Valmieras Ziņas

Vidzemē ugunsdzēsējiem glābējiem pieci izsaukumi

VUGD telefona numurs uz auto durvīm

Lasīšanas laiks: < 1 min

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no 12. aprīļa plkst. 6.30 līdz 13. aprīļa plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Vidzemes reģiona pārvalde saņēma piecus izsaukumus – divus uz ugunsgrēku dzēšanu, bet divus uz glābšanas darbiem, bet vēl viens bija maldinājums, portālu “Valmieras Ziņas” informēja VUGD Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļas vecākā inspektore Sandra Vējiņa.

Vakar plkst. 13.25 VUGD saņēma izsaukumu uz Gulbenes novada Lizuma pagastu, kur dega kūla 5000m2 platībā. Plkst. 14.16 ugunsgrēks likvidēts. 

Plkst. 16.47 VUGD saņēma izsaukumu uz Alūksnes novada Alsviķu pagastu, kur kūla dega 150m2 platībā. Plkst. 17.05 ugunsgrēks likvidēts. 

VUGD atgādina, ka kūlas dedzināšana ir aizliegta. Lai gan daudzi kūlas dedzinātāji domā, ka viņi uguns liesmas spēs kontrolēt, diemžēl ikgadējā skarbā statistika liecina par pretējo – nodedzinātās ēkas un automašīnas, cietušie cilvēki un izdegušie vairāki desmiti hektāru teritorijas liecina par to, ka uguni un ugunsgrēku nav iespējams kontrolēt! Tā ir bīstama un nesaudzē neko, ko savā ceļā sastop.

Aizvadītajā diennaktī Latvijā VUGD saņēma 85 izsaukumus – 53 uz ugunsgrēku dzēšanu, tai skaitā 26 uz kūlas ugunsgrēka dzēšanu, trīs uz meža ugunsgrēku dzēšanu, 25 uz glābšanas darbiem, bet septiņi izsaukumi bija maldinājumi.

Aktuālais jautājums

Kas, jūsuprāt, ir Valmieras sports nr.1?

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

Mūsu partneri