Valmieras Ziņas

Valmierā aizvadīta jau ceturtā robotikas nometne “DIGIROBO22”

Lasīšanas laiks: 2 min

Aizvadītajā nedēļā Valmieras tehnikumā noslēdzās ceturtā robotikas nometne “DigiRobo22”. Nometne norisinājās no 15.08.2022. līdz 19.08.2022., kuras laikā 20 jauniešiem vecumā no 12 – 16 gadiem bija iespēja darboties dažādās ar STEM(no angļu valodas – Science, Technology, Engineering and Mathematics) nozarēm saistītās aktivitātēs, portālu “Valmieras Ziņas” informēja PIKC “Valmieras tehnikums” Sabiedrisko attiecību speciāliste Linda Zīle.

Pirmā nometnes diena tika aizvadīta ar komandas saliedēšanās un sporta aktivitātēm, lai jaunieši viens otru iepazītu un turpmāko nedēļu varētu savstarpēji sadarboties draudzīgā gaisotnē. Nākamajās dienās nometnes dalībnieki izzināja fiziku, ķīmiju, elektroniku, mehatroniku, lodēšanu un programmēšanu. Jaunieši iepazina gan eksakto zinātņu teorētiskos pamatus, gan darbojās dažādās praktiskās darbnīcās. Bērnu un jauniešu interešu izglītības iestādes “Dronu skola RoboPilots” vadībā tika apgūta dronu pilotēšana simulācijas vidē, kā arī lodēšanas pamati, veidojot rotaļlietu “vilciņu” ar mikroshēmu un gaismas diožu izmantošanu. Nometnes dalībnieki būvēja un programmēja MakeBlock un VEX robotus, kuru spēki savstarpēji tika pārbaudīti sacensībās. Zinātnes skola “Laboratorium” ieveda fizikas un ķīmijas eksperimentu pasaulē, mācīja gatavot “Bezvadu lādētāju” un prāta treniņam piedāvāja “Ķīmiskās mīklas” risināšanu, kā arī iepazīstināja ar dažādu ķīmisko vielu aizraujošām īpašībām. Nometnes laikā netika aizmirsts arī par aktīvo dzīvesveidu un vasaras baudīšanu brīvā dabā – jaunieši devās uz Pauku priedēm Valmierā, kur aktīvā dzīvesveida klubs “Savējais” iepazīstināja ar disku golfa spēli un katrs pats varēja iemēģināt savus spēkus jauniepazītajā sporta veidā.

Nometnes “DigiRobo22” galvenais mērķis bija rosināt jauniešu interesi par eksaktajām zinātnēm un tehnoloģijām, kā arī sniegt  ieskatu daudzveidīgajā mehanotronikas un digitalizācijas pasaulē. Digitalizācijas laikmetā jauniešiem nepieciešams iemācīties prasmīgi darboties ar tehnoloģijām un attīstīt prasmes būvēt un programmēt, tādējādi veicinot mērķtiecīgu profesijas izvēli inženierzinātnēs nākotnē.

Nometni organizēja Valmieras tehnikums ar Valmieras novada pašvaldības līdzfinansējumu.

SIA „Firma Madara 89” - viens no lielākajiem mazumtirdzniecības uzņēmumiem, kas veiksmīgi darbojas pārtikas mazumtirdzniecībā un ēdināšanā, piedāvā darbu  PAVĀRAM (-EI) ēdināšanas uzņēmumā “Pasēdnīca”,Rīgas ielā 64, Valmierā. Prasības kandidātiem: • vēlama atbilstoša izglītība vai darba pieredze pavāra amatā; • godīgums un augsta atbildības sajūta; • pozitīva attieksme pret darbu; • spēja strādāt komandā un maiņu darbā. Galvenie darba pienākumi: • garšīga un kvalitatīva ēdiena gatavošana saskaņā ar kalkulācijām; • tehnoloģisko procesu pārzināšana un ievērošana; • sekot produkcijas kvalitātei, produktu glabāšanas un gatavās produkcijas realizācijas termiņiem. Piedāvājam: • veselības apdrošināšanu; • mūsdienīgu darba vidi; • papildus sociālās garantijas pēc nostrādāta gada; • atmaksātus papildatvaļinājumus; • svētku dāvanas; • profesionālās un personīgās izaugsmes iespējas; • darba alga no EUR 1000 – 1050 (bruto)/6.00 - 6.50 EUR/h. CV lūdzam sūtīt uz e-pastu: cv@madara89.lv ar norādi - Pavārs Valmierā,vai pieteikties personīgi WhatsApp vai zvanot pa mob.tel.nr. +371 26167218. Profesija: PAVĀRS Darba vietas adrese: LATVIJA, Rīgas iela 64, Valmiera, Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Ēdināšana / Pārtikas rūpniecība Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-16 Kontaktpersona: CV lūdzam sūtīt uz e-pastu: cv@madara89.lv Vai pieteikties WhatsApp: +371 26167218

Mūsu partneri