Valmieras Ziņas

Valmiera turpina palīdzēt Ukrainkas pilsētai

Lasīšanas laiks: 2 min

Vakar, 2. novembrī, uz Ukrainkas pilsētu Kijivas apgabalā no Valmieras devās otrā palīdzības krava ar ļoti nepieciešamām lietām. Vidzemes slimnīca kolēģiem Ukrainā ziedoja medicīnisko aprīkojumu: perfuzorus, infūzijas statīvus, ratiņkrēslus, defibrilatoru un elektrokardiogrāfu, kā arī veļu, segas, segu pārvalkus, palagus un citas lietas, kuras šeit vairs nav nepieciešamas, bet ir darba kārtībā un ļoti noderēs Ukrainkas slimnīcai, portālu “Valmieras Ziņas” informēja Valmieras novada pašvaldības Zīmolvedības un sabiedrisko attiecību nodaļas komunikācijas un sabiedrisko attiecību speciāliste Ginta Gailīte.

Palīdzības kravā tika nosūtīti ar SIA “T.N. Rozalinde” palīdzību sarūpētie portatīvie akumulatoru lādētāji jeb power bankas un lampas, kas būs liels atbalsts, jo pilsētā ir traucēta elektroenerģijas piegāde.

Sirsnīgu artavu palīdzības kravā ievietoja Valmieras Jaunatnes centra “Vinda” un Valmieras Zaļās skolas bērni, nosūtot Ukrainas aizstāvjiem 173 pašgatavotas ierakumu sveces. “Bērni ar ļoti lielu aizrautību un atbildību gatavoja ierakumu sveces, iepriekš savācot izlietoto sveču atlikumus, lai, tuvojoties ziemai, kaut mazliet sasildītu Ukrainas karotāju rokas un sirdis. Atsaucība bija milzīga, un mēs noteikti neapstāsimies, bet turpināsim sniegt savu palīdzību arī turpmāk!” stāsta Pēteris Dūnis, Valmieras Jaunatnes centra “Vinda” direktora vietnieks administratīvi saimnieciskajā darbā.

Ukrainas Mazo pilsētu asociācijas izpilddirektore Oksana Kiriļuka, kura koordinē palīdzības kravas nonākšanu Ukrainā, ir ļoti pateicīga visiem ziedotājiem: “Neatsverams ieguldījums ir palīdzība Ukrainkas slimnīcai, medicīniskās iekārtas būs ļoti noderīgas. Arī power bankas un spuldzes šobrīd ir ļoti nepieciešamas, lai nodrošinātu gaismu patversmēs, kurās bez gaismas ir psiholoģiski smagi un nekomfortabli uzturēties, kā arī tās noderēs siltuma stacijās, kur iedzīvotājiem būs iespēja uzlādēt mobilos telefonus. Savukārt bērnu gatavotās sveces sildīs kareivjus ierakumos.”

Palīdzība Ukrainai turpināsies, jau zināms, ka ar nākamo palīdzības kravu tiks nosūtīts ģenerators elektrības nodrošināšanai, kā arī medicīnas darbinieku apģērbi un citas nepieciešamās lietas.

Attēlā (no kreisās) Pēteris Dūnis, Valmieras Jaunatnes centra “Vinda” direktora vietnieks administratīvi saimnieciskajā darbā, Oksana Kiriļuka, Ukrainas Mazo pilsētu asociācijas izpilddirektore, Egons Cīrulis, Vidzemes slimnīcas elektronikas tehniķis.

Aktuālais jautājums

Kas, jūsuprāt, ir Valmieras sports nr.1?

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

SIA "Lat Met" pamatā ir metālapstrādes uzņēmums, kas specializējies praktisku dekoratīvo metāla izstrādājumu ražošanas jomā (vieglie metāla izstrādājumi), pasūtījumi tiek izgatavoti gan pēc privātpersonu, gan industriālo klientu pasūtījumiem. Margas, kāpnes, tirdzniecības stendi, vides priekšmeti, parka soliņi, velo statīvi, nojumes, metināti nestandarta izstrādājumi būvniecībai un mašīnbūvei. Sadarbības partneri Latvijā un Skandināvijā. SIA "LAT MET" aicina darbā metinātāju Galvenie amata pienākumi: Metināšanas darbi izmantojot MIG/MAG, jāmetina margas, kāpnes u.c. Metināšanas darbu veikšana vadoties pēc rasējumiem SIA "Lat Met" nodrošina: Darba veikšanai nepieciešamos apstākļus, vidi un iekārtas Paveiktajam darbam un kvalifikācijai atbilstošu atalgojumu Prasības pretendentiem: Darba pieredze metināšanā (metālapstrādē) Spēja patstāvīgi un kvalitatīvi veikt darba uzdevumus Prasme lasīt tehniskos dokumentus Pozitīva attieksme, motivācija strādāt un mācīties Par priekšrocību tiks uzskatīts: Pieredze metālapstrādē Prasme metināt ar TIG Darba vieta: Rubenes metāla apstrādes cehs "Meistari", Rubene, Kocēnu pag., Valmieras nov., LV-4227 (300 metri no Rubenes baznīcas), saskaņā ar montāžas grafiku klientu objektos. Atalgojums : 1460,00 EUR (Bruto) Papildus informācija Mob. 27314092 (Artis) Profesija: METĀLMATERIĀLU METINĀTĀJS Darba vietas adrese: LATVIJA, Meistari, Kocēnu pag., Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Ražošana Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-29

Mūsu partneri