Valmieras Ziņas

Vidzemē brīvdienās dzēsti seši ugunsgrēki

Lasīšanas laiks: 2 min

Aizvadītajās diennaktīs, laika posmā no 17. novembra plkst. 6.30 līdz 21. novembra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Vidzemes reģiona pārvalde saņēma 29 izsaukumus – sešus uz ugunsgrēku dzēšanu, 18 uz glābšanas darbiem, bet vēl pieci bija maldinājumi, portālu “Valmieras Ziņas” informēja VUGD Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļas vecākā inspektore Sandra Vējiņa.

Ceturtdien plkst. 15.25 tika saņemts izsaukums uz Madonas novada Aronas pagastu, kur dega trīsstāvu dzīvojamās mājas starpstāvu pārsegums un siena 5m2 platībā. Plkst. 17.24 ugunsgrēks tika nodzēsts.

Sestdien plkst. 19.29 VUGD saņēma izsaukumu uz Madonas novada Dzelzavas pagastu, kur dega apkures telpa 8m2 platībā. Plkst. 21.28 ugunsgrēks tika likvidēts.

Plkst. 21.57 izsaukums tika saņemts uz Valmieras novada Plāņu pagastu, kur dega vieglā automašīna 2m2 platībā. Plkst. 22.26 ugunsgrēks tika nodzēsts.

Plkst. 22.53 ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu uz Alūksnes novada Alsviķu pagastu, kur dega vienstāva dzīvojamās mājas jumts un mansarda stāvs 60m2 platībā. Plkst. 3.06 ugunsgrēks tika nodzēsts.

Naktī uz svētdienu plkst. 00.35 tika saņemts izsaukums uz Straupes ielu Valmierā, kur dega saimniecības ēka 120m2 platībā. Plkst. 5.53 ugunsgrēks tika likvidēts.

Naktī uz svētdienu tika saņemts vēl viens izsaukums uz Raiņa ielu Cēsīs, kur dega atkritumu konteiners. Ugunsgrēks tika nodzēsts pirms VUGD ierašanās.

Aizvadītajās četrās diennaktīs VUGD Vidzemē saņēma sešus izsaukumus, kur māju dūmvados dega sodrēji. Šādi izsaukumi tika saņemti uz Stadiona ielu Valmierā, Limbažu novada Ainažu pagastu, Cēsu novada Zaubes pagastu, Cēsu novada Taurenes pagastu, Smiltenes novada Smiltenes pagastu un Trikātas ielu Strenčos. Vēl divi izsaukumi tika saņemti saistībā ar nepareizu apkures sistēmu ekspluatāciju ( uz Saules ielu Madonā un Smiltenes novada Smiltenes pagastu).

Ceturtdienas vakarā tika saņemti izsaukumi, kur ugunsdzēsēju glābēju palīdzība bija nepieciešama , lai no uzkritušiem kokiem atbrīvotu ceļa braucamās daļas. Šādi izsaukumi tika saņemti uz Alūksnes novada Ziemeru pagastu un  Smiltenes novada Gaujienas pagastu.

Piektdienas vakarā VUGD palīdzība bija nepieciešama arī Cēsu novada Drabešu pagastā, kur pēc automašīnas sadursmes ar meža dzīvnieku bija nepieciešams sakārtot ceļa braucamo daļu, kā arī Krasta ielā Salacgrīvā, kur pēc ceļu satiksmes negadījuma arī tika sakārtota ceļa braucamā daļa.

VUGD aizvadītajās diennaktīs kopumā saņēma 197 izsaukumus – 59 uz ugunsgrēku dzēšanu, 97 uz glābšanas darbiem, bet 41 izsaukums bija maldinājums.

Aktuālais jautājums

Kas, jūsuprāt, ir Valmieras sports nr.1?

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

Mūsu partneri