Valmieras Ziņas

Plakātu izstādē Valmieras Valsts ģimnāzijā atradīsiet īstas pērles

Lasīšanas laiks: 2 min

No 1. līdz 9. maijam Latvijā atzīmējam “Demokrātijas nedēļu” – tā sākas ar 1. maiju, Satversmes sapulces sasaukšanas un Darba svētku dienu, kurai seko 4. maijs, Neatkarības atjaunošanas diena, noslēdzas ar 9. maiju – Eiropas dienu. Mudinot domāt un sarunāties par demokrātiju, vērtībām, līdzdalības nozīmību, 25 Latvijas skolās, kā arī Brīvdabas koncertzālē Mītava un Eiropas Savienības mājā tiek atklāta plakātu izstāde “DemokrātiJĀ”, portālu “Valmieras Ziņas” informēja projekta DemokratiJĀ vadītāja Liene Valdmane.

Izstādē redzamie plakāti izstrādāti jauniešu hakatonos “Darīt ir darbības vārds” 2022. gada pavasarī.  Tajos piedalījās skolēni no Babītes, Brocēniem, Daugavpils, Grobiņas, Jelgavas, Jēkabpils, Liepājas, Limbažiem, Līvāniem, Olaines, Pļaviņām, Rīgas, Saldus, Stalbes, Valkas un Valmieras. Plakātu izstādi varēs apskatīt Valmieras Valsts ģimnāzijā.

Plakāti izstrādāti Loesje* radošās rakstīšanas tehnikā, jauniešu viedokļu paušanai tiek izmantots askētisks, melnbalts noformējums, nelietojot pieturzīmes, lai saglabātu teksta daudznozīmību. Plakāti tiek parakstīti ar nīderlandiešu meitenes vārdu – Loesje.

Zīmīgi, ka plakātu izstādes tiek atklātas tieši Eiropas Jaunatnes gadā, kad visa uzmanība ir vērsta uz jauniešu lomu labākas nākotnes veidošanā. Lai jaunieši tiktu sadzirdēti, tiem jābūt pārliecinošiem un pamanāmiem. Loesje tehnikā radītie plakāti ir veids kā savu vēstījumu trāpīgi nodot citiem, liekot par to domāt, runāt, sajust kā impulsu izmaiņām un pilnveidei.

Citējot vienu no plakātiem: “Runā tik skaļi lai sadzird tie kam jāsadzird”.

Iztādes plakāti http://www.demokratijaskola.lv/wp-content/uploads/2022/04/Loesje-plakati-Hakatons-22.pdf

Izstāde radīta projektā ”DemokrātiJĀ”. To finansē Islande, Lihtenšteina un Norvēģija caur EEZ un Norvēģijas grantu programmu “Aktīvo iedzīvotāju fonds”. Projektu īsteno biedrība “Eiropas Kustība Latvijā” sadarbībā ar Fondu atvērtai sabiedrībai “DOTS”.

*”Loesje” ir 1983. gadā Nīderlandē dibināta starptautiska organizācija, kas atbalsta indivīda tiesības uz vārda un izpausmes brīvību.

 

SIA „Firma Madara 89” - viens no lielākajiem mazumtirdzniecības uzņēmumiem, kas veiksmīgi darbojas pārtikas mazumtirdzniecībā un ēdināšanā, piedāvā darbu  PAVĀRAM (-EI) ēdināšanas uzņēmumā “Pasēdnīca”,Rīgas ielā 64, Valmierā. Prasības kandidātiem: • vēlama atbilstoša izglītība vai darba pieredze pavāra amatā; • godīgums un augsta atbildības sajūta; • pozitīva attieksme pret darbu; • spēja strādāt komandā un maiņu darbā. Galvenie darba pienākumi: • garšīga un kvalitatīva ēdiena gatavošana saskaņā ar kalkulācijām; • tehnoloģisko procesu pārzināšana un ievērošana; • sekot produkcijas kvalitātei, produktu glabāšanas un gatavās produkcijas realizācijas termiņiem. Piedāvājam: • veselības apdrošināšanu; • mūsdienīgu darba vidi; • papildus sociālās garantijas pēc nostrādāta gada; • atmaksātus papildatvaļinājumus; • svētku dāvanas; • profesionālās un personīgās izaugsmes iespējas; • darba alga no EUR 1000 – 1050 (bruto)/6.00 - 6.50 EUR/h. CV lūdzam sūtīt uz e-pastu: cv@madara89.lv ar norādi - Pavārs Valmierā,vai pieteikties personīgi WhatsApp vai zvanot pa mob.tel.nr. +371 26167218. Profesija: PAVĀRS Darba vietas adrese: LATVIJA, Rīgas iela 64, Valmiera, Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Ēdināšana / Pārtikas rūpniecība Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-16 Kontaktpersona: CV lūdzam sūtīt uz e-pastu: cv@madara89.lv Vai pieteikties WhatsApp: +371 26167218

Mūsu partneri