Valmieras Ziņas

Valmierietis Pēteris Kripans trīskārtējs pasaules čempions dambretē

Lasīšanas laiks: 2 min

Trīs valmierieši Turcijā piedalījās pasaules čempionātā 100 lauciņu dambretē jauniešiem. Ekstra rezultāts Pēterim Kripanam – trīs zelta medaļas U13 grupā! Savukārt mūsējo augstākā vieta U8 grupā ir 7.vieta Keidanam Prasadam un 8.vieta Markam Paeglem, portālu “Valmieras Ziņas” informēja dambretistu treneris Uldis Ābeltiņš.

Uz pasaules čempionātu jauniešiem 100 lauciņu dambretē bija pieteikušies 207 dalībnieki no 19 valstīm. Ar viskuplāko dalībnieku skaitu čempionātā bija ieradusies Latvija, kuru pārstāvēja 33 dalībnieki.

Pasaules čempionāts 100 lauciņu dambretē tiek organizēts trijos laika kontroles veidos ar ļoti atšķirīgu apdomas laiku. Sešās dienās no 30.oktobra līdz 04.novembrim notika deviņas spēles ar klasisko – ilgo laika kontroli. Uz partiju katram dalībniekam bija dota 1h 20min + 1min klāt par katru izdarīto gājienu. Valmieras Viestura vidusskolas 7.klases skolēns Pēteris Kripans ilgākajā partijā ar pretinieku cīnījās apmēram 4h un 2.klases skolēns Marks Paegle spēlēja 2h 5min, bet Valmieras Pārgaujas sākumskolas 2.klases skolēns Keidans Prasads domāja  2h 30min. Kolosāli, ja 2.klases bērni spēj tik ilgi koncentrēties darbam. Pasaules čempionātā 100 lauciņu dambretē klasikā U13 grupā Pēteris Kripans izcīnīja čempiona titulu. Savās pirmajās pasaules sacensībās mūsu U8 grupas spēlētāji ļoti veiksmīgi cīnījās pret citu valstu labākajiem dambretistiem un izcīnīja 8.v. Marks Paegle un 10.v. Keidans Prasads.

05.novembrī notika pasaules čempionāts rapid – ātrajā 100 lauciņu dambretē ar laika kontroli 15min + 5sek par gājienu uz partiju katram. No agra rīt līdz vēlam vakaram notika 9 spēles. Šajā piesātinātajā domāšanas procesā Pēteris Kripans U13 grupā izrādījās stiprākais un ieguva 1.vietu, bet U8 grupā Keidanam Prasadam 7.vieta un Markam Paeglem 9.vieta.

06.novembrī notika pasaules čempionāts blitz – ātrspēlē 100 lauciņu dambetē ar laika kontroli 5min + 3sek. Lai izspēlētu 100 lauciņu dambreti ar 20 kauliņiem tik īsā laikā ir vajadzīga stipra koncentrēšanās un liels domāšanas ātrums. Deviņas spēles dažu stundu laikā sadalīja dalībniekus citādāk, nekā lēnajā dambretē. Tomēr U13 grupā Pēteris Kripans atkal bija labākais un izcīnīja zelta medaļu. U8 grupā Markam Paeglem 10.v. un Keidanam Prasadam 12.v.

Pēterim bija liels gandarījums par ieguldīto darbu, stāvot uz savas vecuma grupas augstākā dambretes sporta pakāpiena pasaulē un klausoties Latvijas himnu. Pēteris attālināti izglītojas vecāku finansētos maksas treniņos pie Rīgas dambretes skolas “Domātprieks” treneriem Oļesjas Abdullinas un Roberta Misāna. Paldies abiem treneriem par ieguldīto darbu!

Paldies Valmieras pilsētas pašvaldībai par atbalstu dambretei skolās! Lūk, ko dod interešu izglītība – savā jomā ieiet dziļi un pamatīgi!

Paldies vecākiem par nodrošinājumu bērnu dalībai sacensībās.

Papildus informācija http://dambrete.lv/lv  un  https://dambretistiem.mozello.lv/ .

 

Aktuālais jautājums

Kas, jūsuprāt, ir Valmieras sports nr.1?

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

SIA „Firma Madara 89” - viens no lielākajiem mazumtirdzniecības uzņēmumiem, kas veiksmīgi darbojas pārtikas mazumtirdzniecībā un ēdināšanā, piedāvā darbu  PAVĀRAM (-EI) ēdināšanas uzņēmumā “Pasēdnīca”,Rīgas ielā 64, Valmierā. Prasības kandidātiem: • vēlama atbilstoša izglītība vai darba pieredze pavāra amatā; • godīgums un augsta atbildības sajūta; • pozitīva attieksme pret darbu; • spēja strādāt komandā un maiņu darbā. Galvenie darba pienākumi: • garšīga un kvalitatīva ēdiena gatavošana saskaņā ar kalkulācijām; • tehnoloģisko procesu pārzināšana un ievērošana; • sekot produkcijas kvalitātei, produktu glabāšanas un gatavās produkcijas realizācijas termiņiem. Piedāvājam: • veselības apdrošināšanu; • mūsdienīgu darba vidi; • papildus sociālās garantijas pēc nostrādāta gada; • atmaksātus papildatvaļinājumus; • svētku dāvanas; • profesionālās un personīgās izaugsmes iespējas; • darba alga no EUR 1000 – 1050 (bruto)/6.00 - 6.50 EUR/h. CV lūdzam sūtīt uz e-pastu: cv@madara89.lv ar norādi - Pavārs Valmierā,vai pieteikties personīgi WhatsApp vai zvanot pa mob.tel.nr. +371 26167218. Profesija: PAVĀRS Darba vietas adrese: LATVIJA, Rīgas iela 64, Valmiera, Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Ēdināšana / Pārtikas rūpniecība Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-16 Kontaktpersona: CV lūdzam sūtīt uz e-pastu: cv@madara89.lv Vai pieteikties WhatsApp: +371 26167218

Mūsu partneri