Valmieras Ziņas

Iepazīsties ar Ziedotāju apļa projektiem un izvēlies, kam ziedot!

Lasīšanas laiks: 2 min

Jau pēc nepilna mēneša ceturtdienas, 7. aprīļa vakarā plkst.18:00 Valmieras centrā, kafejnīcā “Jauna saule” notiks ikgadējais pasākums Valmieras novada fonda (VNF) Ziedotāju aplis, kuru klātienē aicināts apmeklēt ikviens! Pacilājošā un neformālā atmosfērā pasākuma apmeklētāji varēs atbalstīt kultūras, vides vai sociālās jomas iniciatīvas Valmieras novadā.

Ja esi kādreiz domājis ziedot, bet neesi pārliecināts, kur nonāks ziedojums, tad Ziedotāju aplis ir Tev vispiemērotākais pasākums! Neformālā gaisotnē trīs ideju autori pāris minūtēs klātesošajiem pastāstīs, kā ziedojums palīdzēs pilnveidoties Valmieras novadam. Pat tad, ja šķiet, ka Tava ziedojuma summa nebūs liela – Ziedotāju aplis pierādīs, ka visiem kopā veiktie mazie ziedojumi var kļūt gana lieli un sniegt atbalstu ideju īstenošanā! Tas būs iespējams vien tad, ja starp pasākuma apmeklētājiem būs tik daudz atnākušo, kas būs gatavi piedalīties ar jebkādu sev pieņemamo summu.

7. aprīlī iepazīsimies ar šādiem projektu stāstiem:

  • sociālās idejas “Kopienas skapis Valmierā” doma ir publiski pieejams ledusskapis, kas atrodas Valmieras sabiedrībai pieejamā vietā. Kopienas ledusskapī ikviens var dalīties ar savu ēdienu, kā arī paņemt to, kas pašam nepieciešams. Idejas autore Ieva Grigorjeva norāda, ka daudziem dārziņos paliek nenovākti dārzeņi, daudzi neizlieto ziemai sagatavotos labumus, vēl kāds nespēj produktus izlietot noteiktajos termiņos. Kopienas skapja papildu ieguvums būs samazinātā pārtikas izšķiešana;
  • vides idejas “Budenbrokas muiža” iecere ir sakopta atpūtas vieta ar vēsturisko un kultūras pievienoto vērtību. Idejas autors Toms Treimanis atklāj, ka muižas apkārtnē plānots izveidot vairākus vides objektus sadarbībā ar Valmieras novada māksliniekiem, tādējādi padarot Budenbrokas muižas kompleksu par nozīmīgu tūrisma objektu Valmieras novada apmeklētājiem;
  • kultūras jomas idejas “Kultūrtūre” mērķis ir veicināt Vaidavas pagasta un vietējās apkaimes senioru interesi par kultūras norisēm Latvijā, apmeklējot izstādes, baleta, operas un teātra izrādes. Kā uzsver idejas autore Inguna Dukure, pirms kultūras pasākumu apmeklējuma seniori iepazīsies ar konkrēto autoru literārajiem kultūras darbiem, kā arī kritiķu un kultūras ekspertu vērtējumiem.

Jāatzīmē, ka Ziedotāju aplis Valmierā noticis jau četras reizes. Iepriekšējos Ziedotāju apļos kopā tika saziedoti vairāk nekā 17 000 eiro, dažās iecerēs pārsniedzot pat ideju autora vēlamo 2000 eiro summu. Ar iepriekš rīkotajiem Ziedotāju apļiem un tajos atbalstītajām idejām iespējams iepazīties ŠEIT.

Šogad Ziedotāju apļa rīkošanu atbalsta Sabiedrības integrācijas fonds no Kultūras ministrijas piešķirtajiem Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Ikdienā Valmieras novada fonds jau 17 gadus strādā, atbalstot iedzīvotāju iniciatīvas dzīves uzlabošanai Valmieras apkaimē, ziedotājiem piedāvājot mērķtiecīgas ziedošanas atbalstu.

Aktuālais jautājums

Kas, jūsuprāt, ir Valmieras sports nr.1?

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

SIA „Firma Madara 89” - viens no lielākajiem mazumtirdzniecības uzņēmumiem, kas veiksmīgi darbojas pārtikas mazumtirdzniecībā un ēdināšanā, piedāvā darbu  PAVĀRAM (-EI) ēdināšanas uzņēmumā “Pasēdnīca”,Rīgas ielā 64, Valmierā. Prasības kandidātiem: • vēlama atbilstoša izglītība vai darba pieredze pavāra amatā; • godīgums un augsta atbildības sajūta; • pozitīva attieksme pret darbu; • spēja strādāt komandā un maiņu darbā. Galvenie darba pienākumi: • garšīga un kvalitatīva ēdiena gatavošana saskaņā ar kalkulācijām; • tehnoloģisko procesu pārzināšana un ievērošana; • sekot produkcijas kvalitātei, produktu glabāšanas un gatavās produkcijas realizācijas termiņiem. Piedāvājam: • veselības apdrošināšanu; • mūsdienīgu darba vidi; • papildus sociālās garantijas pēc nostrādāta gada; • atmaksātus papildatvaļinājumus; • svētku dāvanas; • profesionālās un personīgās izaugsmes iespējas; • darba alga no EUR 1000 – 1050 (bruto)/6.00 - 6.50 EUR/h. CV lūdzam sūtīt uz e-pastu: cv@madara89.lv ar norādi - Pavārs Valmierā,vai pieteikties personīgi WhatsApp vai zvanot pa mob.tel.nr. +371 26167218. Profesija: PAVĀRS Darba vietas adrese: LATVIJA, Rīgas iela 64, Valmiera, Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Ēdināšana / Pārtikas rūpniecība Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-16 Kontaktpersona: CV lūdzam sūtīt uz e-pastu: cv@madara89.lv Vai pieteikties WhatsApp: +371 26167218

Mūsu partneri