Valmieras Ziņas

“Valmieras ūdens” aicina – nepaliec pēdējais un pievienojies mums!

Lasīšanas laiks: 3 min

Valmieras pilsētā joprojām ir gandrīz divsimt mājsaimniecību, kas neizmanto centralizēti piegādāto dzeramo ūdeni, kā arī nenovada sadzīves kanalizāciju kopējā sistēmā, kas to savukārt nogādātu uz bioloģiskajām notekūdeņu attīrīšanas iekārtām. Savukārt vēl aptuveni trīssimt namīpašnieku pievienojušies tikai ūdensapgādes vai sadzīves kanalizācijas sistēmai, bet otru pakalpojumu neizmanto. Tāpēc ar mērķi veicināt iedzīvotāju vēlmi izveidot pievienojumu ūdenssaimniecības apakšzemes komunikācijām “Valmieras ūdens” uzsācis akciju “Nepaliec pēdējais – pievienojies mums!”, portālu “Valmieras Ziņas” informēja SIA “Valmieras ūdens” Sabiedrisko attiecību speciāliste Ingrīda Upīte.

“Valmieras ūdens” Klientu apkalpošanas daļas vadītājs Dagnis Muižnieks:

“Namīpašnieki novērtē ieguvumus, ko sniedz ikdienā kvalitatīvs un nepārtraukti pieejams dzeramais ūdens no krāna, tāpat arī iespēja videi draudzīgi un droši novadīt notekūdeņus. Šie pakalpojumi krietni uzlabo ikdienas komforta līmeni mājoklī, tāpēc aicinām nekavēties un sekojot to Valmieras iedzīvotāju piemēram, kuri to jau paveikuši un izbauda priekšrocības, ko sniedz centralizētie ūdenssaimniecības pakalpojumi. Domājot ilgtermiņā, šis ir un paliek veiksmīgākais risinājums dzeramā ūdens ieguvei un notekūdeņu apsaimniekošanai pilsētvidē.”

Katru gadu “Valmieras ūdens” centralizētajām ūdensapgādes un sadzīves kanalizācijas sistēmām kopumā tiek reģistrēti vairāk nekā 100 jaunu pievienojumu, šis rādītājs uzskatāms par pozitīvu tendenci. Tomēr joprojām liels skaits mājsaimniecību izmanto decentralizētus notekūdeņu apsaimniekošanas risinājumus, kā arī dzeramā ūdens ieguves veidus. 2022. gadā pieņemtie Valmieras novada pašvaldības saistošie noteikumi “Par decentralizēto kanalizācijas sistēmu apsaimniekošanas un uzskaites kārtību Valmieras novadā” reglamentē un nosaka izmantoto sistēmu reģistrēšanu un prasības to tehniskajam nodrošinājumam, savukārt to izpilde un ievērošana ir pašvaldības pārziņā. Tikmēr vides speciālistu diskusijās arvien biežāk vērš uzmanību, ka tieši decentralizētās kanalizācijas radītais piesārņojums ir viens no lielākajiem apdraudējumiem pilsētvidei, kas savukārt negatīvi ietekmē to cilvēku dzīves, kuri kā dzeramā ūdens ieguves veidu izmanto savos īpašumos izraktās individuālās akas. Vēl jāņem vērā Valmieras pilsētas teritorijas blīvā apbūve privātmāju rajonos, kas rada lielu risku akas ūdenim, jo apdraudējumu tam var sagādāt jebkurš no līdzās vai nedaudz tālāk esošajiem kaimiņiem, kura decentralizētā kanalizācija, iespējams, rada noplūdi gruntsūdeņos. Savukārt centralizēti piegādātais dzeramais ūdens tiek iegūts no vairāk nekā 100 metru dziļiem artēziskajiem urbumiem, kurā ir pasargāts no iespējamā piesārņojuma, turklāt tiek nepārtraukti monitorēts.

Valmieras novada pašvaldībai piederošā kapitālsabiedrība SIA “Valmieras ūdens” par vienu no galvenajām prioritātēm izvirzījusi kvalitatīvu ūdensapgādes, kā arī notekūdeņu savākšanas un attīrīšanas pakalpojumu nodrošināšanu. Pateicoties uzņēmuma realizētajam projektam “Ūdenssaimniecības pakalpojumu attīstība Valmieras aglomerācijā 3.kārta” (Nr.5.3.1.0/16/I/013), centralizētās ūdensapgādes un sadzīves kanalizācijas pakalpojums pieejams 99 procentiem Valmieras pilsētas un tās aglomerācijas iedzīvotāju. Projekta kopējās izmaksas pēc būvdarbu pabeigšanas ir 1137343.37eiro, no tiem 537 255,40 eiro līdzfinansēja Eiropas Savienības Kohēzijas fonds, kas tika novirzīti centralizētās notekūdeņu savākšanas sistēmas paplašināšanai 3137 metru garumā un trīs sūkņu staciju izbūvei Valmieras pilsētā, teritorijās, kur nebija izbūvēti centralizēti notekūdeņu savākšanas tīkli. Savukārt ūdensapgādes sistēmas paplašināšana 1857 metru garumā tika veikta par SIA “Valmieras ūdens” finansējumu.

Aktuālais jautājums

Kas, jūsuprāt, ir Valmieras sports nr.1?

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

SIA "Lat Met" pamatā ir metālapstrādes uzņēmums, kas specializējies praktisku dekoratīvo metāla izstrādājumu ražošanas jomā (vieglie metāla izstrādājumi), pasūtījumi tiek izgatavoti gan pēc privātpersonu, gan industriālo klientu pasūtījumiem. Margas, kāpnes, tirdzniecības stendi, vides priekšmeti, parka soliņi, velo statīvi, nojumes, metināti nestandarta izstrādājumi būvniecībai un mašīnbūvei. Sadarbības partneri Latvijā un Skandināvijā. SIA "LAT MET" aicina darbā metinātāju Galvenie amata pienākumi: Metināšanas darbi izmantojot MIG/MAG, jāmetina margas, kāpnes u.c. Metināšanas darbu veikšana vadoties pēc rasējumiem SIA "Lat Met" nodrošina: Darba veikšanai nepieciešamos apstākļus, vidi un iekārtas Paveiktajam darbam un kvalifikācijai atbilstošu atalgojumu Prasības pretendentiem: Darba pieredze metināšanā (metālapstrādē) Spēja patstāvīgi un kvalitatīvi veikt darba uzdevumus Prasme lasīt tehniskos dokumentus Pozitīva attieksme, motivācija strādāt un mācīties Par priekšrocību tiks uzskatīts: Pieredze metālapstrādē Prasme metināt ar TIG Darba vieta: Rubenes metāla apstrādes cehs "Meistari", Rubene, Kocēnu pag., Valmieras nov., LV-4227 (300 metri no Rubenes baznīcas), saskaņā ar montāžas grafiku klientu objektos. Atalgojums : 1460,00 EUR (Bruto) Papildus informācija Mob. 27314092 (Artis) Profesija: METĀLMATERIĀLU METINĀTĀJS Darba vietas adrese: LATVIJA, Meistari, Kocēnu pag., Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Ražošana Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-29

Mūsu partneri