Valmieras Ziņas

Valmieras muzeja Izstāžu namā atklāta 19 rotu mākslinieku izstāde „Dienasgrāmata”

Lasīšanas laiks: 2 min

Piektdien, 2.jūlijā, saulei mijoties ar lietus mākoņiem, pēc septiņu mēnešu klusuma pie Valmieras muzeja atkal bija vērojama rosība: atklāšanas un apsveikuma vārdus teica Valmieras muzeja direktore Iveta Blūma, izstāžu un pasākumu vadītāja Guna Medne, Valmieras izpilddirektore Evija Voitkāne, mākslinieces Ginta Grūbe un Zane Vilka.  Kā teica Guna Medne, Valmierā kā viens veselums ir sapulcējies viss Latvijas rotu mākslinieku zieds. Izstāde ir arī kā dāvana gaidāmajos pilsētas svētkos, bet šajā dienā svētki bija pašiem māksliniekiem.

Tieši pirms trīs gadiem valmieriešus un pilsētas viesus jau priecēja Gunta Laudera rotu izstāde „Laiks”. Šoreiz viņam pievienojies arī Andris Lauders, Valdis Brože, Anna Fanigina, Māris Auniņš, Māris Šustiņš, Laura Selecka un citi mākslinieki, kas kopš 2018.gada apvienojušies Rotu mākslas biedrībā.

Izstāžu nama abos stāvos var skatīt kaklarotas, gredzenus, aproces, piespraudes un auskarus no visdažādākajiem materiāliem. Ir izmantots zelts, sudrabs, melhiors, topāzs, bronza, alumīnijs… Dažas rotas ir smagas un pamatīgas, citas – mazas un izsmalcinātas. Lielāku iedziļināšanos prasa mākslinieces Unas Mikudas darbi. Gluži kā savulaik Guntars Račs katru dienu sarakstīja pa dzejolim, tā Una Mikuda katrā 2020.gada dienā izgatavoja vienu 25×25 mm lielu (vai mazu?) piespraudi kvadrāta formā:

Šis nav stāsts tikai par skaistām rotām un unikālām piespraudēm, tas ir stāsts par pašdisciplīnu, laika plānošanu, motivāciju, radošuma robežu paplašināšanu, kā arī jaunu tehnisku risinājumu un materiālu meklēšanu. ..tāda Mūza nemaz nepastāv. Visu nosaka apzināts un sistematizēts radīšanas process.

Grūti pateikt, ko par Mūzas esamību teiktu citi mākslinieki, bet noteikti arī viņiem nepieciešams plānot savu laiku un jāatrod jaunas idejas, lai izstāžu apmeklētāji, īpaši sievietes, varētu priecāties par mākslinieku skaisto darba rezultātu.

Izstāde apskatāma līdz 1.augustam.

SIA "Lat Met" pamatā ir metālapstrādes uzņēmums, kas specializējies praktisku dekoratīvo metāla izstrādājumu ražošanas jomā (vieglie metāla izstrādājumi), pasūtījumi tiek izgatavoti gan pēc privātpersonu, gan industriālo klientu pasūtījumiem. Margas, kāpnes, tirdzniecības stendi, vides priekšmeti, parka soliņi, velo statīvi, nojumes, metināti nestandarta izstrādājumi būvniecībai un mašīnbūvei. Sadarbības partneri Latvijā un Skandināvijā. SIA "LAT MET" aicina darbā metinātāju Galvenie amata pienākumi: Metināšanas darbi izmantojot MIG/MAG, jāmetina margas, kāpnes u.c. Metināšanas darbu veikšana vadoties pēc rasējumiem SIA "Lat Met" nodrošina: Darba veikšanai nepieciešamos apstākļus, vidi un iekārtas Paveiktajam darbam un kvalifikācijai atbilstošu atalgojumu Prasības pretendentiem: Darba pieredze metināšanā (metālapstrādē) Spēja patstāvīgi un kvalitatīvi veikt darba uzdevumus Prasme lasīt tehniskos dokumentus Pozitīva attieksme, motivācija strādāt un mācīties Par priekšrocību tiks uzskatīts: Pieredze metālapstrādē Prasme metināt ar TIG Darba vieta: Rubenes metāla apstrādes cehs "Meistari", Rubene, Kocēnu pag., Valmieras nov., LV-4227 (300 metri no Rubenes baznīcas), saskaņā ar montāžas grafiku klientu objektos. Atalgojums : 1460,00 EUR (Bruto) Papildus informācija Mob. 27314092 (Artis) Profesija: METĀLMATERIĀLU METINĀTĀJS Darba vietas adrese: LATVIJA, Meistari, Kocēnu pag., Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Ražošana Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-29

Mūsu partneri