Valmieras Ziņas

Aicina iepazīt Sedas purva bagātības

Lasīšanas laiks: 2 min

Sestdien, 25. septembrī, plkst.11:00 Valmieras Tūrisma informācijas centrs (TIC) aicina uz pārgājienu Sedas purvā, kā laikā varēs iepazīt purvā mītošās bagātības kopā ar dabas zinātāju Ivetu Enci.

Pārgājiena laikā tiks iziets viens no diviem Sedas purvā esošajiem maršrutiem – Jērcēnu puses aplis – un būs iespēja uzkāpt putnu vērošanas tornī. Kopējais maršruts plānots aptuveni 8 km garš un aptuveni 3 stundas ilgs. Lai nokļūtu pārgājiena sākuma punktā, jābrauc no Jērcēnu puses, tad jāseko norādei uz Kaņepju ozolu un pirmajā V veida krustojumā jābrauc pa labi aptuveni 4,1 km līdz stāvlaukumam.

Ejot pa Sedas purva taku, būs iespējams apskatīt kūdras ieguves laukus, purva dīķus un šaursliežu dzelzceļu, kas savulaik izbūvēts, lai transportētu kūdras kravas un darbavietā nogādātu kūdras ieguves strādniekus. Taka ved pa iemītu meža celiņu līdzenā reljefā caur dažādiem meža augšanas apstākļu tipiem, kur dabas zinātāja iepazīstinās ar  interesantiem zemsedzes augiem un koku sugām. Iespējams, izdosies sastapt arī kādu meža dzīvnieku, apskatīt bebru “nedarbus” vai pat ieraudzīt vilku pēdas!

Maršruts būs vidējas grūtības pakāpes, taču to nav ieteicams veikt maziem bērniem, cilvēkiem ar kustību traucējumiem un ar bērnu ratiņiem. Aicinām apģērbties atbilstoši laika apstākļiem, jo pēc lietainiem laika apstākļiem takā var būt arī nedaudz mitri posmi.

Dalības maksa pārgājienā – 4 EUR/personai, apmaksu veicot līdz 24. septembra plkst.18:00 Valmieras TIC (Rīgas ielā 10). Klātienē pirms pārgājiena apmaksu par dalību pasākumā nebūs iespējams veikt.

Dalībnieku skaits pasākumā ir ierobežots, tāpēc dalību lūgums pieteikt iepriekš, zvanot pa tālruni 26332213 vai rakstot e-pastu tic@valmiera.lv. Pieteikšanās iespējama arī klātienē Valmieras TIC (līdz 24. septembrim).

Pārgājiens notiks, ievērojot valstī noteiktos ierobežojumus Covid-19 izplatīšanās ierobežošanai.

Aktuālais jautājums

Kas, jūsuprāt, ir Valmieras sports nr.1?

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

Aicinām darbā AUTOBUSA VADĪTĀJU VALMIERAS AUTOPARKĀ DARBA PIENĀKUMI: pasažieru pārvadāšana saskaņā ar darba grafiku biļešu pārdošana darbs ar elektronisko kases aparātu pasažieru kvalitatīva apkalpošana PRASĪBAS PRETENDENTIEM: D kategorijas transportlīdzekļa vadītāja apliecība, vēlams 95. kods vēlams D vai D 1 kategorijas transportlīdzekļa vadītāja stāžs vismaz divi gadi labas saskarsmes un komunikācijas prasmes latviešu valodas zināšanas UZŅĒMUMS PIEDĀVĀ: darbu stabilā uzņēmumā darba samaksu 1850 EUR (pirms nodokļu nomaksas) pilnas sociālās garantijas daļēju ceļa izdevumu apmaksu no dzīvesvietas uz darbavietu 95. koda apmācības apmācību pirms darba pienākumu uzsākšanas veselības apdrošināšanas iespējas iespēju savienot ar darbu citā uzņēmumā ikgadējās un 95. koda apmācības CV ar norādi vakancei „Autobusa vadītājs Valmieras autoparkā” iesniegt: sūtot elektroniski uz info@vtu-valmiera.lv personīgi SIA „VTU Valmiera” personāla daļā darba dienās no plkst.13:00 līdz 16:00 („Brandeļi”, Brandeļi, Kocēnu pagasts, Valmieras novads, Reģ.nr. 40003004220) Informācijai 29231565 * Iesniegtos personas datus SIA “VTU VALMIERA” izmantos, lai konkursa kārtībā noteiktu vakancei atbilstošāko kandidātu. Ja kandidāts vēlas, lai viņa personas dati tiktu saglabāti SIA “VTU VALMIERA” iekšējā datu bāzē ar mērķi tos apstrādāt citos SIA “VTU VALMIERA” personāla atlases konkursos, tad pieteikumā vakancei lūdzam kandidātam norādīt savu piekrišanu personas datu saglabāšanai. Profesija: AUTOBUSA VADĪTĀJS Darba vietas adrese: LATVIJA, Brandeļi, Kocēnu pag., Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Transports / Loģistika Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-31

Mūsu partneri