Valmieras Ziņas

Godināts Valmieras novada Dimanta pāris – Vija un Ojārs Gustsoni

Lasīšanas laiks: 3 min

24. augustā īpaši sirsnīgā gaisotnē ģimenes un draugu lokā Valmieras novada Dzimtsarakstu nodaļa godināja Dimanta pāri no Valmieras – Viju un Ojāru Gustsonus, portālu “Valmieras Ziņas” informēja Valmieras novada pašvaldības Zīmolvedības un sabiedrisko attiecību nodaļas komunikācijas un sabiedrisko attiecību speciāliste Inta Heidemane.

Ojārs Gustsons ir valmierietis kopš 1963. gada. Arī dzimtā vieta ir netālu – “Avotiņi” Matīšu pagastā. Ojārs mācījies Matīšu septiņgadīgajā skolā. Tālāk dzīves ceļi Ojāru veduši uz Rīgu, kur izglītību ieguvis Rīgas finanšu un kredīta tehnikumā. Valmierā darba gaitās aizvadīti 43 gadi, no tiem 32 pavadīti toreizējā Valmieras mēbeļu kombinātā. Vija Gustsone dzimusi Gulbenē. Bērnību pavadījusi Daukstu pagasta “Āboliņos”. Vija mācījusies Galgauskas septiņgadīgajā skolā. Beigusi Vecbebru lauksaimniecības skolu. No 1960. gada līdz 1967. gadam Vija strādājusi Laidzes lauksaimniecības tehnikuma pirmskolas izglītības iestādē par vadītāju. Tālāk Viju dzīves ceļi atveduši uz Valmieru.

Abi iepazinušies ainaviskā vietā – Siguldas pilsdrupās. Ojārs Siguldā bija ieradies darba uzdevumā, bet Vija, absolvējusi Vecbebru lauksaimniecības skolu, tur bija prakses gaitās. Abu ceļi krustojušies balles laikā. Ojārs apburošo meiteni uzlūdzis uz deju. Pirmā deja griežas vēl šodien! Neskatoties uz to, ka Ojāra saknes ir Valmierā, bet Vijas – Lubānā, attālums nebija šķērslis. Ojārs iegādājies ģimenes mājas Valmierā. Abi mīlestības saites nostiprinājuši Valmieras rajona Dzimtsarakstu nodaļā, reģistrējot laulību 1963. gada 24. augustā. Skaistajā mīlestībā dzimusi meita Laila. Dzīve turpinājusi sniegt skaistus un brīnišķīgus notikumus. Sagaidīti arī mazbērni Zane un Uģis. Tagad abiem neviltots prieks par vedeklu Annu un mazmazdēlu Juri.

Ojāra sirds valoda un spēka avots visnotaļ ir dziesma. Šī gada augustā apritēja jau 60 gadi, kopš Ojārs ir daļa no Valmieras Kultūras centra vīru kora “Imanta”. Ojārs kopš pirmās dienas izdzied augstākās notis un uzticību pret kori izrādījis kopš iestāšanās brīža. Tāpat Ojāra patriotisms pret valsti izskanēja, jau 15. reizi piedaloties Dziesmu un Deju svētkos. Noslēdzot kora 60 gadu jubilejas svinības, Ojārs skaisti noslēdz arī dalību kora sastāvā. Kopā ar Valmieras Kultūras centra vīru kora “Imanta” dalībniekiem Ojārs ir piedzīvojis daudz brīnišķīgu notikumu. Ojāra nelokāmais spēks 60 gadu garumā ir palīdzējis bruģēt korim panākumiem pilnu ceļu.

Vija ir Saules meita, jo sirdī īpašu vietu ieņem rokdarbi un dārza darbi. Vija auž jau kopš 1969. gada. Ir audusi jostas, šalles, plecu lakatus, šatiera segas. 1975. gadā piešķirts tautas daiļamata meistara tituls. Unikālus Vijas rokdarbus tajā laikā padarīja pašas krāsota dzija. Savu spēku un rūpes Vija ieaudusi arī paštaisītos tautastērpos. Par Vijas nezūdošo mīlestību pret rokdarbiem liecina viņas austs galda celiņš, kuru varēja aplūkot XXVII Vispārējo latviešu Dziesmu un XVII Deju svētku tautas lietišķās mākslas izstādē. Kopīgās vērtības un intereses dod iespēju Vijai un Ojāram skaistos dzīves notikumos doties kopā. 

Tagad abiem pie mājas ir iekopts dārziņš, kur aug zemenes, kāposti, dažādas puķes, ir vietiņa atpūtai. Par meitas dzimšanu atgādina Ojāra paša stādīts bērziņš. Arī par Vijas aizraušanos nav piemirsts, Ojārs ierīkojis sievai aušanas istabu. Vija un Ojārs Gustsoni nenoliedzami ir iedvesmas avots ikkatram.

Svinīgās ceremonijas “Gada Dimanta pāris” ietvaros visa gada garumā aicinām Valmieras novada Dzimtsarakstu nodaļā pieteikties pārus, kuri 2023. gadā atzīmē Dimanta kāzu jubileju – laulībā aizvadīti 60 gadi – un kuri ir Valmieras novada iedzīvotāji (deklarēti Valmieras novadā ne mazāk kā vienu gadu).

Dimanta pāru sveikšana norisinās pēc pāru vēlēšanās katra kalendārā gada ietvaros, saskaņojot to ar Valmieras novada Dzimtsarakstu nodaļu. Pāris, kurš veselības problēmu dēļ nevar ierasties uz ceremoniju klātienē Dzimtsarakstu nodaļā, tiek godināts dzīvesvietā. Pieteikšanos sveikšanai var veikt pats pāris vai tā ģimenes locekļi, zvanot pa tālr. 25620055, 64225313, rakstot uz e-pastu dzimtsaraksti@valmierasnovads.lv vai personīgi ierodoties Dzimtsarakstu nodaļā.

SIA „Firma Madara’89”- viens no lielākajiem mazumtirdzniecības uzņēmumiem, kas veiksmīgi darbojas pārtikas mazumtirdzniecībā, piedāvā darbu pārdevējam (-ai) veikalā “top!” Sedā,Uzvaras ielā 10. Galvenie darba pienākumi: Pārtikas un nepārtikas preču tirdzniecība; Pircēju apkalpošana pie kases; Preču pieņemšana, pasūtīšana, uzskaite, izvietošana tirdzniecības zālē; Preču realizācijas termiņu, marķējuma, kvalitātes, uzglabāšanas apstākļu un atbilstošas temperatūras kontrole. Prasības kandidātiem: Vēlama pieredze pārtikas tirdzniecībā; Precizitāte, atbildības sajūta. Piedāvājam: Veselības apdrošināšana; Papildus sociālās garantijas pēc nostrādāta gada; Svētku dāvanas; Atmaksātus papildatvaļinājumus; Profesionālās un personīgās izaugsmes iespējas; Interesantu darbu stabilā uzņēmumā,mūsdienīgu darba vidi; Darba alga no EUR 820-870 (bruto); Darba laiks maiņās no plkst. 8.00-22.00. CV lūdzam sūtīt uz e-pastu: cv@madara89.lv, ar norādi – pārdevējs Sedā vai pieteikties personīgi, vai WhatsApp tel.nr. +371 29529416. Profesija: MAZUMTIRDZNIECĪBAS VEIKALA PĀRDEVĒJS Darba vietas adrese: LATVIJA, Seda, Valmieras nov. Darba laika veids: Maiņu darbs Darba veids: Darbinieka amats uz noteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Tirdzniecība / Mārketings Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz noteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-27 Kontaktpersona: CV lūdzam sūtīt uz e-pastu: cv@madara89.lv Vai pieteikties WhatsApp: pa mob.telef.29529416 Izglītības līmenis: Vispārējā vidējā izglītība

Pievienojies mūsu komandai! Jāņa Endzelīna Kauguru pamatskola (turpmāk – Skola) aicina darbā  vācu valodas skolotāju (profesijas klasifikatora kods 2341 01) (6 kontaktstundas nedēļā) uz nenoteiktu laiku.  Darba vietas adrese: “Kauguru skola”, Kauguri, Kauguru pagasts, Valmieras novads. Ja Tu vēlies: • īstenot izglītības programmu “Vācu valoda” mācību priekšmetā atbilstoši Valsts izglītības standartam; • sniegt individuālu un diferencētu atbalstu izglītojamajiem mācību priekšmetā; • veicināt izglītojamo individuālo sasniegumu attīstību; • sekot līdzi jaunākajām tendencēm pedagoģijas nozares attīstībā; • izstrādāt piedāvājumu mācību priekšmeta, Skolas radošai un inovatīvai izaugsmei; un ja Tev ir: • izglītība saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem Nr.569 “Noteikumi par pedagogiem nepieciešamo izglītību un profesionālo kvalifikāciju un pedagogu profesionālās kompetences pilnveides kārtību”; • valsts valodas prasmes augstākajā līmenī; • kompetences: komunikācijas un sadarbības prasmes; psiholoģiskā noturība un augsta saskarsmes kultūra; pozitīva, radoša un atbildīga attieksme pret darbu; spēja reaģēt uz izglītojamo vajadzībām, kā arī motivēt izglītojamos darbam; mēs piedāvājam: • atalgojumu atbilstoši Ministru kabineta noteikumiem Nr.445 “Par pedagogu darba samaksu”; • personīgo izaugsmi un profesionālo zināšanu pilnveidošanu; • darba devēja līdzfinansētu veselības apdrošināšanu pēc pārbaudes laika beigām, kā arī citas sociālās garantijas/labumus atbilstoši darba rezultātiem un normatīvajos aktos noteiktajam; • drošu un darba pienākumu veikšanai atbilstošu darba vidi. Profesionālās darbības aprakstu (CV), pieteikuma vēstuli un izglītības dokumenta kopiju lūdzam iesniegt līdz 2024.gada 15.jūnijam e-pastā: kauguru.pamatskola@valmiera.edu.lv. Tālrunis informācijai: 29435511. Informējam, ka pieteikuma dokumentā norādītie personas dati tiks apstrādāti, lai nodrošinātu šī atlases konkursa norisi atbilstoši fizisko personu datu aizsardzības regulējuma prasībām. Profesija: VISPĀRĒJĀS PAMATIZGLĪTĪBAS SKOLOTĀJS Darba vietas adrese: LATVIJA, Kauguru skola, Kauguri, Kauguru pag., Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Darbības joma: Izglītība / Zinātne Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-06-15 Kontaktpersona: CV;piet.vēst.,izgl.,dok.,kopiju lūdzam sūtīt uz e-pastu:kauguru.pamatskola@valmiera.edu.lv

Mūsu partneri