Valmieras Ziņas

Implanti zobiem – kas par tiem jāzina

Lasīšanas laiks: 4 min

Zobu implanti ir zoba aizstājēji, kas pilnībā vai daļēji aizstāj dabiskā zoba funkciju un estētiku. Tas ir mūsdienās populārs risinājums zobu aizvietošanai, kuru izvēlas arvien vairāk pacientu tieši augstās funkcionālās un vizuālās kvalitātes dēļ. Kas ir implanti zobiem, kā tos izvietoto un kas pacientiem būtu jāzina, pirms izvēlēties šo smaida atjaunošanas metodi?

Implantu ievietošanai izmanto titāna skrūves

Implantu galvenā atšķirība no protēzēm ir, ka tos veido uz titāna skrūvēm. Titāna sakausējuma skrūve tiek ievietota žokļa kaulā, bet virs smaganu daļas tiek veidots mākslīgais kronis, kas vizuāli un funkcionāli atgādina īstu zobu. Titāns, kas tiek izmantots skrūves daļai, ir nealerģisks materiāls, tāpēc nav jābaidās, ka organisms to atgrūdīs. Pētījumi liecina, ka implantu ievietošana ir veiksmīga 98% gadījumu. Atkarībā no tā, cik zobus nepieciešams aizvietot, žokļa kaulā var ievietot vienu vai vairākas titāna skrūves, uz kurām veidot neizņemamas vai izņemamas zobu restaurācijas. Pēc implantu ievietošanas un pirms kroņu uzlikšanas ir jāgaida daži mēneši, lai smaganas sadzītu un implanti iedzīvotos mutē. Gaidīšanas laikā var izmantot pagaidu kroņus.

Var aizvietot gan vienu zobu, gan to grupu

Zobu implantēšana ir viens no modernākajiem risinājumiem, kuru smaida atjaunošanai piedāvā mūsdienu zobārstniecība. Ar šo metodi, kombinējot titāna implantus ar dažādiem kroņiem un to grupām, var īstenot dažādus ārstēšanas un zobu atjaunošanas plānus. Tas iespējams pat pilnīgas zobu zaudēšanas gadījumā, kad var izveidot stabilu uz diviem vai četriem implantiem balstītu protēzi, kas pilnībā atgādina dabiskos zobus, ļauj brīvi smaidīt un ēst. Uz implantiem var izveidot arī dažāda lieluma norobežotas un nenorobežotas zobu grupas, kas dabiski noslogo žokļa kaulu un nodrošina teicamu vizuālo risinājumu. Implantu ievietošanas laikā tiek izmantota lokālā anestēzija, tāpēc procedūra ir pilnībā nesāpīga.

Implanti neskar blakus zobus

Izvēloties aizvietot vienu vai vairākus zobus ar protēzēm, jārēķinās, ka mākslīgais zobs vai tilts balstīsies uz blakus zobiem. Tāpēc tos būs vajadzība slīpēt, kas bojā to aizsargemalju un vājina zoba stāvokli. Blakus esošajiem balsta zobiem ir arī lielāka slodze. Izvēloties implantus, par šīm lietām nav jāsatraucas, jo pārējie zobi netiek skarti un traumēti. Nav vajadzības tos slīpēt un noslogot. Tas ievērojami pagarina īsto zobu kalpošanas laiku un nemazina to estētiku.

Implantus var ievietot jebkurā vecumā

Implanti zobiem ir piemēroti ikvienam, ja mutes un vispārējais veselības stāvoklis tam ir atbilstošs. Šai metodei nav nekāda vecuma ierobežojuma. Zobu implantus var ievietot gan bērniem un pusaudžiem, gan pieaugušajiem un senioriem. Jo zobu zaudēšana ne vienmēr ir saistīta tikai ar vecumu. Tas var notikt jebkurā dzīves posmā, piemēram, traumas vai slimības rezultātā. Un tad ir jādomā par piemērotāko un estētiskāko zobu atjaunošanas veidu. Implanti pavisam noteikti ir labākais un modernākais, ko zobārstniecība šobrīd piedāvā.

Nerada diskomfortu runājot, ēdot vai smaidot

Lai gan arī protēzes ir labs un plašam pacientu lokam pieejams zobu aizvietošanas risinājums ar kvalitatīvu estētisko rezultātu, tomēr pacientiem, kuri izvēlas protēzes, jārēķinās, ka tās ir kustīgākas, nestabilākas, nepieciešams izmantot protēžu līmi. Pacientiem arī var būt svešķermeņa sajūta mutē, tāpēc tiek ievērota piesardzība gan ēdot, gan runājot un smaidot. Izvēloties implantus, pacients iegūst ne tikai izcilu vizuālo rezultātu, bet arī var aizmirst par diskomfortu ēšanas vai runāšanas laikā. Implanti ir stabili, labi fiksēti, nekustas un nerada svešķermeņa sajūtu mutē.

Implantiem nav vajadzīga speciāla kopšana

Vēl viena būtiska zobu implantu priekšrocība ir to vieglā un ērtā kopšana. Implantu aprūpei nav vajadzīgi speciāli līdzekļi un vairāk laika, jo par tiem jārūpējas tieši tāpat kā par saviem zobiem. Ik dienu jātīra zobi divas reizes un jāizmanto zobu diegs, lai iztīrītu grūtāk pieejamās vietas. Protams, jāatceras par regulārām vizītēm pie zobārsta un zobu higiēnista, lai uzturētu kopējo mutes un zobu veselību labā stāvoklī. Izvēloties parastās protēzēs, to kopšanai būs jāvelta vairāk laika un pūļu, lai tās labi izskatītos un tiktu saglabāta teicama mutes veselība.

Implanti zobiem izmaksā dārgāk nekā protēzes

Implantiem tiek izmantoti moderni materiāli un darba metodes, kas arī nodrošina dabiska izskata un estētisku gala rezultātu, kas nav atšķirams no īstajiem zobiem. Tāpēc jārēķinās, ka šī zobu atjaunošanas metode prasa lielāku finansiālo ieguldījumu. Salīdzinot ar klasiskajām protēzēm, implanti zobiem izmaksās dārgāk, bet lieliskais rezultāts priecē ik dienu daudzus jo daudzus gadus, nodrošinot skaistu smaidu un pārliecību par sevi ikvienā dzīves situācijā. Daudzas zobārstniecības arī piedāvā iespēju par implantu ievietošanu norēķināties, sadalot summu vairākās daļās.

Piesakiet implantologa konsultāciju un iegūstiet savu sapņu smaidu apinesklinika.lv.

Aktuālais jautājums

Kas, jūsuprāt, ir Valmieras sports nr.1?

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

Pievienojies mūsu komandai! Valmieras 2.vidusskolas struktūrvienība “Varavīksne” (turpmāk – Iestāde) aicina darbā skolotāja palīgu (1 slodze – 40 stundas nedēļā) uz noteiktu laiku.  Darba vietas adrese: Raiņa iela 11, Valmiera, Valmieras novads. Ja Tev ir vēlme: • veikt bērnu aprūpi ikdienā; • sadarboties ar grupas skolotājām, sniegt atbalstu bērniem mācību jomu apguvē; • veidot bērnos kulturālas uzvedības un higiēnas iemaņas; • rūpēties par bērnu dienas režīma ievērošanu; • nodrošināt telpu, inventāra tīrību un kārtību; un ja Tev ir: • vismaz vispārējā vidējā izglītība (vēlams auklītes sertifikāts vai praktiskā pieredze darbā ar bērniem); • valsts valodas prasmes atbilstoši Valsts valodas likuma prasībām; • kompetences: prasme plānot, organizēt un kvalitatīvi veikt savu darbu, disciplinētība; pozitīva, radoša un atbildīga attieksme pret darbu; psiholoģiskā noturība un augsta saskarsmes kultūra; mēs piedāvājam: • atalgojumu EUR 702,00 mēnesī pirms nodokļu nomaksas; • iespēju saņemt atvaļinājuma pabalstu darba un dzīves līdzsvaram par labu darba sniegumu; • darba devēja līdzfinansētu veselības apdrošināšanu pēc pārbaudes laika beigām, kā arī citas sociālās garantijas/labumus atbilstoši darba rezultātiem un normatīvajos aktos noteiktajam; • drošu, estētisku un sakārtotu darba vidi. Profesionālās darbības aprakstu (CV), pieteikuma vēstuli gaidīsim līdz 2024.gada 7.maijam personīgi (adrese: Raiņa iela 11, Valmiera, Valmieras novads) vai e-pastā: v2v@valmiera.edu.lv. Tālrunis papildu informācijai: 64281559. Informējam, ka pieteikuma dokumentā norādītie personas dati tiks apstrādāti, lai nodrošinātu šī atlases konkursa norisi atbilstoši fizisko personu datu aizsardzības regulējuma prasībām. Profesija: SKOLOTĀJA PALĪGS Darba vietas adrese: LATVIJA, Raiņa iela 11, Valmiera, Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz noteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Izglītība / Zinātne Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz noteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-07 Kontaktpersona: CV, motivācijas vēst.lūdzam sūtīt uz e-pastu: v2v@valmiera.edu.lv, tālrunis 64281559

SIA “Valmieras Olimpiskais centrs” viesnīca „Sports Hotel” aicina pievienoties savai komandai uz noteiktu laiku līdz 31.08.2024. VIESMĪLI Galvenās prasības klandidātiem: augstu atbildības izjūta un precizitāte darbā; uzturēt tīru un kārtīgu darba vidi un aprīkojumu; higiēnas un paškontroles normu ievērošana un to kontrolēšana; spēja patstāvīgi plānot savu darba laiku; labas latviešu valodas zināšanas; angļu valodas zināšanas sarunvalodas līmenī; pieredze līdzīgā amatā tiks uzskatīta par priekšrocību. Amata apraksts: plānot un organizēt viesu apkalpošanu brokastīs; organizēt pasūtījumu izpildi; pagatavot un sagatavot brokastu produkciju; nodarboties ar viesu uzņemšanu; iegādāties produktus un citus materiālus, kontrolēt to izlietošanu un uzgalbāšanu; piedalīties saimniecības struktūrvienības darba organizēšanā; brokastu zāles un virtuves sagatavošana brokastīm. Piedāvājam: pilnas slodzes darbu; draudzīgu un atsaucīgu kolektīvu; stabilu atalgojumu un sociālās garantijas; atalgojums: stundas tarifa likme pārbaudes laikā 4,50 EUR/h, pēc pābaudes laika 5.00 EUR/h (pirms nodokļu nomaksas); summēto darba laiku, darbu maiņās (06.00-14.30); dažāda veida “bonusus” pēc pārbaudes laika; darba vieta: viesnīca "Sports Hotel", Vaidavas iela 15, Valmiera, Valmieras novads. Pieteikuma vēstuli un CV lūdzam sūtīt uz e-pastu –monta.martinsone@sportshotel.lv Tiks izskatīti tikai tie pieteikumi, kuros būs gan CV, gan motivācijas (pieteikuma) vēstule. Informācija par piedāvāto amatu pa tālruni +371 25464433 Kontaktpersona Monta Martinsone, Informācija par viesnīcu www.sportshotel.lv Pieteikumus uz vakanci iesniegt līdz 19.05.2024. Pretendentu iesūtītie dokumenti un personas dati, uz vakances laiku un noteiktu laiku pēc norādītā termiņa beigām, pārziņa leģitīmo interešu ietvaros tiks uzglabāti pārziņa lietvedībā. Iesniedzot savu pieteikumu, Jūs piekrītat savu personas datu apstrādei norādītās vakances pretendentu izvērtēšanas un atlases procesā un saziņai ar Jums. Nosūtītajos dokumentos lūgums neiekļaut sensitīvus (īpašās kategorijas) personas datus. Savu piekrišanu datu apstrādei norādītajiem mērķiem varat atsaukt jebkurā laikā, sazinoties ar pārzini. Pārzinis garantē nenodot pretendenta personas datus trešajām personām, bez pretendenta rakstveida saskaņojuma. Pārzinis SIA “Valmieras Olimpiskais centrs”, reģistrācijas Nr. 54103025871, adrese: Čempionu iela 2, Valmiera, Valmieras novads, LV-4201. Profesija: VIESMĪLIS Algas izmaksas veids: Stundas tarifa likme Darba vietas adrese: LATVIJA, Vaidavas iela 15, Valmiera, Valmieras nov. Darba laika veids: Summētais darba laiks Darba veids: Darbinieka amats uz noteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Ēdināšana / Pārtikas rūpniecība Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz noteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-19 Kontaktpersona: Monta Martinsone

Mūsu partneri