā apbalvojumu “Valmieras novada Gada cilvēks” saņems zemnieku saimniecības “Mežvijas” saimniece Santa Rumba.

Apbalvojumu saņēmējiem pasniegs īpašu Valmieras novada nozīmīti. Tajā atainots Valmieras novada ģerbonis – ozols uz pakalna zelta laukā un ūdens motīvs, simbolizējot latviskumu, pamatīgumu, stabilitāti, spēku, dabas mīlestību, pēctecību un tradīcijas, tiekšanos uz izaugsmi un attīstību, dzīvību un dinamiku.

Apbalvojumi “Valmieras novada Goda pilsonis” un “Valmieras novada Gada cilvēks” pēc Valmieras novada izveides tiks pasniegti otro reizi. Iedzīvotāju iesniegtos pieteikumus apbalvojumiem vērtēja Valmieras novada pašvaldības domes apstiprināta neatkarīga komisija – Valmieras novada iedzīvotāji, dažādu jomu pārstāvji.

Pateicamies iedzīvotājiem par labajiem vārdiem, piesakot līdzcilvēkus apbalvojumiem! Katrs pieteikums apliecina sirds siltumu un atklāj stāstus par cilvēkiem, kuru paveiktais kādam nozīmē ļoti daudz.

Kokapstrādes uzņēmums SIA Silviko aicina darbā traktortehnikas vadītāju zāģbaļķu šķirošanas līnijā. Darba pienākumi: darbs uz frontālā iekrāvēja- zāģbaļķu padošana uz šķirošanas līniju; z/b izkraušana un pārkraušana; z/b blakusproduktu uzkraušana; uzturēt traktortehniku un savu darba vietu darba kārtībā. Prasības kandidātiem: atbilstošas kategorijas traktortehnikas vadītāja apliecība; iepriekšēja pieredze kokapstrādes uzņēmumā tiks uzskatīta par priekšrocību; vēlama pieredze darbā uz frontālā iekrāvēja; prasme strādāt komandā un spēja pielāgoties nestandarta situācijām; Piedāvājam: atbildīgu darbu stabilā ražošanas uzņēmumā; standarta darba laiku; sociālās garantijas; konkurētspējīgu atalgojumu; Izglītības līmenis: vidējā speciālā Stundas likme: 9.50 EUR (atalgojums ir atkarīgs no prasmēm un pieredzes) Darba vietas adrese: “ Briede”, Zilākalna pagasts, Valmieras novads Darba laika veids: Normāls darba laiks Slodze: viena vesela slodze CV iesniegt pa e-pastu: silvikozagetava@inbox.lv Profesija: TRAKTORTEHNIKAS VADĪTĀJS Darba vietas adrese: LATVIJA, Briede, Zilākalna pag., Valmieras nov. Darba laika veids: Normālais darba laiks Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Pakalpojumi Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-06-10 Izglītības līmenis: Profesionālā vidējā izglītība

Vidzemes Augstskola izsludina konkursu uz vakanto amatu Vidzemes Augstskolas Sociālo, ekonomisko un humanitāro pētījumu institūtā: - vadošais pētnieks - 1 vieta; zinātnes nozare Ekonomika un uzņēmējdarbība, apakšnozare Tirgzinība Uz vadošā pētnieka amatu var pretendēt persona, kurai ir doktora zinātniskais grāds, pētījumu profilam atbilstošas zinātniskās publikācijas un/vai patenti, kura spēj patstāvīgi veikt zinātniskos pētījumus, veidot zinātnisko projektu pieteikumus un vadīt citu zinātnieku pētniecisko darbu un kurai zinātniskā un akadēmiskā darba stāžs kopumā nav mazāks par pieciem gadiem (saskaņā ar “Nolikums par vēlēšanām akadēmiskajos amatos Vidzemes Augstskolā”, www.va.lv/dokumenti). Pretendentiem uz vakanto amatu viena mēneša laikā no sludinājuma publicēšanas datuma oficiālajā izdevumā „Latvijas Vēstnesis” jāiesniedz institūta direktoram adresēta motivācijas vēstule, izglītību un zinātnisko grādu apliecinošu dokumentu kopijas, publicēto zinātnisko darbu saraksts, CV ar iekļautu informāciju par dalību/vadību pētnieciskos projektos un angļu valodas zināšanu līmeni. Pieteikumu sūtīt augstskolas juristei-personāla speciālistei: kabinets Nr.222, Tērbatas iela 10, Valmiera, LV-4202 vai pa e-pastu agrita.somase@va.lv ar norādi „Konkurss uz zinātnisko amatu”; tālr.: 26442256. Samaksa: vadošajam pētniekam 8,77-52,62 EUR/h atbilstoši konkrētajam veiktajam darbam. Profesija: PĒTNIEKS Darba vietas adrese: LATVIJA, Tērbatas iela 10, Valmiera, Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Darbības joma: Izglītība / Zinātne Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-06-09 Kontaktpersona: CV,mot.vēst.,lūdzam sūtīt uz e-pastu: agrita.somase@va.lv

Valmieras tehnikums aicina darbā  Metodiskā centra vadītāju (profesiju klasifikatora kods 2351 01)  (uz nenoteiktu laiku) Mēs piedāvājam: 1 darba slodzi, 5 darba dienas nedēļā (klātienes darbs) Stabilu atalgojumu (no 1843,00 EUR mēnesī, pirms nodokļu nomaksas) Sociālās garantijas (veselības apdrošināšanas polise pēc pārbaudes termiņa) Apmaksātu profesionālo pilnveidi Atbalstu no kompetentiem kolēģiem Modernu darba vidi un labus darba apstākļus Tavā pārziņā būs: Plānot, vadīt un organizēt Valmieras tehnikuma Metodiskā centra darbu Vadīt un organizēt izglītības metodiķu, metodisko jomu un profesionālās izglītības programmu koordinatoru, mūžizglītības moduļu un profesionālo izglītības pedagogu metodisko darbu un sadarbību komisijās, darba grupās Veikt metodisko darbu metodiskās virsvadības jomā "Mehatronika" un citās STEM jomas profesionālās izglītības programmās Tev nepieciešams : Augstākā izglītība pedagoģijā; vadības zinībās vai inženiertehniskajās un līdzīgās nozarēs (vēlams pedagogu profesionālās kompetences pilnveides programmas sertifikāts 72h apjomā) Pieredze vadošā administratīvajā darbā izglītības institūcijā /iestādē Valsts valodas prasme augstākajā līmenī Angļu valodas zināšanas ne zemāk kā B1 līmenī Prasmes darbā ar datoru (MS Office programmas) Kompetences: augsta atbildības sajūta, spēja patstāvīgi pieņemt lēmumus, pozitīva, radoša un atbildīga attieksme pret darbu, psiholoģiskā noturība un augsta saskarsmes kultūra B kategorijas autovadītāja apliecība Tālrunis informācijai: direktores vietniece Inga Zariņa-Bojāre 29191344 CV, motivācijas vēstuli un izglītību apliecinošu dokumentu kopijas lūdzam sūtīt uz e-pastu personals@valmierastehnikums.lv Pieteikumu sūtīt uz e-pastu ar norādi “Metodiskā centra vadītājs” līdz 2024.gada 24.maijam. Sazināsimies ar kandidātiem, kuri tiks aicināti uz darba pārrunām klātienē. Pamatojoties uz Eiropas Parlamenta un Padomes Regulas (ES) 2016/679 par fizisko personu aizsardzību attiecībā uz personas datu apstrādi un šādu datu brīvu apriti (Vispārīgā datu aizsardzības regula, turpmāk - VDAR) 13. pantu, Valmieras tehnikums informē, ka: 1) Jūsu pieteikuma dokumentos norādītie personas dati tiks apstrādāti, lai nodrošinātu šīs vakances atlases konkursa norisi; 2) iepriekš minētās jūsu personas datu apstrādes pārzinis ir Valmieras tehnikums, reģistrācijas Nr. 90009612809, Vadu iela 3, Valmiera, LV-4201, skola@valmierastehnikums.lv. Profesija: IZGLĪTĪBAS METODIĶIS Algas izmaksas veids: Laika darba alga Darba vietas adrese: LATVIJA, Vadu iela 3, Valmiera, Valmieras nov. Darba laika veids: Normālais darba laiks Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Izglītība / Zinātne Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-24 Kontaktpersona: Inga Zariņa-Bojāre Izglītības līmenis: Augstākā izglītība (bakalaura grāds)

Mūsu partneri