Valmieras Ziņas

Valmieras novada pašvaldība piešķirs stipendijas pedagoģijas studentiem

Lasīšanas laiks: 2 min

Valmieras novada pašvaldība aicina pedagoģiskās izglītības programmu studentus, kuri pēc studiju pabeigšanas plāno palikt strādāt Valmieras novada pašvaldības dibinātajās izglītības iestādēs, pieteikties stipendijas saņemšanai. Stipendiju piešķiršanas mērķis ir veicināt jauno speciālistu piesaisti, lai nodrošinātu pašvaldības izglītības iestāžu sekmīgu darbību, portālu “Valmieras Ziņas” informēja Valmieras novada pašvaldības Zīmolvedības un sabiedrisko attiecību nodaļas komunikācijas un sabiedrisko attiecību speciāliste Elīna Upīte.

Stipendijas apmērs pilna laika augstākās izglītības programmā studējošajam ir 300 eiro mēnesī, savukārt nepilna laika augstākās izglītības programmā studējošajam – 200 eiro mēnesī.

Pašvaldība stipendiātam maksās stipendiju 10 mēnešus gadā, un to iespējams saņemt no 2. studiju gada uz visu atlikušo studiju programmas apguves laiku, ja students pilda saistošo noteikumu un līguma par stipendijas izmaksu nosacījumus.

Pašvaldības stipendiju ir tiesības saņemt pretendentam, kurš ir pilna laika augstākās izglītības profesionālās vai akadēmiskās akreditētas programmas students vai ir nepilna laika augstākās izglītības profesionālās vai akadēmiskās akreditētas programmas students. Stipendijas pretendentam noteiktajā termiņā ir sekmīgi jānokārto nepieciešamie pārbaudījumi un pilnībā jāiegūst attiecīgajam akadēmiskā gada semestrim paredzētais kredītpunktu skaits, un nevar atrasties akadēmiskajā atvaļinājumā. Sekmju vidējais vērtējums nevar būt zemāks par astoņām ballēm.

Lai pieteiktos stipendijas saņemšanai, pretendentiem līdz 2023. gada 10. martam Valmieras novada Izglītības pārvaldē jāiesniedz šādi dokumenti:

  • iesniegums;
  • izziņa no augstskolas par studijām, pievienojot sekmju izrakstu par iepriekšējo studiju semestri;
  • pašrocīgi parakstīts apliecinājums nodibināt darba tiesiskās attiecības studiju laikā vai pēc studiju beigšanas ar Valmieras novada pašvaldības dibināto izglītības iestādi, un pēc studiju pabeigšanas nostrādāt Valmieras novada pašvaldības dibinātajā izglītības iestādē atbilstoši iegūtajai izglītībai vismaz tādu periodu, par kādu ir izmaksāta stipendija.

Dokumentus iespējams iesniegt klātienē Valmieras novada pašvaldībā Lāčplēša ielā 2, Valmierā, Valmieras novadā; nosūtīt pa pastu pašvaldībai uz adresi Lāčplēša iela 2, Valmiera, Valmieras novads, LV-4201 (adresētu Valmieras novada Izglītības pārvaldei) vai elektroniski parakstītu iesniegumu un apliecinājumu, kam pievienota izziņa no augstskolas par studijām, nosūtīt uz e-pastu pasts@valmierasnovads.lv.

Iesnieguma un apliecinājuma veidlapas publicētas šeit.

Valmieras novada pašvaldības saistošie noteikumi “Par pašvaldības stipendijas piešķiršanu studējošiem, kuri apgūst pedagoģiskās izglītības programmu” publicēti šeit.

SIA „Firma Madara 89” - viens no lielākajiem mazumtirdzniecības uzņēmumiem, kas veiksmīgi darbojas pārtikas mazumtirdzniecībā un ēdināšanā, piedāvā darbu  PAVĀRAM (-EI) ēdināšanas uzņēmumā “Pasēdnīca”,Rīgas ielā 64, Valmierā. Prasības kandidātiem: • vēlama atbilstoša izglītība vai darba pieredze pavāra amatā; • godīgums un augsta atbildības sajūta; • pozitīva attieksme pret darbu; • spēja strādāt komandā un maiņu darbā. Galvenie darba pienākumi: • garšīga un kvalitatīva ēdiena gatavošana saskaņā ar kalkulācijām; • tehnoloģisko procesu pārzināšana un ievērošana; • sekot produkcijas kvalitātei, produktu glabāšanas un gatavās produkcijas realizācijas termiņiem. Piedāvājam: • veselības apdrošināšanu; • mūsdienīgu darba vidi; • papildus sociālās garantijas pēc nostrādāta gada; • atmaksātus papildatvaļinājumus; • svētku dāvanas; • profesionālās un personīgās izaugsmes iespējas; • darba alga no EUR 1000 – 1050 (bruto)/6.00 - 6.50 EUR/h. CV lūdzam sūtīt uz e-pastu: cv@madara89.lv ar norādi - Pavārs Valmierā,vai pieteikties personīgi WhatsApp vai zvanot pa mob.tel.nr. +371 26167218. Profesija: PAVĀRS Darba vietas adrese: LATVIJA, Rīgas iela 64, Valmiera, Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Ēdināšana / Pārtikas rūpniecība Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-16 Kontaktpersona: CV lūdzam sūtīt uz e-pastu: cv@madara89.lv Vai pieteikties WhatsApp: +371 26167218

Mūsu partneri