Valmieras Ziņas

“Valmiera Glass”/ViA basketbolisti nenosargā pārsvaru, bet pēc Salenieka panākta papildlaika izcīna pirmo uzvaru sezonā

Lasīšanas laiks: 2 min

Valmiera Glass”/”Vidzemes Augstskola” otrdien “Pafbet” Latvijas – Igaunijas Basketbola līgas (LIBL) mačā izlaida no rokām 24 punktu pārsvaru, tomēr pēc Nika Salenieka tālmetiena panāca papildlaiku, kurā izcīnīja uzvaru.

Valmierieši sezonas septītajā spēlē līgas pastarīšu duelī mājās ar rezultātu 87:79 (30:10, 17:16, 11:23, 13:22, 16:8) uzvarēja Rakveres “Tarvas” un svinēja pirmo panākumu sezonā.

Vidzemnieki aizvadīja ļoti rezultatīvu pirmo ceturtdaļu un spēles pirmajā puslaikā iekrāja 24 punktu pārsvaru. Vēl otrā puslaika sākumā laukuma saimniekiem bija 20 punktu pārsvars, taču trīsarpus minūtes pirms pamatlaika beigām vadība tika izlaista no rokām. 

Tomēr septiņas sekundes pirms pamatlaika beigām Salenieks, kurš ceturtdaļas pēdējās sešās minūtēs guva visus 11 valmieriešu punktus, ar tālmetienu panāca neizšķirtu 71:71. Arī sekojošajā piecminūtē Salenieks vairākas reizes iekaroja viesu grozu un nokārtoja savai komandai uzvaru.

Salenieks cīņu noslēdza ar 29 punktiem un četrām pārtvertām bumbām, Tervelam Bekam bija 14 punkti un desmit atlēkušās bumbas, Valters Vēveris guva 15 punktus, izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas un atdeva sešas rezultatīvas piespēles, Dengam Gakam bija 13 punkti un astoņas bumbas zem groziem, bet Džastinam Makolam – desmit punkti. Zem groziem 11 bumbas izcīnīja Tads Vaičūns.

Pretiniekiem ar 14 punktiem un 20 atlēkušajām bumbām izcēlās Antuns Maričevičs.

Valmiera Glass”/ViA uzvarējusi vienā no septiņām spēlēm, 16 klubu konkurencē apsteidzot septiņus zaudējumus piedzīvojušo Rakveres vienību.

Pagājušās nedēļas sākumā no Vidzemes komandas galvenā trenera amata tika atbrīvots lietuvietis Tomass Keršis, kura pienākumus pārņēmis Oskars Virsis.

Latviju turnīrā pārstāv sešas komandas – “VEF Rīga”, “Ventspils”, “Ogre”, “Latvijas Universitāte”, “Valmiera Glass”/”Vidzemes Augstskola” un “Liepāja”. Igaunija ir pārstāvēta ar deviņām komandām – “Parnu Sadam”, “Tartu Universitāte”/”Maks & Moorits”, Tallinas “Kalev”/”Cramo”, Tallinas “TalTech”, Raplas “Avis Utilitas”, Rakveres “Tarvas”, Tallinas “Kalev”/”Audentes”, Hābnēmes “Viimsi” un jaunpienācēja “Keila”. Tāpat turnīrā sacenšas arī Ukrainas komanda Slobožanskas “Prometey”. Ukrainas vienība LIBL sacensībās piedalās pirmoreiz.

Latvijas un Igaunijas labākie vīriešu basketbola klubi apvienotā čempionātā pirmo reizi spēlēja 2019.gada sezonā, kad piedalījās 15 komandas. “Final 4” turnīrā par līgas pirmajiem uzvarētājiem kļuva “Ventspils” basketbolisti.

Pērn par LIBL čempioniem tika kronēti “VEF Rīga” basketbolisti, kuri izšķirošajā mačā pārspēja Hābnēmes “Viimsi”, bet bronzas godalgas izcīnīja “Parnu Sadam”.

Aktuālais jautājums

Kas, jūsuprāt, ir Valmieras sports nr.1?

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

SIA „Firma Madara 89” - viens no lielākajiem mazumtirdzniecības uzņēmumiem, kas veiksmīgi darbojas pārtikas mazumtirdzniecībā un ēdināšanā, piedāvā darbu  PAVĀRAM (-EI) ēdināšanas uzņēmumā “Pasēdnīca”,Rīgas ielā 64, Valmierā. Prasības kandidātiem: • vēlama atbilstoša izglītība vai darba pieredze pavāra amatā; • godīgums un augsta atbildības sajūta; • pozitīva attieksme pret darbu; • spēja strādāt komandā un maiņu darbā. Galvenie darba pienākumi: • garšīga un kvalitatīva ēdiena gatavošana saskaņā ar kalkulācijām; • tehnoloģisko procesu pārzināšana un ievērošana; • sekot produkcijas kvalitātei, produktu glabāšanas un gatavās produkcijas realizācijas termiņiem. Piedāvājam: • veselības apdrošināšanu; • mūsdienīgu darba vidi; • papildus sociālās garantijas pēc nostrādāta gada; • atmaksātus papildatvaļinājumus; • svētku dāvanas; • profesionālās un personīgās izaugsmes iespējas; • darba alga no EUR 1000 – 1050 (bruto)/6.00 - 6.50 EUR/h. CV lūdzam sūtīt uz e-pastu: cv@madara89.lv ar norādi - Pavārs Valmierā,vai pieteikties personīgi WhatsApp vai zvanot pa mob.tel.nr. +371 26167218. Profesija: PAVĀRS Darba vietas adrese: LATVIJA, Rīgas iela 64, Valmiera, Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Ēdināšana / Pārtikas rūpniecība Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-16 Kontaktpersona: CV lūdzam sūtīt uz e-pastu: cv@madara89.lv Vai pieteikties WhatsApp: +371 26167218

Mūsu partneri