Valmieras Ziņas

Zemessardzes 2. Vidzemes brigādes zemessargi un karavīri svinēs valsts svētkus

Lasīšanas laiks: 2 min

Novembris ir patriotisma mēnesis, kad svinam un lepojamies par savu valsti un tās vēsturi. Piektdien, 11. novembrī, 2. Vidzemes brigādes karavīri un zemessargi visā Vidzemē piedalīsies Lāčplēša dienai veltītajos svinīgajos pasākumos un savās rindās uzņems jaunus zemessargus, portālu “Valmieras Ziņas” informēja Zemessardzes 2. Vidzemes brigādes Informācijas daļa.

Zemessardzes 22. kaujas nodrošinājuma bataljona zemessargi un karavīri piedalīsies lāpu gājienā Valmierā, Smiltenē, Valkā un Rūjienā. Pēc svētku gājiena jaunie zemessargi pulcēsies pie bataljona štāba ēkas Valmierā, lai svinīgi dotu zvērestu. 

26. kājnieku bataljona personāls kopā ar 25. kaujas atbalsta bataljonu dosies lāpu gājienā Madonā, Gulbenē un Cesvainē. Savukārt 26. kājnieku bataljona jauno zemessargu zvēresta došanas ceremonija notiks Gulbenē pie pieminekļa par Latvijas brīvību kritušajiem draudzes varoņiem. 

27. kājnieku bataljona karavīri un zemessargi piedalīsies lāpu gājienā Cēsīs un Vecpiebalgā, pēc lāpu gājiena Cēsīs jaunie zemessargi dos zvērestu Lejas kapos.

31. kājnieku bataljona personāls piedalīsies svētku gājienā Alūksnē, Balvos, Viļakā un Apē, savukārt, 54. kaujas atbalsta bataljons dosies lāpu gājienā Ogrē, Ikšķilē, Jumpravā un Rembatē. Svinīgā  zvēresta ceremonija zemessargiem notiks Ogrē, pie monumentālā Latvijas valsts karoga.

18. novembrī 2. Vidzemes brigādes štāba personāls kopā ar 22. kaujas nodrošinājuma bataljona karavīriem un zemessargiem Valmierā piedalīsies pašvaldības organizētajā Latvijas kontūras skrējienā, kura kopējais garums būs 12,5 km.

Tāpat arī, ik gadu 2. Vidzemes brigādes zemessargi novembra svētku laikā tiekas ar skolēniem, piedalās militāri patriotiskos pasākumos un īsteno kādu labdarības projektu. Arī šogad brigādes zemessargi viesojas skolās, lai runātu par patriotismu un piedalās donoru dienās, ziedojot asinis.

Patriotisms un valsts mīlestība jau vairāk nekā 30 gadus ir vienojusi tos Latvijas iedzīvotājus, kuri izvēlējušies pievienoties zemessargu rindām. Zemessardze kā lielākā Nacionālo bruņoto spēku struktūra un valsts teritoriālās aizsardzības pamats dod iespēju Latvijas Republikas pilsoņiem brīvprātīgi kalpot savai valstij, rūpējoties par tās drošību un aizsardzību. Mūsu valsts aizsardzību stiprina Latvijas tautas pašapziņa un vēlme aizsargāt savu zemi. 

Aicinām ikvienu valsts iedzīvotāju, patriotu kopā atzīmēt valsts svētkus nēsājot sarkanbaltsarkano karoga lentīti pie apģērba, dodoties lāpu gājienos un citos organizētos pasākumos par godu Latvijas republikas proklamēšanas dienai. 

SIA „Firma Madara 89” - viens no lielākajiem mazumtirdzniecības uzņēmumiem, kas veiksmīgi darbojas pārtikas mazumtirdzniecībā un ēdināšanā, piedāvā darbu  PAVĀRAM (-EI) ēdināšanas uzņēmumā “Pasēdnīca”,Rīgas ielā 64, Valmierā. Prasības kandidātiem: • vēlama atbilstoša izglītība vai darba pieredze pavāra amatā; • godīgums un augsta atbildības sajūta; • pozitīva attieksme pret darbu; • spēja strādāt komandā un maiņu darbā. Galvenie darba pienākumi: • garšīga un kvalitatīva ēdiena gatavošana saskaņā ar kalkulācijām; • tehnoloģisko procesu pārzināšana un ievērošana; • sekot produkcijas kvalitātei, produktu glabāšanas un gatavās produkcijas realizācijas termiņiem. Piedāvājam: • veselības apdrošināšanu; • mūsdienīgu darba vidi; • papildus sociālās garantijas pēc nostrādāta gada; • atmaksātus papildatvaļinājumus; • svētku dāvanas; • profesionālās un personīgās izaugsmes iespējas; • darba alga no EUR 1000 – 1050 (bruto)/6.00 - 6.50 EUR/h. CV lūdzam sūtīt uz e-pastu: cv@madara89.lv ar norādi - Pavārs Valmierā,vai pieteikties personīgi WhatsApp vai zvanot pa mob.tel.nr. +371 26167218. Profesija: PAVĀRS Darba vietas adrese: LATVIJA, Rīgas iela 64, Valmiera, Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Ēdināšana / Pārtikas rūpniecība Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-16 Kontaktpersona: CV lūdzam sūtīt uz e-pastu: cv@madara89.lv Vai pieteikties WhatsApp: +371 26167218

Mūsu partneri