Valmieras Ziņas

Aicina uz tautas deju kolektīvu nakts sadancošanas koncertu Matīšos

Lasīšanas laiks: 2 min

19. maijā plkst. 21.00 Matīšu estrādē notiks tautas deju kolektīvu sadancošanas koncerts “Naktsputni”, piedaloties kolektīviem no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas. Koncerts būs ”Naktsputni” 15. jubilejas un Matīšu Tautas nama VPDK “Līksme” 17 darbības gadu koncerts, portālu “Valmieras Ziņas” informēja Valmieras novada pašvaldības Zīmolvedības un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājas vietniece Zane Bulmeistare.

Šogad “Naktsputnos” sadejos kolektīvi no Valmieras, Smiltenes, Gulbenes, Krāslavas, Limbažu un Siguldas novadiem. Būs vieskolektīvi no Igaunijas Kilingi-Nemmes, lietuviešu dejas izdejos Lietuviešu biedrības vidējās paaudzes tautas deju kolektīvs “Bijunas” un jauniešu deju kolektīvs “Saule”. Tālākie viesi šajos “Naktsputnos” būs jauniešu deju kolektīvs no Dagdas.

Pēc koncerta būs zaļumballe kopā ar mūziķi Igoru Elksniņu. Uz koncertu ieeja ir bez maksas, bet uz balli – 5 EUR.

Deju rakstus izrakstīs 14 kolektīvi, izdejojot gan XXVII Vispārējie latviešu Dziesmu un XVII Deju svētki repertuāra dejas, gan kolektīvu mīļākās dejas. Koncertā piedalīsies Matīšu Tautas nama VPDK “Līksme” un dāmu kolektīvs “Dzintare”, Rūjienas Kultūras nama JDK “Denči”, Kocēnu Kultūras centra VPDK “Savieši”, Smiltenes novada Variņu Tautas nama VPDK “Varis”, Limbažu novada Pociema Kultūras nama VPDK “Nāburgi”, Vilzēnu Tautas nama dāmu deju kolektīvs “Anemone” un Brīvzemnieku pagasta VPDK “Ozoli”, Gulbenes novada Litenes Tautas nama VPDK “Ratenieki”, Krāslavas novada Dagdas Kultūras centra JDK “Dagda”, Siguldas novada Krimuldas Tautas nama VPDK “Dzirnakmeņi”, “Kilingi” (Igaunija), VPDK “Bijunas” (Lietuva), JDK “Saule” (Lietuva).

“Kad saule ar mēnesi sāk vīt savus vasaras rakstus, uz Matīšiem pošas tautisko deju kolektīvi, lai nakts koncertā izdejotu deju rakstus. Mēs  esam  priecīgi un izjūtam pateicību par to, ka esam pilns sastāvs. Izdejotas skates dejas, ir gandarījums par iegūto  vērtējumu – I pakāpi. Skatītājiem būs skaists koncerts, kolektīvu dalībniekiem jaunas tikšanās, kontakti un mums visiem kopā vēl viens solis ceļā uz Dziesmu un Deju svētkiem. Salidosim “Naktsputnos”!” aicina deju kolektīva vadītāja Iveta Kļaviņa, dejotāji un kolektīva koncertmeistare Mārīte Riba.

“Deja – tā ir īpaša pasaule, kur cilvēki gūst prieku, lai arī šis prieks nāk caur sviedriem. Bet tas ir prieks par to, ko dejotāji dara, un tas aizrauj arī skatītājus. Turklāt dejošana ir izcils veids, kā atslēgties no ikdienas,” saka Ligita Jenča, kultūras speciāliste Matīšu Tautas namā.

Aktuālais jautājums

Kas, jūsuprāt, ir Valmieras sports nr.1?

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

SIA "Lat Met" pamatā ir metālapstrādes uzņēmums, kas specializējies praktisku dekoratīvo metāla izstrādājumu ražošanas jomā (vieglie metāla izstrādājumi), pasūtījumi tiek izgatavoti gan pēc privātpersonu, gan industriālo klientu pasūtījumiem. Margas, kāpnes, tirdzniecības stendi, vides priekšmeti, parka soliņi, velo statīvi, nojumes, metināti nestandarta izstrādājumi būvniecībai un mašīnbūvei. Sadarbības partneri Latvijā un Skandināvijā. SIA "LAT MET" aicina darbā metinātāju Galvenie amata pienākumi: Metināšanas darbi izmantojot MIG/MAG, jāmetina margas, kāpnes u.c. Metināšanas darbu veikšana vadoties pēc rasējumiem SIA "Lat Met" nodrošina: Darba veikšanai nepieciešamos apstākļus, vidi un iekārtas Paveiktajam darbam un kvalifikācijai atbilstošu atalgojumu Prasības pretendentiem: Darba pieredze metināšanā (metālapstrādē) Spēja patstāvīgi un kvalitatīvi veikt darba uzdevumus Prasme lasīt tehniskos dokumentus Pozitīva attieksme, motivācija strādāt un mācīties Par priekšrocību tiks uzskatīts: Pieredze metālapstrādē Prasme metināt ar TIG Darba vieta: Rubenes metāla apstrādes cehs "Meistari", Rubene, Kocēnu pag., Valmieras nov., LV-4227 (300 metri no Rubenes baznīcas), saskaņā ar montāžas grafiku klientu objektos. Atalgojums : 1460,00 EUR (Bruto) Papildus informācija Mob. 27314092 (Artis) Profesija: METĀLMATERIĀLU METINĀTĀJS Darba vietas adrese: LATVIJA, Meistari, Kocēnu pag., Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Ražošana Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-29

Mūsu partneri