Valmieras Ziņas

Naudiņš nolēmis izstāties no Nacionālās apvienības Saeimas frakcijas atšķirīgo uzskatu dēļ par lēmumiem Covid-19 pandēmijas ierobežošanai

Lasīšanas laiks: 3 min

Saeimas deputāts Romāns Naudiņš no Nacionālās apvienības (NA) nolēmis aiziet atšķirīgo uzskatu dēļ par lēmumiem Covid-19 pandēmijas ierobežošanai, kas negatīvi skāra uzņēmējus un iedzīvotājus, aģentūrai LETA pastāstīja politiķis.

Naudiņš skaidroja, ka no frakcijas un partijas aiziet abpusēji saprotoši ar partijas pārstāvjiem, ņemot vērā arī atšķirīgās domas par lēmumiem pandēmijas ierobežošanu. Politiķa ieskatā, Latvijai ar saviem lēmumiem nevajadzēja “skriet ratiem pa priekšu”, par ko liecinot tas, ka mazumtirdzniecības apgrozījums Latvijā ir nokrities salīdzinājumā ar Lietuvu un Igauniju.

Naudiņš norādīja, ka turpmāk Saeimā atbalstīs tos koalīcijas lēmumus, kas viņam būs pieņemami, piemēram, tos, kuri tiks virzīti uzņēmējdarbības atbalstam.

Politiķis arī skaidroja, ka “neviens jau no malas neredz” iekšējās diskusijas, kurās viņš centies, bet kurās nav izdevies pārliecināt kolēģus par kādu deputāta ieskatā nepamatotu Covid-19 ierobežojumu nenoteikšanu. Tajā pašā laikā kā koalīcijas deputātam Naudiņam bijusi jāievēro balsošanas disciplīna, tāpēc viņš “pret” balsot nevarējis, taču viņš varējis kādos balsojumos atturēties vai nepiedalīties.

Naudiņš izstājies gan no NA Saeimas frakcijas, gan no partijas, un deputāts pašlaik neapsver iespēju pievienoties citai partijai. No vienas puses parlamentārietis “stipri pārdomā”, vai pēc darba trīs Saeimas sasaukumos turpināt politisko darbību, no otras puses viņa vadītā Valmieras uzņēmēju kluba pārstāvji mudinot viņu palikt politikā. Tomēr Naudiņam esot jautājums, kura partija “sapratīs uzņēmējus”.

Saistībā ar Covid-19 ierobežojumiem deputāts norādīja, ka saskaņā ar viņa rīcībā esošo informāciju, Vācijā turpina uz darbu nākt nevakcinēti cilvēki, ja viņi uzrāda negatīvu Covid-19 testu. Savukārt Latvijā nevakcinētajiem darbiniekiem ir pateikts “uz redzēšanos” un šādā veidā “mēs pazaudējam cilvēkus”, jo viņi dodas strādāt ārpus Latvijas, kā arī šī situācija vairo neuzticību valsts varai.

Vēstulē partijas vadībai un biedriem Naudiņš pauž pateicību par kopīgo darbu un uzsver, ka viņa “darba kabineta durvis vienmēr būs atvērtas” līdzšinējiem kolēģiem.

“Partijas valdei un NA frakcijas Saeimas deputātiem šajā īpaši sarežģītajā laikā vēlu spēju sadzirdēt līdzcilvēku dažādos viedokļus un uzskatus, lai pieņemtu mūsu sabiedrībai vienojošus lēmumus,” vēstulē pauž Naudiņš.

Viņš norāda uz piemēru, ka vadības un Saeimas lēmumi sadalīja bērnus vakcinētajos un nevakcinētajos, vieniem ļaujot brīvāk sportot, dziedāt un dejot, bet otriem nosakot ierobežojumus.

“Šis bija iemesls daudzu talantīgu bērnu, kā arī viņu ģimeņu izbraukšanai no Latvijas,” pauž deputāts. “Virkne valdības un Saeimas pieņemtie lēmumi pandēmijas ierobežošanai ir bijuši neloģiski un būtiski apgrūtinājuši Latvijas uzņēmējdarbības vidi,” uzskata Naudiņš.

Viņš arī kritizē nodokļu un saimnieciskās darbības regulējuma izmaiņas, kas pašnodarbinātajiem, patentmaksātājiem un mazajiem uzņēmējiem ir nelabvēlīgas.

Politiķis norāda, ka, esot pie frakcijām nepiederošs Saeimas deputāts, ir gatavs turpināt sadarboties ar NA likumdošanas pilnveidošanai, kas uzlabotu uzņēmējdarbības vidi Latvijā, nacionāli konservatīvo vērtību jautājumos un citās lietās.

Aktuālais jautājums

Kas, jūsuprāt, ir Valmieras sports nr.1?

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

SIA “ZAAO”, VRN 44103015509, sniedz kvalitatīvus atkritumu apsaimniekošanas pakalpojumus – atkritumu savākšanu, šķirošanu, transportēšanu, apstrādi un apglabāšanu videi draudzīgā veidā, kā arī veic sabiedrības informēšanu un izglītošanu. AICINĀM DARBĀ: Atkritumvedēja vadītāju (8332 01) Valmierā Mēs piedāvājam: Pilnu darba slodzi; Normālo darba laiku ar summētā darba laika organizāciju četru mēnešu pārskata periodā; Labus darba apstākļus; Bruto atalgojumu no 1360.00 mēnesī; Piemaksas par papildus darba apjomu;  Degvielas izdevumu kompensācija darbinieka nokļūšanai uz darbu; Sociālās garantijas; Kvalifikācijas celšanas iespējas; Nelaimes gadījumu apdrošināšana uzsākot darbu; Veselības apdrošināšana pēc pārbaudes laika beigām; Ģimenei draudzīgu darba vietu. Darba pienākumi: Sadzīves atkritumu, lielgabarīta atkritumu un šķiroto atkritumu savākšana; Ievērot darba drošības noteikumus pārvietojot konteinerus un strādājot ar hidrauliskajiem manipulatoriem; Uzturēt automašīnu tehniski labā stāvoklī un savlaicīgi ziņot par tehniskajiem bojājumiem.  Prasības: Vidējā vai vidējā speciālā izglītība; C kategorijas autovadītāja apliecība. 95 kods; Vēlama vismaz viena gada pieredze automašīnas vadīšanā; Vēlama pieredze darbā ar hidrauliskajiem manipulatoriem; Labas tehniskās zināšanas; Prasme rīkoties ārkārtas situācijās; Komunikācijas prasmes, kas orientētas uz klientu apkalpošanu; Prasme pielietot darbā tehnisko inventāru; Organizatoriskās prasmes. Pieteikties: CV lūdzam iesūtīt e-pastā darbs@zaao.lv līdz 2024.gada 26. maijam Tālrunis informācijai: 26207402 Pateicamies par atsaucību ikvienam/i kandidātam/ei un informējam, ka SIA “ZAAO” nodrošina vienlīdzīgas iespējas ikvienam. SIA “ZAAO” atbalsta dažādību un iekļaujošu darba vidi, un kandidātus(-es) izvērtē, balstoties vienīgi uz sasniegumiem, kvalifikācijām un darba pieredzi. Informējam, ka Jūsu pieteikumu dokumentos norādītie personas dati tiks apstrādāti, lai nodrošinātu šī atlases konkursa norisi. Personas datu apstrādes pārzinis ir SIA “ZAAO”, Rīgas iela 32, Valmiera, LV-4201 Profesija: ATKRITUMVEDĒJA VADĪTĀJS Darba vietas adrese: LATVIJA, Brandeļi, Brandeļi, Kocēnu pag., Valmieras nov. Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Transports / Loģistika Pieteikto vietu skaits: 1 Aktuāla līdz: 2024-05-26 Kontaktpersona: Personāla Speciālists

Mūsu partneri